Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

İnternette Sermayesiz Para Kazanmanın 5 Yolu – 2021

İnternette Sermayesiz 5 Para Kazanma Yolu – 2021

İnternet teknolojisinin yaygınlaşması ve ticari hacminin de her geçen gün artmasıyla birlikte birçok kişi için internet sadece bir eğlence aracı değil aynı zamanda iyi bir gelir elde etmenin yollarından birisi. Hemen hemen her gün etrafımızda çok sayıda internet üzerinden para kazanmayla ilgili hikayeler duyuyoruz. Birçoğumuz için bu durum gerçekçi geliyor ve anlamlı bulunuyor. Hatta birçoğumuz ise bu işi yapmak istiyoruz fakat bazılarımız teknik bilgisizlikten (web sitelerinin nasıl oluşturulacağı, programlama bilgisi, internette pazarlama deneyimi) bazılarımız ise sermayesizlikten bu internetten para kazanma işine giremiyoruz. Bu yazımız tamda size ilaç olacak herhangi bir sermayeniz olmasa bile size internetten para kazanma olanağı sunacak bir yazı. Sizlere Sermayeniz olmasa bile sizinle paylaşacağımız 5 yöntemle internetten para kazanabileceğinizi ispat edeceğiz. Hepinize iyi okumalar.

Drop Shipping
Drop Shipping

1. Drop Shipping

Bir çevrimiçi stoksuz nakliye işinin arkasındaki temel fikir, küçük bir işletme sahibi olarak, büyük bir ürün envanteri bulundurmanız veya müşterilerinize herhangi bir teslimatı gerçekleştirmeniz gerekmemesidir.

Bu, satamayacağınız mallarla dolu bir depoya sahip olmanın finansal maliyetini ve riskini ve ülkenin veya dünyanın her yerine sipariş göndermenin zorluğunu ortadan kaldırır.

Bunun yerine, damla nakliye konusunda uzmanlaşmış bir şirketle çalışıyorsunuz. İşte nasıl çalıştığı…

Web sitenizde veya Amazon, eBay veya Etsy gibi bir platformda satılık ürünleri listelersiniz.
Müşterilerinizden biri bir satın alma işlemi yaptığında, ürünü üçüncü taraf bir şirketten (bırak nakliyeci, genellikle bir üretici veya toptancı) daha düşük bir fiyata satın alırsınız. Bu süreç, müşterinizden gelen siparişi iletmek kadar basittir (bu aslında tamamen otomatikleştirilebilir).
Drop göndericiniz daha sonra ürünü müşteriye gönderir.
Yeterince kolay, değil mi? Drop Shipping ile geniş bir ürün yelpazesi sunabilirsiniz, bu nedenle işletmenizin işletme giderleri son derece düşüktür.

Drop Shipping iş modelinin dezavantajları, müşterilerinize teslimat konusunda güvenebileceğiniz saygın bir dropshipper bulmanız gerektiğidir.

Ayrıca, bu pazar çok rekabetçi olduğu için marjlar (toptan satış fiyatı ile bir ürünü ne kadara satabileceğiniz arasındaki fark) daha düşüktür. Ancak yine de, düşük maliyetli veya masrafsız bir başlangıç ​​seçeneğidir.

Bir damla nakliye işiyle rekabette öne çıkmanın bir yolu, ürünlerinizi özel olarak etiketlemektir. Bu şekilde aynı ürün markasını satmıyor ve sadece fiyat üzerinden rekabet ediyorsunuz; bunun yerine kendi markanızı kullanabilir ve daha az rekabetle karşılaşabilirsiniz.

Affiliate Marketing
Affiliate Marketing

2. Affiliate Marketing Satış Ortaklığı Pazarlaması

Bağlı kuruluş pazarlaması, damla nakliyeye biraz benzer, ancak bazı önemli farklılıklar vardır. Hadi daha yakından bakalım.

Ayrıca Bakınız.  Kastamonu'da gezilecek yerler

Bu e-ticaret modeli ile yine kendi ürünlerinizin envanterini tutmazsınız ve ürünleri müşterilere ulaştırma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Temel olarak, çevrimiçi işiniz için karlı bir niş seçersiniz ve ardından o niş içinde ürünleri olan bir bağlı kuruluş ortağı bulursunuz. En popüler bağlı kuruluş sitelerinden bazıları Clickbank.com, Amazon.com ve Conversant (eski adıyla Commission Junction) CJ Affiliate’dir. Bunlar arasında, aklınıza gelebilecek herhangi bir dijital bilgi ürünü veya fiziksel ürün sunarlar.

Ürünleri örneğin blogunuzda veya e-ticaret web sitenizde satışa sunuyorsunuz.

Her ürünün, bağlı kuruluş ortağınızla hesabınıza giden benzersiz bir bağlantısı vardır. Bir potansiyel müşteri bağlantıya tıkladığında, ödeme için eşinizin alışveriş sepetine götürülür. Satın aldıklarında, bu satın alma kaydedilir ve bir komisyon alırsınız. Bağlı ortağa göre değişir, ancak genellikle yüzde 5 ila yüzde 25’tir (veya dijital bilgi ürünlerinde %50 veya daha fazladır).

Tek yapmanız gereken, potansiyel müşterilerinizin satın almasını sağlamak için pazarlamayı halletmek (sosyal medya, e-posta pazarlaması, bloglama veya hangi yöntemi seçerseniz seçin). Ancak bağlı kuruluş bağlantısını tıkladıktan sonra, bu sizin elinizde değil. Ürünleri göndermeniz veya herhangi bir müşteri hizmeti sorusuyla ilgilenmeniz gerekmez. Ve kesinlikle bir envanter tutmak zorunda değilsiniz.

Blogging
Blogging

3. Blogging (Bloglama)

Bir konuya ilişkin uzmanlığınız ve/veya tutkunuz veya ilginiz varsa – ki kim bilmiyorsa – bir blogla para kazanmaya başlamaya hazırsınız. Blogger (www.blogger.com) gibi bir hizmetle blogunuzu tamamen ücretsiz olarak başlatabilirsiniz. Ayrıca kendi sitenizi oluşturabilir ve düşük bir fiyata kendi hostinginizi güvence altına alabilirsiniz.

Blog yazmanın tamamen yazmakla ilgili olduğunu düşünebilirsiniz. Ve eğer istersen olabilir. Ancak yazılı blog gönderileri sadece başlangıçtır. Fotoğraflar, videolar, diğer sitelere bağlantılar gönderebilir, haberleri ve diğer makaleleri yeniden yayınlayabilirsiniz… nişinizle ilgili olduğu sürece her şey gerçekten oyundur.

Ne tür içerik sağlamalısınız? Potansiyeliniz için ilgi çekici olan herhangi bir şey. “Nasıl yapılır” gibi konular, ilk 10 listesi, nişinizdeki trendler hakkında yorumlar, ipuçları ve püf noktaları makaleleri… temel olarak, faydalı içerik sağlamanız gerekir. Blog fikirlerine mi ihtiyacınız var? İşte blogunuz için 40 fikir.

  • Google AdSense: Bunlar, blogunuzda görünen tıklama başına ödeme reklamlarıdır. Biri bir reklama her tıkladığında (ki bu sizin nişiniz ile ilgili bir konu hakkındadır), birkaç kuruş kazanırsınız. Her seferinde küçük miktarlar, ancak artıyor.
  • Blog reklam ağları: Blogad’lar gibi reklam ağlarıyla da çalışabilir ve blogunuzda banner reklamlar yayınlayabilirsiniz.
  • Bağlı kuruluş pazarlaması: Bunu zaten biliyorsunuz. Bir bağlı kuruluş olarak tanıttığınız ürünlere bağlantılar eklersiniz ve biri ürünü her satın aldığında bir komisyon alırsınız. Bir blogla, satışı alma olasılığını daha da artırmak için reklamları içerikle entegre edebilirsiniz.

Örneğin, faydalı içerik olan bir ürün incelemesi yapabilir ve ardından ürünü bir satış ortağı bağlantısının altına satın almak için bir bağlantı ekleyebilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  socios.com Nedir Nasıl Kullanılır? Üye Olunur? Nasıl Fan Token Alınır Satılır

İnsanların blogunuzu bulmasını ve geri gelmeye devam etmesini sağlamak için birkaç başarılı blog ipucunu burada bulabilirsiniz. Bu, bir takip oluşturmanın ve blogunuzu karlı bir girişim haline getirmenin anahtarıdır.

İlgi çekici bir şekilde faydalı içerik sağlamanız gerekir. Blogunuz sıkıcıysa veya bilgiler başka her yerde bulunabilirse, kimse onu okumaz.

Düzenli olarak içerik yayınlamanız gerekir. İnsanlar yeniye susamış. Bu yüzden makaleler, videolar veya tutarlı bir şekilde her şeyi koyduğunuzdan emin olun. Günde bir veya haftada üç kez yayınlanabilir – her ne ise, aynı programı sürdürün. Gönderilerde dağılmaya başlarsanız, okuyucuları kaybedersiniz.

Gerçek ol. Evet, blogunuzun para kazanması gerekiyor. Ancak her zaman pazarlama konuşmaları yapamazsınız. Okuyucularınızın sizi tanıması, beğenmesi ve size güvenmesi için faydalı içeriğe odaklanın. Ardından doğal olarak reklamınıza tıklayacak veya önerdiğiniz ürünleri satın alacaklardır.

Tüm bunları yaptığınızda, her zaman yararlı ve alakalı içeriğe sahip siteleri arama sonuçlarının en üstüne koymak isteyen Google gibi arama motorlarının dikkatini çekeceksiniz. İçerik pazarlamasının amacı budur.

Bir saatten daha kısa bir sürede bir blog başlatabilirsiniz. Ancak okuyucu kitlesi oluşturdukça para kazanmak zaman alacak ve bu insanların küçük bir yüzdesi ürünlerinizi satın almaya başlayacak.

4. Online Video (Çevrimiçi Video)

Son zamanlarda bir YouTube videosu izlediniz mi? Tabii ki var! Bu, her gün yüz milyonlarca saat video izleyen 1 milyardan fazla kullanıcıyla dünyanın en popüler web sitelerinden biridir. Ve hiçbir şekilde komik şeyler yapan tüm kediler değil.

Çevrimiçi para kazanmak için YouTube’un erişiminden yararlanabilirsiniz. Hayır, tabiri caizse viral bir video oluşturmaya çalışmıyorsunuz. Her ne kadar dünya çapında gitse ve milyonlarca kişi tarafından görülse de, bu iyi bir şey.

Bunun yerine, birden fazla videonun görüntülenmesini düzenli olarak en üst düzeye çıkarmak için kanıtlanmış bir strateji izleyeceksiniz. Yararlı içerik oluşturacaksınız… insanların izlemek isteyeceği ilgi çekici bir şey. Ve pek çok farklı niş içinde çalışır.

Bu bir nasıl yapılır videosu olabilir, sizin niş alanınızla ilgilenen insanların ilgisini çeken bir konu hakkında konuşan bir kafa videosu olabilir… limit gökyüzüdür.

Şu anda en popüler ve para kazandıran video türlerinden biri “Haydi Oynayalım” kategorisinde. Temel olarak, izleyiciler insanları video oyunları oynarken izler. Oyuncular, oyunda ustalaşmak için yorum ve uzman ipuçları sağlar. Her yaştan insan bu videoları izliyor ve en popüler video yaratıcıları binlerce dolar kazanabiliyor.

Böylece hemen hemen her nişin işe yarayabileceğini görebilirsiniz. Muhtemelen tutkulu olduğunuz bir şey karlı bir niş olabilir. Bu da bizi paraya getiriyor.

Reklam geliri ile para kazanırsınız. İlk adımınız bir YouTube hesabı oluşturmak ve video yüklemeye başlamak. Ardından, YouTube ayarlarınızda para kazanmayı etkinleştirirsiniz. Temel olarak, bu, Google’a videolarınıza kısa AdSense reklamları ekleme konusunda ilerleme sağlar – bir YouTube videosu izlediyseniz bunları gördünüz. İzleyiciler bu reklamlara tıkladığında ödeme alırsınız.

Ayrıca Bakınız.  Genç odasında olması gereken aksesuarlar

Profesyonel görünümlü videolar oluşturmak için bazı ipuçları (pahalı profesyonel ekipman gerekmez):

  • Akıllı telefonunuzu veya basit bir video kamerayı kullanabilirsiniz. Ancak, sizin ve videonuzdaki diğer her şeyin net ve kolay görülebilmesi için aydınlatmanın iyi olduğundan emin olun.
  • Sesin net olduğundan emin olun. Klima vızıltısı, inşaat gürültüsü veya başka bir dikkat dağıtıcı olmadığından emin olun.
  • Başlıkları videonun başına koymak ve herhangi bir dalgalanmayı düzenlemek için iMovie gibi basit düzenleme yazılımlarını kullanın.
  • Her şeyden önce, videolarınızın basit olabileceğini ve kaygan olması gerekmediğini unutmayın. Sadece faydalı içerik sağlayın ve ilgi çekici ve ilginç olun – komik olmak da yardımcı olur.
  • Videolarınızın erişimini genişletmek için onları Facebook işletme sayfanızda, Twitter’da, blogunuzda ve diğer kanallarınızda yayınladığınızdan emin olun. İnsanların artık video işinde olduğunuzu bilmesini sağlayın.

YouTube videolarından elde edilen reklam gelirine ek olarak, trafiği web sitenize geri çekmek için YouTube kanalınızı da kullanabilirsiniz; ziyaretçilerin ürün incelemelerinizi okuyabileceği, web sitenizdeki reklamlara tıklayabileceği ve hatta e-posta listenizle birden fazla satış yapabileceğiniz e-posta abone listenize girebileceği yer.

5. Bilgi Ürünleri

Bir internet işiniz olduğunda, bunun fiziksel ürünler satmakla ilgili olması gerekmez. Aslında dijital bilgi ürünleri para kazanmanın en kolay ve en hızlı yollarından biridir. Bağlı kuruluş pazarlamasının dışında, muhtemelen çevrimiçi para kazanmanın en sevdiğim yollarından biridir.

Bilgi ürünleri yaratmanın pek çok yolu yoktur, ancak en popüler biçimler şunları içerir:

  • Ses: kaydedilmiş bir telekonferans, röportaj, bir kurs veya başka bir sözlü kelime ürünü…
  • Video: kaydedilmiş bir web semineri, nasıl yapılır, röportaj…
  • Metin: bir e-kitap, bir çeşit talimat kitapçığı, bir seyahat rehberi…

Bu kategorilerin her birinde, gerçekten yaratıcı olabilir ve ilgi çekici ve kullanışlı olduğu sürece her tür ve formatta içerik oluşturabilirsiniz.
Hangi yoldan yaparsanız yapın, pasif gelir, uyurken paradır çünkü bu ürünleri web sitenizde satışa çıkarırsınız ve bir müşteri bunları günün veya gecenin herhangi bir saatinde otomatik olarak satın alabilir ve indirebilir. Tek yapmanız gereken, hangi konuların veya ürün türlerinin en çok sattığını görmek için satışları periyodik olarak kontrol etmektir… böylece bunlardan daha fazlasını yapabilirsiniz.

Tartışma ve Sonuç

Herhangi bir çevrimiçi işin püf noktası, karlı bir niş pazarda olduğunuzdan emin olmaktır. Bu yüzden trendleri takip ettiğinizden, Amazon gibi sitelerdeki en çok satanlar listelerine göz attığınızdan ve insanların sosyal medyada neler tartıştığını göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun.

Akılda tutulması gereken bir şey, kendinizi bu e-ticaret fırsatlarından sadece biriyle sınırlamak zorunda kalmamanızdır. Birinden başlayın, devam edin. Ardından, mümkün olduğunca yeni gelir akışları ekleyin. Bu, gelirinizi artıracak ve bir iş güneye gitmeye başlarsa geri çekilecek bir şeyiniz olmasını sağlayacaktır.

İnternetten Sıfır Sermaye ile Para Kazanma



Cevap bırakın