Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor 2021-2022

Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor 2021-2022

Ferdi Tayfur denilince özellikle şimdilerde orta yaş ve ilerisi dönemlerini yaşayanlar için çok sayıda hatıra, hüzün, mutluluk ve bir o kadar da hatıra zihinlerine geliyordur. Adana’nın toprağından mı havasından mı yiyeceklerinden mi bilinmez ama arabesk müziği için menbaa denilecek nitelikte bir şehir. Başta Müslüm Gürses olmak üzere Ferdi Tayfur’un da memleketi.

Ferdi Tayfur 1945’in bir sonbahar mevsiminde Kasım’ın 15’inde Adana’nın Hürriyet mahallesinde gözlerini hayata açıyor. Babası Cumali Turanbaykurt oğluna o dönemde hayranlık duyduğu tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur’un ismini veriyor ve bugün hepimizin Ferdi Tayfur tam adıyla Ferdi Tayfur Turanbayburt hayatına başlıyor. Döneminin popüler kimliğinden mi yoksa soyisminin söylenmesindeki zorluğundan mı bilinmez meşhur olan Ferdi Tayfur Turanbaykurt’un tam ismi birden yok oluyor ve hayatına Ferdi Tayfur olarak devam ediyor.

Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor 2021-2022
Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor 2021-2022

Ferdi Tayfur Kimdir? Evlilikleri? Çocukları? Eşleri? Nereli

Ferdi Tayfur‘un babası eğitime çok önem veren birisi. Aslında oğlunun isminin de bir tiyatrocu ve dublaj sanatçısına ait olması da baba Turanbaykur’un entelektüel bir kimliğe sahip olduğuna da işaret ediyor. Tüm hayali oğlunu okutmak ve eğitim yaşantısını devam ettirmek olan Baba Cumali Turanbaykur’un ömrü Ferdi Tayfur okul yaşlarındayken sonlanıyor. Babasının vefatı Ferdi Tayfur için bir dönüm noktası oluyor. Eğitim yaşantısına ara vermek zorunda kalan Tayfur hayatın tüm zorluklarını o yaşta omuzlamak zorunda kalıyor. Babasının hayatını kaybetmesi nedeniyle ailesinin ekonomisine katkıda bulunmak zorunda kalan Ferdi Tayfur çiftliklerde çalışmaya başlıyor.

Ayrıca Bakınız.  Enis Arıkan Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor 2021-2022

Ferdi Tayfur 16 yaşına geldiğinde hayallerini kurduğu şarkıcı olma yolculuğuna çıkıyor ve daha o yaşında İstanbul’a geliyor. Bu yolculuk beklediği sonu ona sunmuyor ve tekrar memleketi Adana’ya dönüyor. Tabi ki bu geri dönüş onu hayallerinden vazgeçtirmiyor. Sene 1968 olduğunda artık 23 yaşında olan Tayfur tekrar şansını denemek için İstanbul’un yolunu tutuyor. Bu sefer işler daha yolunda gidiyor ve Seda Plak ile iki plaklık anlaşma yapar beklediği ilgiyi yine bulamayan Tayfur’un kendisini müzik piyasasına kabul ettirmesi 973 senesinde Görsev Plak adına yaptığı ‘Kır Çiçekleri’ adlı 45′lik ile gerçekleşiyor.

Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor
Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor

Ferdi Tayfur hayatı boyunca 50 kaset ve 34′un üzerinde film yaptı. 9 kez Altın Plak Ödülü alıyor. Hayatını ise ünlü sinema sanatçısı, aktirist Necla Nazır ile birleştiriyor. Çalkantılı bir gençlik yaşayan Tayfur’un 16-17 yaşlarında evlilik dışı bir evladı oluyor. Kendisinden saklanan bu çocuğuna Timur’a ulaşıyor. Fakat seneler sonra Ferdi oğlunu buluyor ve alıyor. Sonra Ferdi, askere gidiyor. Dönüşte de şu an evli olduğu Zeliha hanımla (1974) evleniyor ve ondan da Tuğba ile Funda adında iki kızı dünyaya geliyor.

Ferdi Tayfur yaklaşık 32 senedir (1976- 2008) birlikte olduğu sinema oyuncusu Necla Nazır‘dan da bir Tuğçe Tayfur (d.18 Mart 1988) adında kızı yer alıyor. 32 yıllık hayat arkadaşı Necla Nazır’dan hiç beklenmedik bir şekilde 2008’de ayrılıyor ve Habibe Ümyanı Demir’le Marmaris’te yeni bir hayat kuruyor. Bu evlilikten de 64 yaşında tekrar baba olan Ferdi Tayfur, 2009 da dünyaya gözlerini açan ‘Taha’ adını verdiği oğlunun kendisine çok benzediğini söylüyor.

Ferdi Tayfur Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor

Ferdi Tayfur çalkantılı hayatını son dönemini 2008 yılında evlendiği Habibe Ümyanı Demir ile birlikte sürdürüyor. Çift yaşantılarını ise Muğla’nın Marmaris ilçesinde sürdürüyor. Kendisi ve ailesi için daha sakin ve korunaklı bir yaşam tercih ettiğini, bunun için de Muğla Marmaris’te yaşamayı tercih ettiğini belirten Ferdi Tayfur bu durumdan duyduğu memnuniyeti de herkesle paylaşıyor.

Ayrıca Bakınız.  Yıldız Tilbe Nerede Oturuyor Evi Nerede Yaşıyor 2021-2022

Ferdi Tayfur’un hayatına ilişkin daha fazla deya için https://tr.wikipedia.org/wiki/Ferdi_Tayfur_(m%C3%BCzisyen) adresini ziyaret edebilirsiniz.



Cevap bırakın