Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Araç Bakımı ve Tamiratında Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi – 2021

Araç Bakımı ve Tamiratında Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi – 2021

Otomobiller günlük yaşantımızın olmazsa olmaz araçlarından. Dünyada ve ülkemizde 100 milyonlarca aracın olduğunu düşünürsek ne kadar büyük bir endüstri ile karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlayabiliriz. Birçoğumuz için vazgeçilmez olan otomobillerin bakımı ve tamiratı da bu zevkin biraz tuzu biberi sanki. Hele bir de otomobilinizi kullanmanın dışında herhangi bir beceriniz yoksa yağ kontrolü ve su değişimi dışında bir şey de yapamıyorsanız o zaman işiniz gerçekten çok zor. Araçlarınızın periyodik bakımını yaptırmaktan başka da yapacak çok fazla bir seçenekte kalmıyor. Bu yazımızda araç bakımı ve tamiratında yetkili servis mi özel servis mi tercih edilmeli onu anlatmaya, internette yaptığımız araştırmalar dahilinde yetkili servis ve özel servislerden bazılarını önermeye, biraz da diğer kullanıcıların tecrübelerini paylaşmaya çalışacağız.

Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi
Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi

Yetkili Servis Mi Özel Servis Mi

Neden Yetkili Servis?

Aracınızın sorunsuz ve uzun ömürlü kullanımı için doğru bakım olmazsa olmazdır. Bu nedenle belirlenen periyodlarla aracınızın bakımını yaptırmalısınız. Araç bakımını yetkili serviste yaptırdığınızda yetkili servis size öncelikle aracınızla ilgili tüm bilgiye sahip ve güncel bilgilerle donatılmış, eğitim almış personeli ile hizmet vermeyi taahhüt ediyor. Aslına bakılırsa yetkili servis tercihindeki en önemli gerekçelerden birisi bu. Aracınızın kimliğinin olması ve merkezi bir sistem üzerinden yetkili servisler tarafından takip edilebiliyor olması, Türkiye’de bulunan aynı firmaya ait herhangi bir yetkili servise gittiğinizde bu bilgilerin erişilebilir olması, kullanılan yedek parça konusunda garanti veriyor olması da yetkili servislerin tercihinde önemli bir faktör.

Ayrıca Bakınız.  Asansör bakımı nasıl yapılır? Aylık bakım zorunlu mudur?

Bunlara ek olarak aracınız için orijinal marka ve modelde yedek parça kullanmayı taahhüt eden yetkili servislerin tercih edilmemesinde ki en önemli neden ise özel servislere kıyasla neredeyse birkaç kata varan fiyatı fatura etmeleri, bu faturanın içine de okkalı bir el emeğini dahil etmeleri. Hal böyle olunca da toplumun büyük bir bölümü sıfır bir araç aldıysa garanti süresince yetkili servisleri tercih ederken garanti süresinin bitiminden sonra aracını özel servise götürmeyi tercih ediyor.

Neden Yetkili Servis
Neden Yetkili Servis

Neden Özel Servis?

Aracını kişilerin özel servise götürmesindeki en önemli neden kesinlikle işin ekonomisi. Yetkili servis ile çok daha yüksek maliyetlerle yaptırabilecekleri bakım ve onarım işlerini özel servislerde çok daha uygun bir bütçeyle tamamlayabilmek kişilerin tercihini özel servislerden yana kullanmasına neden oluyor. Özel servis tercih edilmesinin önemli bir diğer gerekçesi ise her otomobil firmasına(Mercedes, BMW, Skoda, Wolkswagen, FIAT, Renault, KIA, Toyota, Seat, Volvo, Mitsubishi ,Audi) ait yetkili servisin kişilerin ikamet ettiği yerde bulunmaması veya en yakın yetkili servisin uzaklığı da bu tercihte belirleyici oluyor.

Tabi ki son dönemde özel servislerde çalışan personelin de tüm markalara ait araçlara yönelik kendilerini geliştirmeleri, test cihazlarının (Boch vb) bütçeleri ile daha ulaşılabilir olması gibi nedenler de özel servis tercihinde etkili oluyor. Aynı zamanda yetkili servislere göre daha ulaşılabilir olması da özel servislerin tercih edilmesine neden oluyor.

Araç Otomobil Yetkili Servis Önerisi – 2021

Mercedes, BMW, Skoda, Wolkswagen, FIAT, Renault, KIA, Toyota, Seat, Mitsubishi, Audi gibi çok sayıda firmanın yetkili servisi bulunuyor. Herhangi bir yetkili servis önerisinde bulunmanın bu aşamada çok uygun olmadığını düşünüyoruz. Nedeni ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi araç yetkili servisi konusunda üretici firmanın garantör olması ve olası sorunlara karşı da her türlü çözüm üretmesi.

Ayrıca Bakınız.  WordPress Sosyal Medya Otomatik Paylaşım Eklentisi

Araç Otomobil Özel Servis Önerisi – 2021

Mercedes, BMW, Skoda, Wolkswagen, FIAT, Renault, KIA, Toyota, Seat, Volvo Mitsubishi Audi özel servisi konusu tam bir muamma aslında. Bu noktada bu markalara ait özel servis önerisinde bulunmakta çok zor fakat yetkili bir servis tercih etmeyecek ve özel servis tercih edecekseniz Bosch Oto Servis gibi ulusal alanda da sizlere kurumu üzerinden garanti sunduğunu taahhüt eden firmaları tercih etmenizi önerebiliriz. Bunlara ek olarak tabi ki referansları üzerinden özel servisleri tercih etmekte uygun. Şunu da unutmamak gerekiyor özellikle özel servislerde çalışan ustalar her marka ve model araçtan anlamayabiliyorlar bu nedenle ustaların da uzmanlık alanlarına göre tercihte bulunmak özel servis tercihinde sizi yanıltmayacak yöntemlerden birisi olarak görünüyor.

BOSCH CAR SERVICE Araç Bakımı

Bocsh car service ait videoyu görünce sponsorumuz olduklarını falan düşünmeyin lütfen. Sadece yukarıda bahsettiğimiz konuyla ilgili sadece örnek bir video olması açısından paylaşıyoruz. Belki birgün sponsorumuz olabilirler ama şimdi değiller 🙂

Araç bakımı ile ilgili detaylı bilgiyi vikipedia üzerinden okumak isterseniz araç bakımı

 



Cevap bırakın