Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli 2021 -2022

Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli 2021 -2022

Laptoplar daha bizce ifadesiyle dizüstü bilgisayarlar birçok insan için gündelik yaşantının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Koronavirüs salgınının etkisiyle daha da dijitalleşen ve mobilizasyonun da arttığı yeni dünya düzeninde bilişim alanıyla ve bir tarafıyla teknolojiyle ilgilenen herkesin hayatında laptoplar var. Bu yazımızda sizlerle Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli paylaşacağız. Çünkü biliyoruz ki teknoloji almakta en az kullanmak kadar önemli. Çünkü gereksinimlerinizi belirlemek ve ona en uygun çözümü tercih etmek sizi birçok anlamda koruyacaktır. Örneğin temel ofis uygulaması kullanan biriyseniz gidip yeni nesil bir işlemcili ve üst düzey bir ekran kartlı laptopa gereksiniminiz olmayacaktır yada bunun tam tersi oyun oynayacaksanız veya grafik tasarım işiyle ilgilinecekseniz bu sefer de eski nesil ve onboard bir ekran kartını da tercih etmemelisiniz.

Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli 2022
Laptop Alırken Nelere Dikkat Edilmeli 2022

1. Gerçek gereksinimlerinizi belirleyin:

İlk ve en önemli adım, gereksinimlerinizi anlamaktır. Bugünlerde piyasada birden fazla özelliğe sahip ve ürünlerini en iyi olarak iddia eden birçok marka olduğunu anlayabiliyorum.

Ancak birkaç noktayı işaretleyebilirsek, engelleri kolayca aşabilir ve bütçemizin altındaki en iyi dizüstü bilgisayarı satın alma hedefimize ulaşabiliriz, bu da bizim ihtiyacımızı karşılar.

2. İşlemci Tipine ve Türü:

Şimdi, Laptop Satın Alma Rehberinin ikinci en önemli noktası, İşlem tipidir. Yani ilk adım için, yani ihtiyacınızı bilmek için net bir vizyonunuz varsa, bu adım sizin için oldukça kolay. Bir örnekle açıklayayım-.

Ayrıca Bakınız.  Outlook E-postalarını PDF Olarak Toplu Dışa Aktarma?

Sadece oyun amaçlı bir dizüstü bilgisayar aradığınızı varsayalım, sonra oyun için hangi işlemcinin en iyi olduğunu düşünün? Amd işlemcinin adını alıyorsunuz. Olduğu gibi, oyun ve AMD işlemciler için en iyi işlemciler Intel’den daha düşük fiyata mevcuttur. Yani bu senaryoda, düşük maliyetli oyun dizüstü bilgisayarını satın alabilirsiniz.

3. Grafik Kartı:

Bir sonraki kontrol noktası, Grafik kartını seçmektir. Bu senaryoda bir oyun dizüstü bilgisayarı satın almanın yukarıdaki örneklerini düşünürsek, yüksek çözünürlüklü bir grafik kartı ile gidebilirsiniz.

Ancak, dizüstü bilgisayarı temel amaç için kullanmayı planlıyorsanız, RTX 2060 gibi normal bir Grafik kartı ile gidebilirsiniz.

4. RAM veya Bellek: –

Ram veya Bellek, çoklu görev seçeneği sunacaktır. Günümüzde insanlar dizüstü bilgisayarları çok görevli amaçlar için kullanıyor. Video düzenleme yazılımları gibi ağır uygulamaları çalıştırmayı planlıyorsanız, sisteminize sorunsuz bir işlem sağlayan 8 GB RAM boyutuyla gitmeniz şiddetle tavsiye edilir.

Ayrıca, sadece film izlemek ve basit yazılımları çalıştırmak gibi temel kullanım için bir dizüstü bilgisayar satın almayı planlıyorsanız, 4 GB sizin için yeterli olacaktır.

5. Ekran:

Farklı ekran boyutlarına sahip çok sayıda dizüstü bilgisayar var. 14 inçlik bir dizüstü bilgisayar 1366 × 768 çözünürlükte çalışabilir. Ancak 1920×1080 çözünürlükte çalışan büyük boyutlu bir dizüstü bilgisayar. Buradan, tercihlerinize göre daha yükseğe çıkabilirsiniz.

6. Depolama:

Bu seçim çok basit. Çok büyük bir veri depolamak istiyorsanız, 1 TB depolama alanı kullanmanız önerilir. Dizüstü bilgisayarınızda fazla alana ihtiyacınız yoksa, 500 GB depolama alanı da sizin için yeterlidir.

7. Pil:

Çoğunuz hangi pilin en iyi yedek olduğu konusunda kafa karışıklığına sahip olabilirsiniz. Bu nedenle, dizüstü bilgisayarınızda uzun süre çalışan bir kişiyseniz ve elektrik prizinden uzaktaysanız, size daha fazla pil yedeği verebilecek 4 hücreli pil, ardından 3 hücreli pil kullanmanız gerekir.

Ayrıca Bakınız.  OPPO Reno4 detaylı inceleme

8. Garanti:

Sisteminizin garantisine sahip olmak her zaman iyidir, ancak sistemin size ne tür bir garanti sunduğunu kontrol etmelisiniz. Örneğin, Yerinde garanti talebinde bulunan birkaç şirket. Ancak garanti ayrıntılarını okursanız, bunların açıkça belirtildiğini anlayabilirsiniz. Mühendisler, yalnızca destek görevlisi donanımla ilgili bir sorun bulursa gelir. Bu yüzden laptop alırken garanti türünü dikkatlice kontrol etmelisiniz.

9. İşletim sistemi ve Yazılımlar:

Bugün, hemen hemen her sistem Windows10 yerleşik işletim sistemiyle geldi, ancak satın aldığınız işletim sistemini kontrol etmek oldukça gerekli. Buna ek olarak, MS office ile birlikte kullanılabilen sistemler de vardır, böylece yazılıma ihtiyacınız varsa, onunla birlikte gidebileceğinizi de kontrol edebilirsiniz. Bu yazılımlar işinize yaramıyorsa, bütçenizi azaltan bu yazılımları atlayabilirsiniz.

Bütçenize uygun dizüstü bilgisayar satın almak istiyorsanız, web sitemizi ziyaret edebilir ve bütçenize göre en iyi dizüstü bilgisayarları seçebilirsiniz.

Kaynakça

Aşağıdaki metinleri de okumanızı tavsiye ederiz.

2021’in En İyi 10 4K Laptopu – Dizüstü Bilgisayarı



Cevap bırakın