Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

ESET internet Security 2020

Güvenlik, özellikle artık her şeyin internet üstünden, çevrimiçi olarak yapıldığı, günümüzün “dijital” dünyasında hem olmazsa olmaz bir şart, hem de üstünde dikkatle durulması gereken, “bana bir şey olmaz” deyip geçmememiz gereken bir olgu. Bu hususta yeterli önlem almayan, yalnızca Windows’un sunduğu güvenlik alternatiflerine bel bağlayıp, kendini güvende hisseden kullanıcıların yaşadıkları problemlerini sık sık duyuyoruz. Peki ibret alıyor muyuz?

İşte bu soruyu yanıtlarken “peki ne kullanmak gerekli” sorusu da birlikteinde geliyor. Güvenlik şirketleri, son kullanıcı noktasında bu soruya yanıtı ürettikleri güvenlik paketleri ile veriyor. Bu incelemede konuğumuz, Türkiye’de popüler olarak tercih edilen ürünleriyle sağlam bir yere sahip olan Eset’in yeni piyasaya devam ettiği ESET Internet Security paketinin 2021 sürümü olacak. ESET Internet Security son derecek kapsamlı bir güvenlik paketi. İyi bir güvenlik paketinden beklenen güvenlik duvarı, istenmeyen posta filtresi ve ebeveyn denetimi sahip olduğu sahip olduğu özelliklerine ek olarak, web kamerası güvenliği, çevrimiçi bankacılık koruması ve ev ağını analiz eden bir bileşen içeriyor. Paketi satın aldığınızda aynı zamanda mobil cihazlarınız için de kullanabiliyorsunuz. ESET’in macOS ve Android güvenlik ürünleri de bulunuyor.

Kullanışlı yönetim ekranı

Programı yükleyip kurulumunu tamamladıktan sonra, paketin geniş ana penceresinden tüm sahip olduğu sahip olduğu özelliklerine ulaşmak mümkün. Ekrana büyük bir durum göstergesi hâkim; Yeşil olduğunda her şeyin yolunda olduğu manasına geliyor. Alt kısımdaki düğmeleri kullanarak antivirüs taraması başlatabiliyor, güncellemeleri kontrol edebiliyor ve çevrimiçi ESET kullanıcı kullanıcı hesabınıza bağlanabiliyorsunuz. Kötü amaçlı yazılım taraması, güvenli bankacılık için Ödeme Koruması ve Ağ analiz birimine de buradan bağlanabiliyorsunuz.

Kişisel bilgisayarına güvenlik paketi kuran herkesin ille de ebeveyn denetimine ihtiyacı yok yahut hırsızlık önleme yazılımı istemiyor olabilirler, bu nedenle ESET bu bileşenleri varsayılan olarak etkinleştirmiyor. İsteğe göre bunları yükleme sırasında yükleyebilir yahut kurulumunuza daha sonra ekleyebilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Okul Öncesi Hareketli 10 Oyun

ESET Internet Security, Dünya’nın en güçlü antivirüs uygulamalarından biri olan ve defalarca ödül alan ESET NOD32 Antivirus uygulamasının temeline dayanıyor. ESET, güvenlik ürünlerini düzenli olarak bağımsız laboratuvarlarda test ettiriyor ve her defasında bu testleri çok iyi sonuçlarla geçti. Misal verilecek olursa, dünyaca ünlü SE Labs, ESET’in kötü amaçlı yazılımlarla mücadele bileşeninin en yüksek puan olan AAA seviyesinde olduğunu söylüyor.

ESET Internet Security tam sistem taramasına ek olarak UEFI firmware taraması, sistem Registry ve WMI taraması da gerçekleştiriyor ve kendini buralarda veri olarak gizleyen zararlı yazılımları ortaya çıkartmayı planlıyor.

Sistem üstünde geniş kontrol

ESET’teki Aygıt Denetimi, bir ev kullanıcısından çok bir ofis kullanıcısının ihtiyaç duyduğu geniş koruma kalkanını sağlıyor gibi görünüyor. Kart okuyucuların, görüntüleme aygıtlarının ve Bluetooth aygıtlarının yanı sıra daha geleneksel harici sürücüler dahil olmak üzere çok farklı aygıt türlerinin denetimini yapabiliyor. Misal verilecek olursa, sisteme takılacak tüm USB şoförlerini yasaklayabiliyor, lakin belirli sürücüler yahut kullanıcılar için istisnalara izin verebiliyorsunuz. Güvenliği ciddiye alan ve teknoloji meraklısı ebeveynler, çocuklarının potansiyel olarak virüs bulaşmış USB şoförlerini takmasını önlemek için Aygıt Kontrolü’nü kullanabilirler.

Bilgisayarınızda kullandığınız, lakin internet üstünden bilgi alışverişi yapmasını istemediğiniz programlar varsa, bunları Eset’e tanıtarak bu programların güvenli bir biçimde yalnızca bulundukları sistemin içinde çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Sistemdeki tüm programlar için ayrı ayrı ayrı kurallar tanımlamak yahut tüm programların internetle alakalı bağlantısını kesip yalnızca istediğiniz programlara internet erişimi vermeniz mümkün.

Ebeveyn kontrol sistemi

Günümüzde pandemi şartları içerisinde artık evden çalışma hemen hemen bir herkes tarafından bilinen halini aldı. Hem eğitim hem de eğlence için, evdeki genç bireylerin internete bağlanması da artık kaçınılmaz bir gerçek. Yine de, internetteki zararlı sitelerden ve içeriklerden çocuklarınızı korumak istiyorsanız ESET’in ebeveyn kontrol sisteminden yararlanabiliyorsunuz. Çocuğunuzun yaşına bağlı olarak belli internet içeriklerini otomatik olarak filtreleme imkânı veriyor. 30 farklı içerik kategorisi içeren bu etkiye isterseniz ince ayar yapmanız da mümkün. Çocuklarınız yalnızca yaşları için kainatsel olarak kabul gören yahut sizin seçtiğiniz içeriklere erişebiliyorlar. Uygulama https kontrolü de yaptığı için cin fikirli çocuklarınızın bu korumayı Proxy benzeri yöntemlerle aşması da mümkün olmuyor.

Ayrıca Bakınız.  Milli Teknoloji Burs Programı için başvurusu başladı

E-posta güvenliği

SPAM emailler günümüzün bir gerçeği ve bir hayli rahatsız edici. Her ne kadar e-posta servisleri bu iletiların çoğunu siz daha görmeden blokluyor olsa da, yine de hatırı sayılır bir kısım SPAM, bu temel filtrelerden geçebiliyor. Bundan dolayı, hala yerel spam filtresine ihtiyaç duyan birkaç kişiden biriyseniz, ESET’in kontrolü ele almasını ve SPAM iletilara ek olarak e-posta ile gelen kötü amaçlı yazılımları da kontrol etmesini sağlayabiliyorsunuz. Birçok güvenlik ürünü, filtrelemeyi POP3 postasıyla sınırlıyor, lakin ESET bunun yanısıra IMAP hesaplarını da destekliyor. Program, en çok beğenilen mail programı olan Outlook ile tam entegre çalışıyor, diğer mail programlarına da destek veriyor. SPAM koruma seviyesini de ayarlamanız mümkün.

Webcam koruması

Dizüstü bilgisayar kameraları artık herkes tarafından bilinen halini aldı, bununla birlikte, kişisel gizliliğini ön planda tutan herkes dizüstü bilgisayar kameralarına bir bant yapıştırarak en temel güvenlik önlemini aldı! Tabiki artık evden uğraştığımız, görüşmelerimizi toplantılarımızı Zoom yahut Microsoft Teams ile online gerçekleştirdiğimiz, bazı zaman aile bireyleri ile de görüntülü konuşma yaptığımız bu sürede, kameralar tekrar hayata döndü, birliktelerinde güvenlik açıklarını da getirdiler. Web kameranızın gizli gizli açılıp fotoğrafınızın yahut videonuzun çekildiğinden şüpheleniyorsanız, bu alanda korumayı da ESET’e bırakabilirsiniz, zira ESET güvenilmeyen programların web kamerasını kullanmasını engelleyen bir Aygıt Denetimi uzantısıyla casus yazılımlara karşı mücadeleye katılıyor. Bir uygulamanın kameraya erişmeye uğraştığı anda devreye giriyor ve sizi uyarıyor.

Performans

Anti virüs programlarının ve internet güvenlik paketlerinin sistemi sürekli kontrol altında tuttukları için sistem kaynaklarını tükettiği ve yavaşlamalara yol açtığu sürekli düşünülür, bundan dolayı açıkçası birçok insan bu uygulamalara soğuk bakıyor. Güçlendirilmiş algoritmaları işaret ediyor ESET, sistemi sıkı bir kontrol altında tutarken bir taraftan da performanstan ödün vermiyor. Bu da programın hanesine artı bir puan yazılmasını sağlıyor.

Ayrıca Bakınız.  En Çok Kazandıran Mining Cihazı Hangisi 2021-2022

Güvenli bankacılık

Finansal güvenlik sağlayan Bankacılık ve Ödeme Koruması, ESET kullanıcılarına ekstra bir koruma kalkanı sunuyor. Online bankacılık ve alışveriş yaparken yahut web tabanlı kripto para cüzdanlarına erişim sağlarken otomatik olarak koruyan bu özellik, artık varsayılan olarak güvenli modda desteklenen herhangi bir tarayıcı kullanılmasına imkan tanıyor. Kullanım alanını böylece genişleten bu koruma kalkanı, bu sayede tuş kaydetmeye karşı klavye ve fare arasındaki iletişimi de şifreliyor. Güncellenen bu mod bunun yanısıra, uzaktan yahut evden çalışma durumlarında tercih edilen Uzaktan Masaüstü Protokolü (RDP) istismar edilmeye çalışıldığında da devreye giriyor. RDP açıldığında kullanıcı bilgilendiriliyor.

Sonuç olarak

2021 sürümü ile bilgisayar, tablet ve mobil cihazları hedef alan virüs, truva atı, solucan, rootkit, botnet, casus ve fidye yazılımları, uzaktan erişim saldırıları, APT tehditleri ve oltalama (Phishing) ataklarına karşı kullanıcıları, en yeni teknolojilerle ve geliştirilmiş algılama metotlarıyla koruyan ESET Internet Security, getirdiği yeni özellikler ve performansı ile bizden tam puan alıyor. Saldırılara karşı yalnızca Windows’un sunduğu cılız korumaya teslim olmadan kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız bu yeni paketi gönül rahatlığı ile deneyebilirsiniz.

ESET Internet Security key

ESET Internet Security license key

eset internet security 13.0.24.0 key

eset internet security 13.1.21.0 key

eset internet security key /2020 türk hack team

ESET Internet Security Full

ESET Internet Security 2020

eset internet security 12.2.23.0 key


Cevap bırakın