Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

DGS kontenjanları ve taban puanları 2020

Dikey geçiş sınavı (DGS) sonuçları araştırılırken ÖSYM, üniversitelerin DGS kontenjan ve taban puanlarını yayınladı. Sonuçların açıklanmasıyla tercih işlemine başlayacak adaylar, yayımlanan taban puan ve kontenjan kılavuzundan faydalanacaklar. DGS puanlarını öğrenen adaylar, kılavuzdan fikir edinerek tercih işlemlerini yapacaklar.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

ÖSYM’nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 9 Eylül tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yahut mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve hatalı cevap sayıları

b) Ön lisans başarı puanı

c) 2019-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE DİKEY GEÇİŞ YAPILACAK YÜKSEKÖĞRETİM LİSANS PROGRAMLARI…

DGS KONTENJAN VE TABAN PUANLARI

ÖSYM, 9 Ağustos’da gerçekleştirdiği DGS sınavı soru ve yanıtlarını yayımladı. ardından DGS geçişi yapıalcak üniversitelerin taban puanları ve kontenjanlarını da yayınladı.

DGS TABAN PUANLARI…

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal herkes tarafından bilinen puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ağırlıklı ön lisans başarı puanlarının (AÖBP) belli kat sayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilir. Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel herkes tarafından bilinen puanlar ve ağırlıklı ön lisans başarı puanları (AÖBP) kullanılarak adayların yerleştirilmesinde esas alınacak DGS puanları hesaplanır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

Ayrıca Bakınız.  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Üniversiteler Ne Zaman Açılacak Eğitim Yüz Yüze Mi


Cevap bırakın