Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

İbrahim Tatlıses Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2021-2022

İbrahim Tatlıses Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2021-2022

İbrahim Tatlıses nam-ı diğer imparator. Türk sanat dünyasının son 50 yılına damga vurmayı başarmış inanılmaz bir ses. Sesi, sanatı, film oyunculuğu, televizyon programcılığı, iş yaşantısı ve özel hayatıyla ülkemiz kamuoyunda her zaman yer edinmeyi başarmış muhteşem bir kişi. Peki İbrahim Tatlıses’i bu kadar meşhur kılan ne. Neden bu kadar toplum tarafından yakından takip ediliyor. 1952 Urfa doğumlu olan İbrahim Tatlıses’in asıl soyismi Tatlı. Döneminin popüler yapısı sanatçılara yeni bir isim ve kimlik kazandırma arayışı İbrahim Tatlı isminin daha da dikkat çekmesi için Tatlıses’e dönüştürüyor. Kürt bir anne ile Arap bir babanın evladı olan İbrahim Tatlıses’in yaşantısı aslında bugünler de görüldüğü kadar renkli ve kolay değil. İbrahim Tatlıses geçmişini anlatırken de göz yaşlarını tutamadığı bir erken çocukluk ve gençlik dönemini anlatıyor.

İbrahim Tatlıses Kimdir? Nereli? Yaşı? Gerçek Adı?

İbrahim Tatlıses 7 çocuğa sahip bir ailenin parçası. Soğuk demir ustası olarak hayatını kazanan Tatlıses’in keşfedilmesi yada bu kadar öne çıkarılması da aslında üzerine düşünülmesi gereken bir durum. Dünyaya da aslında bu yoksulluk içerisinde geliyor. Dünyaya geldiğinde babası hapishanede olan Tatlıses’in eğitim yaşantısı ise ne yazık ki bu zorluklar neticesiyle yok. Eğitim yaşantısı sorulduğunda da biraz da ironik bir şekilde Urfa’da Oxford vardı da biz mi okumadık diye yanıt veriyor.

İbrahim Tatlıses Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede
İbrahim Tatlıses Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede

İbrahim Tatlıses‘in sanat yaşantısı da aslında inşaatlarda başlıyor. Soğuk demir ustası olarak çalıştığı bir dönemde keşfediliyor. Belki de inşaatlarda çalışanların bu kadar yanık ve yürekten türkü söylemesinin nedeni de bir gün İbrahim Tatlıses gibi keşfedilme isteğidir. Kim bilir? nşaatta türkü söylerken Adanalı bir sinemacı tarafından keşfedildi. İlk başlarda Adana’da daha sonra Ankara’ya gelerek burada gazinolarda, pavyonlarda sahne aldı.1974’te Ankara’daki Kınalı Pavyon’da söylediği “Ayağında Kundura” ile ünlenerek önce Ankara Radyosu’na, sonra da bir yılbaşı gecesi televizyona çıktı. 70’li yılların ortalarına doğru İstanbul’a geçerek burada sahne almaya başlamıştır. Burada, kendisine soyadını veren müzisyen Yılmaz Tatlıses ile tanıştı.

Ayrıca Bakınız.  Masumlar Apartmanı Anıl Kimdir? Akıl Hastası Selim Can Yalçın Kimdir?

İbrahim Tatlıses Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede

İbrahim Tatlıses ‘in çalkantılı ve zorlu yaşantısının çok büyük bir bölümü aşık olduğunu söylediği İstanbul’da geçiyor. Yaşadığı ve herkesçe de bilinen o silahlı saldırı sonrasında çok uzun bir süre tedavi gören ve hiçbir zamanda eskisi gibi olamayan Tatlıses için İstanbul’la olan bağ da o noktadan sonra zayıflamaya başladı. Artık İstanbul Tatlıses için dünlerde yaşadığı İstanbul değildi. Hal böyle olunca da hayatına yeni bir yön vermeli kendisini daha ait hissedeceği bir yerde yaşamalıydı. İşte bu arayışın sonunda kararını veren Tatlıses yaşantısının geri kalan bölümünü rahmetli Neşet Ertaş’ın olduğu gibi İzmir’de sürdürmeye karar verdi. Artık İzmir’in bir İbrahim Tatlıses’i var.

İbrahim Tatlıses verdiği mülakatlarda bu durumu şöyle açıklıyor;

İstanbul’u tamamen terk ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Tatlıses, “Dün gazetenin birinden okudum 30 bin insan İstanbul’dan İzmir’e göç etmiş. Şehrin kalabalığından trafiğin keşmekeşinden. Ben de İzmir’e yerleştim” ifadelerini kullandı.

 

İbrahim Tatlıses’in hayatı hakkında daha fazla bilgi almak için https://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0brahim_Tatl%C4%B1ses adresini ziyaret edebilirsiniz.



Cevap bırakın