Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Altın fiyatları yükselecek mi? 2020

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakcı, altınla ilgili son durumu ve Daha sonra yaşanabilecek gelişmeler hakkında bilgi verdi. Koronavirüsün ikinci dalgası dedikodularinin başlamasıyla beraber altının 515’li sayıları gördüğünü söyleyen Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmacı, “Şu an biraz daha düştü. Aşı dedikodulari, diğer haberler, ekonomideki verilerin biraz daha düzelmesiyle altın fiyat aralıklarında biraz daha gerileme oldu. Lakin bizim izlediğimiz ve gördüğümüz kadarıyla ikinci dalganın hem ülkemizde hem de yurt haricindeki tüm ülkelerde devam etmesi sebebiyle altın fiyat aralıklarında yükselişin tekrar olacağı kanaatindeyiz. Şunu da belirtmek istiyorum ki, altın fiyat aralıklarını hiç kimse günü birlik düşünmesin. Altına yatırım, uzun soluklu zamanda olan ve günlük yatırım yapılacak bir şey değildir. Özellikle 6 aylık yahut bir yıllık bir zamanda altın yatırımı, Sürekli yatırımcısına kazandırmıştır” dedi.

“485’Lİ sayılarI GÖRDÜK, O sayılarIN ÜSTÜNE KESİNLİKLE ÇIKACAK”

Altının gördüğü sayıları mutlaka geçtiğine dikkat çeken Başkan Çakmacı, “Yani 485’li sayıları gördük, o sayıların üstüne kesinlikle çıkacak. Bunun hangi tarihte olacağını kestirmemiz mümkün değil. Karmaşık mekanlarda, ülkelerin ekonomik savaşları, savaş ve terör olayları, diğer olaylar altın fiyat aralıklarında etkin rol oynuyor. Yaz sezonu itibariyle, malumunuz düğün, nişan ve sünnet törenlerinin olduğu bir dönem. Lakin virüsten dolayı vatandaş da bu törenlere gitmiyor. Gitmediği için de ister istemez talep azaldı. Gurbetçi çekildi. Bu zamanda altına 10-15 günlük bir talep oluştu ama Daha sonra tamamen bitti. Talep şu an sıfır noktasına gelmiş diyebilirim” şeklinde konuştu.

“ALTINDA 600’LÜ sayılar SÖYLENMEYE BAŞLADI”

Altın fiyat aralıklarının yükselmesi Daha sonra vatandaşın gram altına yöneldiğini aktaran Çakmacı, “Bir çeyrek altının 800 lira gibi sayılara ulaştığı zamanda gelir düzeyi düşük vatandaş alamıyor. Bundan dolayı, yarım gramlara, bir gramlara ya da TL bazında takılara yol açtı. Bu da vatandaşın alım gücünü düşürdü. Özellikle belirtiyorum, yıl başına kadar altın fiyat aralıklarının 500’lü sayıları geçin dilimiz bile söylemek istemiyor. Görüntü gösteriyor ki altın fiyat aralıklarının eski seviyeleri geçeceğini bazı zaman ve bazı zaman 600’lü sayılar söylenmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakınız.  Kripto Soğuk Cüzdan Nedir Nasıl Kullanılır - 2022



Cevap bırakın