Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Evinizden Dolar Kazanmak için Kullanabileceğiniz 30 Web Sitesi 2022-2023

Evinizden Dolar Kazanmak için Kullanabileceğiniz 30 Web Sitesi 2022-2023

Uzaktan çalışma ve eğitim koronavirüs salgınının etkisiyle birlikte tüm dünya için artık vazgeçilmez bir çözüm olarak hayatımızın içerisine girdi. Bundan sonra da etkisini ve büyüklüğünü artırarak da aramızda bulunmaya devam edecek gibi görünüyor. Özellikle ülkemiz de bu durumdan ziyadesiyle etkilenmiş durumda. Aynı zamanda ülkemizde uygulanmakta olan ekonomi politikasının etkisiyle Türk Lirasının yaşadığı değer kaybıyla artık ülkemiz tamamen ucuz iş gücü ve kaliteli ürünlerin ucuz temin edilebileceği bir ülkeye dönüştü. Bu durum bizler için çok büyük sorunları yanında getirse de bu yazımızda ortaya çıkan bu olumsuz tabloyu biraz daha olumlu hale dönüştürmenizi sağlayacak, evinizde otururken sahip olduğunuz becerilerle uzaktan çalışmanızı sağlayıp diğer ülkeler için belki asgari ücretin altında olan ama bizim ülkemize taşıdığınızda çok büyük rakamlara dönüşen gelirleri elde etmenizi sağlayacak 30 web sitesini sizlerle paylaşacağız. Umarız karşılaştığınız bu web siteleri sizlere daha iyi bir gelecek sağlamada katkı sunar. Hepinize iyi okumalar diliyoruz.

Evinizden Dolar Kazanmak için Kullanabileceğiniz 30 Web Sitesi 2022-2023
Evinizden Dolar Kazanmak için Kullanabileceğiniz 30 Web Sitesi 2022-2023

Slack Overflow

Bu site oldukça meşhur bir site. Yazılımcı iseniz muhtemelen duymuşsunuzdur. Aynı zamanda uzaktan yazılım işlerini bulmak için de ideal bir site. Ara ara ve biraz vakit geçirmenizde fayda var.

Web adresi: http://stackoverflow.com/jobs

Sologig

Sırada sologig sitesi var. Bu site genellikle IT ve mühendislik üzerine işlerin bulunması için ideal bir site.

Web adresi: https://www.sologig.com/

FreelanceWriting

Bu site sadece yazı işleri üzerine hizmet veren bir site. SEO yazıları, metin yazarları, satış getiren yazılar için ideal bir kaynak.

Ayrıca Bakınız.  Yüksek Getirisi Olan Alt Coinler Nasıl Belirlenir 2023

Web adresi: https://www.freelancewriting.com/

Freeup

Dijital pazarlama, müşteri hizmetleri ve web tasarımı gibi konularda freelancerlar bulabileceğiniz bir websitesi.

CrowdSurf

Eğer yazı işine ihtiyaç varsa CrowSurf işinizi görebilir. Medya sektörünün sıklıkla kullandığı websitesi olarak dikkat çekiyor. İngiltere merkezli hizmet alma sitesi Bark içinde Web Tasarım işlerinin yanı sıra farklı kollardan hizmet işlerini de bulabilirsiniz.

Web adresi: https://crowdsurfwork.com/

RareJob

İngilice ders veriyorsanız ve iyiyseniz RareJob işinize yarayabilir.

Web adresi: https://www.rarejob.com/

Tutor

Bu sefer de eğitim odağında bir freelance sitesi. Birçok konuda eğitmen bulabileceğiniz ve olabileceğiniz Tutor’da düzenli gelir kazanmak mümkün, tabi zamanla.

Web adresi: https://www.tutor.com/

Craiglist

Aslında bir ilan sitesi. ABD’de bir şey alıp satarken en çok kullanılan sitelerden birisi. Oysa iş alanında da inanılmaz iş fırsatı var. Verdiğiniz hizmetleri listeleyebilir, müşterilerle yazışabilirsiniz.

Web adresi: https://www.craigslist.org/about/

TextBroker

İçerik üreticileri için güzel bir kaynak. Eğer iyi ingilizce yazıyor ve bunu paraya çevirmek istiyorsanız mutlaka üye olmanız gereken bir site.

Web adresi: https://www.textbroker.com/

Crowd SPRING

Tasarımcıysanız burada çok iş var. Yaptığınız tasarımların yanı sıra müşterilerden gelen işleri de yapabilirsiniz.

Web adresi: https://www.crowdspring.com/

AirPair

Yalnızca yazılımcılar için bir freelancing sitesi. Burada programla işlerinin yanı sıra web sitesi işlerinide bulmak mümkün. Bu konularda iyiyseniz işinize yarayacak bir iş yapma sitesi.

Web adresi: http://airpair.com

OnlineJobs PH

Filipinlerden çok uygun fiyatlara çalışan bulmak için bir kaynak. Buradan oraya iş yapmak için yazabilirsiniz. Sadece filipinlilere olduğunu biliyorum ama dışarı da açılmak isteyeceklerine eminim.

Web adres: http://onlinejobs.ph

Simply Hired

Bir kariyer sitesi gibi konumlansa da iş yapmak isteyenlere de ulaşmak isteyen websitesi. At fava bekle 🙂

Web adresi: http://simplyhired.com

Toptal

Oldukça meşhur olan bir freelancing sitesi. Özellikle iyi, nitelikli hizmet verenlerle uzun süreli ilişkiyi önemsiyorlar. Bu yüzden iyi bir kaynak.

Ayrıca Bakınız.  En İyi E-ticaret Yazılımları 2022

Dice

Teknik konuların yeteneklerini kendi havuzunda toplayan Dice, size kesinlikle tavsiye ettiğim bir kanal. Burada profil oluşturarak iş almaya başlayabilirsiniz.

Web adres: http://dice.com

MetalFilter

Çok popüler değil ama iş bulmak ve yapmak anlamında bilinmesi gereken bir kaynak diyebilirim.

Web adresi: http://jobs.metafilter.com

99 Designs

Oldukça eski ve bir o kadar da popüler websitesi. Ben de bir dönem logo çalışmaları gibi kurumsal kimlik işleri için kullandım. Yetenekleriniz tasarım yönündeyse tavsiye ederim.

Dribbble

Tasarım işinde olup Dribbble’ı bilmemek olmaz. Yani olmasa iyi olur. Birçok kişi yaptıkları çalışmaları buraya yükleyerek yeni bağlantılar kazanıyor, yeni işbirlikleri yapıyor. Tavsiye ederim.

Web adres: http://dribbble.com

Envato

Tavsiyem burada profil oluşturmanız. Hem satın alırken hemde iş yaparken güzel bir pazar yeri. Tema satan, WordPress eklentisi satanlar buradan çok kazandı. Elbette rekabet fazla. Farklı dinamikleri var. Tavsiye ederim.

Smashing Magazine

Web tasarımcısı ve geliştiricilerinin uğrak yeri olan Smashing Magazine’de sayısız makale bulmak mümkün. Ancak bu sitenin Jobs bölümünde yine web tasarımı ile ilgili işleri de görmek mümkün. Bir bakın derim.

Web adresi: http://jobs.smashingmagazine.com

Behance

Adobe’nin satın alması ile biraz değer kaybetti diyenler(?) olsa da hala tasarımcılar için oldukça popüler bir yer. Yaptığınız işleri mutlaka buraya yüklemenizi tavsiye ederim. Yeni bağlantılar ve portfolyo paylaşımı için ideal.

Web adresi: http://behance.net



Cevap bırakın