Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Cüneyt Arkın Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2021-2022

Cüneyt Arkın Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2021-2022

Cüneyt Arkın Türk sinema tarihinin en önemli aktörlerinden birisi. Son 50 yılın belki de en etkili sinema oyuncularının başında geliyor. Yaşam hikayesi herkesçe merak edilen Cüneyt Arkın’ın asıl ismi ise Fahrettin Cüreklibatur. Döneminin sanat camiasının alışkanlıklarından olsa gerek gerçek ismi yerine Cüneyt Arkın ismini tercih etmiştir. 7 Eylül 1937 yılında doğan Arkın Eskişehir ilinin Odunpazarı ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası Hacı Yakup Efendi İstiklal Gazisidir. Belki de bilinmez sinema filmlerinde canlandırdığı karakterleri tercihinin altında bu onur verici olay yatıyordur. Annesi Halise Hanımdır. Gazi Babası 1988 yılında yaşamını yitirirken annesi Halise Hanım ise 1983 yılında vefat etmiştir.

Cüneyt Arkın Evi Nerede Yaşıyor Oturuyor
Cüneyt Arkın Evi Nerede Yaşıyor Oturuyor

Cüneyt Arkın Kimdir? Hayatı ve Eğitim Yaşantısı? Gerçek Adı?

Cüneyt Arkın‘ın erken çocukluk dönemi Cumhuriyet’in daha çok genç olduğu zamanlara denk geliyor. Yeni ayaklarının üzerinde durmaya çalışan bir ülke olan Türkiyemizin koşullarını Cüneyt Arkın’da yaşıyor. Hayvancılık yapan bir ailenin evladı olan Arkın koyun gütmek, ahır temizlemek dahil olmak üzere birçok işi çocukluğunda yapıyor. Hatıratında hep hekim olmak istediğini belirten Arkın’ın bu dileği de ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminin ardından 1958 yılında İstanbul Üniversite’sinden mezun olmasıyla gerçekleşiyor. Türk filmlerine konu olacak nitelikte bir öğrenim hayatı olan Cüneyt Arkın’ın yükseköğretim yaşamı da elinde tahta bir valiz ile başlıyor. Burslu bir öğrenci olarak hekimlik eğitimini başarıyla tamamlıyor. Dönemin kıt kanaat koşullarıyla 75TL’lik burs aldığını söyleyen Arkın bu paranın ayın ortasına gelmeden tükendiğini belirtiyor.

Ayrıca Bakınız.  Aslı Güler Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede Kimdir 2022

Cüneyt Arkın‘ın eşi Güler Hanım ile Tıp Fakültesi’nde çalışıyor. Güler Mocan ile birlikte hekimlik yaşantılarına başlıyor ve evleniyorlar. Evliliklerinden 1966 yılında Filiz ismini verecekleri bir kız çocukları oluyor.

Cüneyt Arkın Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2021 2022
Cüneyt Arkın Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2021 2022

Cüneyt Arkın‘ın beyaz perdeye geçişi ise Usta Yönetmen Halit Refiğ sayesinde oluyor. Halit Refiğ Cüneyt Arkın’a Halit Refiğ kendisine Gurbet Kuşları filminde yer alması için oyunculuk teklifinde bulunmuştur. Lakin gönlünde Karacaoğlan gibi bir filmde oynamak yatmaktadır. Bunun için Suat Yalaz’ın yanına gider, fakat tipin bu rol için uygun değil, sert bir film cevabı alır.

Cüneyt Arkın‘ın beyaz perdede yer bulmasıyla birlikte hekimlik yaşantısı ile birlikte çekimler yaşantısının büyük bir bölümünü tutmaya başlar. Bu durum ilk eşi olan Güler Hanımla 1968 yılında boşanmalarına neden olur. Güler Hanımla ayrılan Arkın ikinci evliliğini ise Betül Hanımla gerçekleştirir. Bir arkadaş toplantısında başlayan tanışıklık nihayet 22 Haziran 1970 tarihinde evlilikle taçlanır. Arkın ve Betül çiftinin ise Murat ve Kaan isimlerinde iki evladı olur.

Cüneyt Arkın‘ın sinema yaşantısı büyük bir serüven kıvamında. Tüm rollerinde neredeyse hiç dublör kullanmayan Arkın’ın vücudu oynadığı filmlerde yaşadığı kazaların izlerini barındırıyor. Vücudunun 33 yerinde çekimler esnasında yaşadığı kazalar neticesiyle ortaya çıkan kırık ve izlerin olduğunu söylüyor. 1937 yılında başlayan yaşantı aslında başlı başına bir film olsa gerek. 1.82 metre boyunda olan mavi gözlü aktör Başak burcundan.

Cüneyt Arkın Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede

Cüneyt Arkın Eskişehir doğumlu olmasına rağmen Tıp Eğitimi için geldiği İstanbul’dan hiç ayrılmamış. Özellikle beyaz perdede çekilen filmler, rol aldığı programlar nedeniyle zaten İstanbul onun için vazgeçilmez bir şehir olmuş. Bu nedenle İstanbul’da yaşamayı tercih eden Cüneyt ve Betül Arkın çifti İstanbul Levent’te bahçeli ve doğayla içi içe bir evde yaklaşık yarım asırdır yaşıyor.

Ayrıca Bakınız.  Sedat Peker Evi Nerede? Nerede Yaşıyor? Videoları Nerede Çekiyor Hangi Ülkede

Cüneyt Arkın hakkında daha fazla bilgi edinmek için https://tr.wikipedia.org/wiki/C%C3%BCneyt_Ark%C4%B1n adresini ziyaret edebilirsiniz.



Cevap bırakın