Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

KPSS Ortaöğretim Sınav Sonuçları 2020

Kamu kadrolarında istihdam edilmek için KPSS şartını yerine getirmek isteyen adayların heyecanlı bekleyişi sürüyor. KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için bu ay sonuna kadar açıklaması yapması beklenirken adaylar, sınavdan alacakları puana göre tercih işlemlerine devam edecek. KPSS ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında alınmış, sınav 22 Kasım tarihinde uygulanmıştı. KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM’nin KPSS sonuçları için yayınladığı tarih…

İki yılda bir tertip edilen ve bu yıl geçtiğimiz Kasım ayında uygulanan KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları için geri sayım başladı. ÖSYM tarafından daha evvel açıklanan sınav takvimine göre sonuçların bu ayın son haftasında açıklanması bekleniyor. Corona virüs pandemisi nedeniyle ÖSYM sınav takviminde yer alan 7 sınav ertelenirken KPSS ortaöğretim sonuçlarının da erken tarihte açıklanması gündeme geldi. KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Binlerce adayın gözü ÖSYM’den gelecek açıklamaya çevrildi. 2020 takvimine göre; sonuc.osym.gov.tr adresi üstünden erişime açılacak olan KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının 24 Aralık’ta açıklanacağı ifade edilmişti.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?
2020 ÖSYM İLE KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?
KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Aralık’ta açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yahut mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap rakamları ve KPSS puanları bulunacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS ORTAĞRETİM SONUÇLARI SORGULAMA
KPSS ortaöğretim sonuçları 24 Aralık Perşembe günü erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden yahut mobil uygulamalarından sorgulayabilecekler.

Ayrıca Bakınız.  Açıköğretim üniversite kayıtları ne zaman? AÖF 2020

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI TIKLAYIN

KPSS SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ
Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, misal verilecek olursa Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve herkes tarafından bilinen sapmaları kullanılarak herkes tarafından bilinen puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için herkes tarafından bilinen puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen herkes tarafından bilinen puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen herkes tarafından bilinen puanlar kullanılarak ağırlıklı herkes tarafından bilinen puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden herkes tarafından bilinen puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı yahut yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sualler değerlendirme dışı bırakılarak geçerli suallerın puan kıymetinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, ortaöğretim düzeyi için KPSSP94 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üstünden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.



Cevap bırakın