Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Fan Token Nedir? Neye Göre Artar? Nasıl Alınır ve Analizi – 2021

Fan Token Nedir? Neye Göre Artar? Nasıl Alınır ve Analizi – 2021

Fan Token günümüz yatırım araçlarından birisi. Son dönemde kripto para ve mining (madencilik) piyasasının etkisini artırmasıyla birlikte değişik yatırım araçları da birçok yatırımcı tarafından değerlendiriliyor ve kullanılıyor. Fan Token de bunlardan birisi. Fan Token Türkçe karşılığıyla Taraftar Token bir spor kulübü ile onu destekleyenler arasında ticari bağ kurmayı sağlayan, taraftarların sahip oldukları fan token oranında spor kulübünde söz sahibi olmasına olanak sunan ve bunlarla birlikte farklı avantajlar sunan bir yatırım aracı. Fan Token Chiliz alt yapısını kullanır.

Fan Token Neye Göre Artar?

Fan tokenin bir yatırım aracı olduğunu söylemiştik. Dünyanın önde gelen spor kulüplerinden olan Paris Saint German, Barcelona, Roma, Atletico Madrid, Juventus fan tokenlerini piyasaya çoktan sürdü. Ülkemizde ise bu kervana Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray katıldı. Halen Fenerbahçe’nin fan tokeni olmamakla birlikte Fenerbahçe Spor Kulübünün fan token piyasasında yer alacağı konuyla ilgili Chiliz ve Socios firmalarıyla görüştüğü konuşuluyor. Fan Token’in piyasadaki değerini belirleyen birçok parametre var. Öncelikle fan tokeni fiyatlayan unsurların başında yer aldığı borsalar geliyor. Dünyanın önde gelen global borsalarda yer alması ve listelenmesi fiyatlamasında etkili oluyor. Aynı zamanda spor kulübünün sportif başarısı, yaptığı transferler, çıkardığı ürünler gibi spor kulübü ile ilişkili tüm enstrümanlar da fan token fiyatı üzerinde etkili oluyor.

Ayrıca Bakınız.  Evde Yapabileceğiniz Ek iş Fikirleri

Fan Token Nasıl Alınır?

Fan token alabilmenin çok sayıda yöntemi mevcut. Fakat sorun yaşamamak adına en uygun aracı kurumu bulmak ve tercih etmek çok önemli. Aracı kurumlar süreci sizin için kolaylaştırması açısından önemli olmakla birlikte fan token satan kripto para borsaları da size fan token alma konusunda yardımcı olabilir. Ülkemizde ve dünyada en bilinen kripto para borsaları olarak;

  • Socios.com
  • Paribu
  • Binance
  • BTC Türk
  • Bitpanda
  • Gate.io olarak sayılabilir.

Kripto para borsaları olarak saydığımız yukarıdaki şirketlerden birisini kullanmaya karar verdiğinizde yapmanız gereken sisteme üye olmak, onaylı bir hesap oluşturmak ve işlem yapabilmeniz için yeterli. Hani bir fan token borsası önerin diyecek olursanız da socios.com önerilebilir.

Fan Token’lerin geliştiricisi olan socios.com sunduğu olanaklarla en düşük düzeyde (1 fan token) fan token sahibi olsanız bile size taraftarı olduğunuz kulüple ilgili bazı haklar sunabiliyor.

SOCIOS.COM’a Nasıl Üye Olunur? Fan Token Nasıl Alınır?

Socios.com‘a üye olmak tamamen ücretsizdir. Socios.com’un mobil uygulamaları mevcuttur. Apple Store veya Android Market’ten uygulamayı indirebilirsiniz. Son olarak web için BETA seviyesinde geliştirme yaptılar.

Sisteme üye olmak için cep telefonu numarasını girmeniz ve sonrasında girmiş olduğunuz cep telefonu numarasına gelen 6 haneli kodu girmeniz yeterli.

socios.com Üyelik Ekranı
socios.com Üyelik Ekranı
socios.com Üyelik Ekranı
socios.com Üyelik Ekranı

Username: Kullanıcı Adı

Email: e-posta adresi bilgileriniz girildikten sonra altta bulunan “By registering ….” ile başlayan kullanım ve gizlilik sözleşmelerinin yanında bulunan kutucuğu onaylamanız. Sonrasında “Register Now” butonunu tıklamanız yeterli.

socios.com Ana Ekran
socios.com Ana Ekran

Sisteme üyelik işlemlerini tamamladığınızda yukarıda gördüğünüz bir ekran sizi karşılayacaktır. Bu ekranda socios.com üzerinden işlem yapabileceğiniz tokenleri ve diğer menüleri görüyorsunuz.

Socios.com üzerinden işlem yapabilmek için kimlik bilgilerinizi doğrulamanız gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken isminizin yer aldığı yerin üzerine gelmek ve açılan “Verify Your Identity” seçeneğini tıklamak.

Ayrıca Bakınız.  Ampul Aydınlatma Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir - 2022
socios.com verify your identity
socios.com verify your identity

Socios.com bir sonraki ekranda sizden dört aşamalı bir doğrulama işlemi gerçekleştirmenizi isteyecek. Aşağıda resmini gördüğünüz doğrulama işlemleri ise şöyle;

socios.com kimlik doğrulama aşamaları
socios.com kimlik doğrulama aşamaları

Level 1: E-posta adresi doğrulama. Sisteme ilk üyelik esnasında girmiş olduğunuz e-posta adresinize bir doğrulama e-postası iletiliyor. E-posta kutunuzu kontrol edin ve doğrulama işlemini tamamlayın.

Level 2: Kimlik bilgilerini doğrulama. T.C. Kimlik kartınızla yapılacak doğrulama. Sisteme kimlik kartınızı yükleyip, kimlik numaranızı doğrulamalısınız.

Level 3: Posta adresi doğrulama

Level 4: Banka hesap bilgilerinizin doğrulanması aşaması.

Yukarıdaki işlemleri doğru bir şekilde tamamladıktan sonra sisteme para aktarmanız gerekecek. Sistem size Chiliz (CHZ) ya da doğrudan nakitle Fan Token alımı yaptırabiliyor. yapabilirsiniz. Ancak CHZ ile işlem yapmanız çok daha ideal seçenekleri sizlere sunacaktır.

Chiliz (CHZ) Nedir?

Chiliz nedir, CHZ , Socios sisteminde taraftar token modellerini alabilmek için kullanabileceğiniz gelişmiş bir dijital birim altyapısı olarak dikkat çeker.

Sistem üzerinde alım ve satım işlemleri biraz zaman alabilmektedir. Bunun nedeni ise kulüpler ile yapılan protokol anlaşmalarıdır. Dilerseniz Socios üzerinde ki tüm varlıklarınızı anlaşmalı şirket olan PARİBU’ya aktarabilirsiniz.

Fan Token Neye Göre Alınır? Fan Token Neye Göre Artar

Fan token alma kararı tamamen yatırımcının tecrübesiyle ilişkili. Yukarıda fan token’i fiyatlayan parametrelerden bazılarını sizlerle paylaşmıştık. Tabi bunlara ek olarak birçok spor kulübü Anonim Şirketi olarak faaliyet gösteriyor ve borsalarda da yer alıyor. Borsada ki ticari hacim ve hareketlilikleri de fan token alımı için referans bir kaynak oluşturabilir.

Türkiye’de Hangi Takımların Fan Tokeni Var?

Türkiye’de Fan token olan spor kulüpleri şunlar;

  • Galatasaray Fan Token ($GAL)
  • Trabzonspor Fan Token ($TRO)
  • Başakşehir Fan Token ($IBFK)
  • Göztepe Fan Token ($GOZ)

Fan Token Nedir? İleride Ne Kadar Yükselebilir?

En Kolay, İyi ve Kârlı Kripto Para Madenciliği (Mining) Nedir, Nasıl Yapılıyor – 2021



1 yorum
  1. […] fan token alımı ve satımı için kullanılan web sitelerinden birisi olduğunu Fan Token Nedir? Neye Göre Artar? Nasıl Alınır ve Analizi – 2021 başlıklı yazımızda belirtmiş, Bu yazımızda ise socios.com nasıl kullanılır? Üye Olunur […]

Cevap bırakın