Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Domain Alan Adı Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli 2021-2022

Table of Contents

Domain Alan Adı Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli

Domain alan adı bir web sitesi için en önemli araçların başında geliyor. Web sitenizi içerik, özgünlük ve tasarım açısından mükemmel bir şekilde hazırlasanız bile son kullanıcınızın web sitenize erişmesinin en önemli aracı belirleyeceğiniz domainin bilinmesi veya arama motorlarında web sitenizin hedeflemiş olduğunuz anahtar kelimelerde arama sonuçlarında üst sıralarda görünmesidir. Bunun dışında bir e-ticaret veya web sitesi yatırımı yapacaksanız başarılı olabilmek için domain belirlemede çok hassas olmalı ve aşağıda paylaşacağımız unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Peki domain -alan adı- tercih ederken nelere dikkat edilmelidir?

  • Her ne kadar başarılı bir çok .net ve .org websitesi olsa da .com halen en çok tercih edilen alan adı uzantısıdır. Bu nedenle ilk tercihiniz .com olması avantajdır.
  • Alan adınız kısa isimden oluşan jenerik ve markalaşma olasılığı yüksek olması gerekmektedir.
  • Kesinlikle başka seçeneğiniz var ise özel karakter ve sayı kullanmayın.
  • Sektörünüzü ve markanızı ifade eden niş anahtar kelimeler tercih edilebilir.
  • Akılda kalıcı yazması ve telaffuzu kolay olmalıdır.
  • Hedef ülkenin uzantısını tescil etmeye çalışınız. Örneğin Türkiye’de faaliyet gösterecekseniz .com.tr tescili önemlidir. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle .com.tr tescili için ek belgeye gerek olmadığının duyurulduğunu paylaşalım.

Domain – Alan Adı – Nedir?

Domain -alan adı-, istemci yazılımından bir web sitesine erişmek için kullanılan sayısal bir IP adresiyle eşleşen bir metin dizesidir. Düz İngilizce’de, bir alan adı, bir kullanıcının belirli bir web sitesine ulaşmak için bir tarayıcı penceresine yazdığı metindir. Örneğin, Google’ın alan adı ‘google.com ‘.

Ayrıca Bakınız.  2021'in En İyi 10 4K Laptopu - Dizüstü Bilgisayarı

Bir web sitesinin gerçek adresi karmaşık bir sayısal IP adresidir (ör. 103.21.244.0), ancak DNS sayesinde kullanıcılar insan dostu alan adları girebilir ve aradıkları web sitelerine yönlendirilebilirler. Bu işlem DNS araması olarak bilinir.

Daha fazla Bilgelik için Aplikasyonumuzu indirebilirsiniz. İndirmek için simgeye tıklayınız.

Kaynak: https://www.cloudflare.com/learning/dns/glossary/what-is-a-domain-name/
https://www.facebook.com/groups/516536832563108/user/100022159116592


Cevap bırakın