Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Kripto Para Piyasasında Yıldırım Ağı Nedir? Nasıl Çalışır 2021

Kripto Para Piyasasında Yıldırım Ağı Nedir? Nasıl Çalışır

Yıldırım Ağı Nedir?

Kripto para piyasasında yıldırım ağı nedir? 2021 yıldırım ağı projesindeki ana fikir, Bitcoin’in karşı karşıya kaldığı ödeme yapamama sorununa çözüm getire bilmektir. Yıldırım ağı tüm kripto paralara da uygulana bilir. Yıldırım ağı sadece Bitcoin de değil birçok kripto parada biriminde karşı karşıya kalının sınırlamalar sonrası ortaya çıkmıştır.

Şu anda, Bitcoin saniyede 2 ila 7 işlem yapabilmektedir. Kripto para birimi Dünya da yayıldıkça kullanan nüfus arttıkça Bitcoin’deki işlem sayısı da artacaktır. Ağ gittikçe daha yoğun hale gelecektir. Bu nedenle genel performans düşer ve bu da Bircoin’in küresel sanal para birimi olarak pratik kullanımını yüksek düzeyde zedeler. Yıldırım ağı yoğunluğunu hafifletme girişimi olarak piyasaya sürüldü.

Yıldırım Ağı Nedir? Nasıl Çalışır
Yıldırım Ağı Nedir? Nasıl Çalışır

Yıldırım Ağı Nasıl Çalışır?

Mehmet ve Musa olmak üzere iki kullanıcı ele alalım. Bunlar arkadaş olabilirler, Akraba olabilirler ya da birlikte çalışıyor olabilirler. Önemli olan birbirine sık sık hızlı ve düşük ücretle para göndermeleri bu nedenle yıldırım ağı üzerinde bir kanal kurdular diyelim. Öncelikle, her ikisinin de kendilerine özel anahtarıyla erişebilecekleri, mulitisignature (çoklu imza) cüzdan oluşturmaları gerekmektedir. Akabinde ikisi de belirli bir sayıda Bitcoin’i bu cüzdanın içine aktarması gerekmektedir. Fonların el değiştirmesi, iki hesap arasında oluşturulan hat kullanım dışı olduğu zaman gerçekleşiyor.

Algoritma, kimin ne kadar varlığı olduğunu belirlemek amacıyla en son imzalanan dökümü kullanmaktadır. Yani, Selim ve Hamza bu işlemden sonra kanalı bir daha kullanmamak adına kapatmaya karar verirse Selim 2 BTC, Veli ise 4 BTC alacaktır. ilk bakiye ve son bakiye bilgileri, sadece kanal kapandıktan sonra Bitcoin blok zincirine gönderilmektedir. Bu sebepten yıldırım ağı, kullanıcıların ana zincirin dışında defalarca işlem yapmaları ve daha sonra bunları tekbir işlem çatısı altında tutup kaydetmelerini sağlamaktadır. Buradaki en heyecan verecek şey ise, teknoloji daha yaygın kullanılmaya başlandığında, belirli bir kişiye transfer yapmak istendiğinde bir kanala ihtiyaç kalmayacak olmasıdır. Bunun yerine, zaten bağlı olduğunuz kişilerin bulundukları kanalın içerisine ödeme gönderebileceğiz. Sistem bu noktada kullanıcıya gerekli yardımı yapacak ve otomatik bir şekilde en kısa rotayı bulacaktır.

Ayrıca Bakınız.  Evinizden Dolar Kazanmak için Kullanabileceğiniz 30 Web Sitesi 2022-2023

Bitcoin ‘s Ligtining Network



Cevap bırakın