Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Metaverse Nedir ve Hangi Coinler Bulunur 2022

Metaverse Nedir ve Hangi Coinler Bulunur 2022

Metaverse Nedir?

Metaverse sınırsız bir kavramdır. Birçok farklı amaç için kullanılabilir ve amacı kişiye ve beklentilerine bağlıdır. Metaverse Çeşitli nedenlerle kullanılabilir. Bunların arasındaki en önemli gerekçe ise fiziksel öğelerin yerini almak için kullanılabilir olmasıdır. Metaverse’ün sunduğu olanaklarından en popülerinden birisi, kendi evinizin rahatlığını bırakmak zorunda kalmadan herhangi bir ortamda herhangi biriyle etkileşim kurabilecek olmanızdır. Aynı zamanda metaverse insanların farklı sosyal medya platformlarını ve cihazlarını kullanmalarına da olanak tanır.

Özetle metaverse, hayal edebileceğimiz her şeyin var olabileceği dijital dünyadır. Metaverse’in gelişim süreci tamamlandığında veya daha ileriye taşındığında hepimiz görme, ses ve dokunma duyularımızı genişleterek, dijital öğeleri fiziksel dünyaya harmanlayarak veya istediğimiz zaman tamamen sürükleyici 3D ortamlara girerek her zaman metaverse ile bağlantı kuracağız. Bu teknoloji ailesi toplu olarak Genişletilmiş Gerçeklik (Extented Reality – XR) olarak bilinir.

Metaverse’in bir gün BÜYÜK bir ekonomi olacağına ve mevcut tüm küresel ekonominin toplam değerinin 10 katına kadar çıkacağına inanan yatırımcılar ve ekonomistler de bulunuyor.

Metaverse Nedir
Metaverse Nedir

Metaverse Neden Kripto Para Birimlerine, Nft’lere ve Açık Standartlara İhtiyaç Duyuyor

Dijital ürünler bugün 10 milyar dolardan fazla bir pazara ulaşmış durumda. Bu ekonomik büyüklüğünün her geçen gür artması da bekleniyor. Hatta Fortnite tek başına 1 milyar dolardan fazla sattı. Ancak şu anda, Fortnite’ın dijital öğeleri yalnızca Fortnite’da çalışıyor. Bu durum şöyle bir riski de yanında getiriyor. Bir gün Epic Games Fortnite’ı kapatmaya kararı alırsa, bu öğeler bir gecede değersiz hale gelebilir. Milyarlarca dolarlık büyüklükteki bu eter kaybolacaktır.

Ayrıca Bakınız.  İkinci el oto piyasası kendini 1 Eylül'e hazırlıyor

13 Ağustos’ta Fortnite’ın yapımcısı Epic Games, oyun içi satın alımlar için% 30 ücret karşılığında Apple’a dava açtı. Facebook, Aralık 2020’de, Apple app Store’da uygulama içi satın alma işlemleriyle ürünleri piyasaya sürmeye çalışırken de sorunlar yaşadığı için davada Epic Games’i destekleyeceğini duyurdu.

Non-Fungible Token (NFT), herhangi bir merkezi şirketin izni veya desteği olmadan, açık bir pazarda oluşturulabilen (basılabilen), satılabilen veya satın alınabilen ve herhangi bir bireysel kullanıcı tarafından sahiplenilebilen ve kontrol edilebilen dijital bir öğedir.

Fortnite’daki öğeler ile bir NFT arasındaki fark aslında teknik olarak çok basittir: Gerçek sahiplik ve dijital mülkiyet hakları. Metaverse, herhangi bir şirketin kaprislerinin egemen olduğu bir ekosistem değil, açık bir ekosistem olmalıdır.

Metaverse birçok bölümden oluşur, ancak temel temeller şunlardır:

  • İnternet, tek bir kuruluşa veya hükümete ait olmayan ve bu tür bir kuruluşun kullanması için merkezi izin gerektirmeyen merkezi olmayan bir bilgisayar ağıdır.
  • Bunlardan herhangi birini oluşturmak ve birleştirmek için metin, resim, ses, video, 3B öğeler, 3B sahneler ve geometri, vektörler, diziler ve prosedürler dahil olmak üzere medya için açık standartlar. Pixar’ın usd’si ve Nvidia’nın mdl’si 3D uygulamalar için birlikte çalışabilirlik yolunda atılmış büyük adımlardır.
  • Yukarıdakilerden herhangi biri için programlama dili standartlarını açın. Bu standartlar HTML, JavaScript, WebAssembly, WebXR, WebGPU Gölgelendirici Dili vb. Içerir.
  • Akıllı gözlükler, haptikler ve omni koşu bantları gibi Genişletilmiş Gerçeklik (XR) donanımı.
  • Şeffaf, izin verilmeyen ve sansüre dayanıklı işlemler için merkezi olmayan defterler ve akıllı sözleşme platformları (örn. Blok Zincirleri). Örnekler arasında Bitcoin, Ethereum, Flow ve Teta, Binance Akıllı Zincir (BSC) ve diğerleri sayılabilir. Bunlar, mülkiyet ekonomisi için metaverse’i destekleyecek ve onu uygulanabilir bir kamu yararı haline getirecek önemli temeller oluşturur.
Ayrıca Bakınız.  Vergi Borcu Yapılandırma 2020

Varlıkları, kullanıcı yeteneklerini ve banka hesaplarını kontrol eden merkezi bir aktör varsa, gerçekten açık bir ekonomiye sahip olamazsınız. Yalnızca açık, birlikte çalışabilir spesifikasyonlar ve merkezi olmayan, izin verilmeyen, Turing’i tamamlayan akıllı sözleşme platformları, metaverse’in gelişmesi için gereken  ekonomisiyi destekleyecektir.

Metaverse Coinleri
Metaverse Coinleri

Metaverse Coinleri Nelerdir?

Metaverse çok sayıda yatırımcının çok yakından takip ettiği bir dünya. Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen sanal bir dünya olma özelliği taşıyan metaverse’ün gelecekte çok büyük bir ekonomik büyüklüğe dönüşmesi de bekleniyor. Hal böyle olunca küçük yada büyük tüm yatırımcılar için metaverse şimdilerde geleceğe yönelik bir yatırım aracı olarak tercih ediliyor. Peki Metaverse Coinleri neler?

  • Racio Caca – RACA
  • Sandbox – SAND
  • Decentraland – MANA
  • Starlink – STARL
  • CEEK Smart VR Token – CEEK
  • Ufo Gaming – UFO
  • ALICE- ALICE
  • Axie Infinity – AXS
  • Boson Token – BOSON
  • Mobox – MBOX
  • Ovr – OVR
  • BOSAGORA – BOA
  • vEMPIRE – VEMP
  • Kryptomon – KMON
  • X Protocol – POT
  • Aavegotchi – GHST
  • Decentral Games – DG

Metaverse dünyasına ait coinler yukarıda verilmiştir. Bu coinler 15 Aralık 2021 tarihi itibariyle piyasada olanlar olup her geçen gün yenileri de eklenmektedir.

Metaverse Coinleri Nereden ve Nasıl Alınır?

Metaverse’e yatırım yapmak isteyen çok sayıda yatırımcının zihnindeki en büyük soru işaretlerinden birisi ise metaverse coinlerini nereden ve nasıl alınacağı. Bu soru işaretini zihinlerde büyüten en önemli neden ise ülkemizde yaşanan Thodex vurgunu başta olmak üzere çok sayıda olumsuz haberin gündemde olması. Bu nedenle metaverse yatırımcıları güvenebilecekleri bir yer bulmak konusunda arayışta. Aşağıdaki video sizlere tavsiye niteliğinde olmamakla birlikte zihninizde bazı yanıtların oluşması için paylaşılmıştır. Bununla birlikte kripto para yatırmcılarının özellikle soğuk cüzdan elinde bulundurması önemlidir.

Ayrıca Bakınız.  Çeyiz parası nasıl alınır? 2021 SGK çeyiz parası

Metaverse ve Meta Veri Deposu Nedir Kurucusu Kimdir Coinler Nereden ve Nasıl Alınır 2021-2022

Daha fazla Bilgelik için Aplikasyonumuzu indirebilirsiniz. İndirmek için simgeye tıklayınız.

https://gate.io/signup/9205019

100 dolarlik coin hediyesi de var



Cevap bırakın