Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Öğrenci EDU e-posta Adresiyle Neler Yapabilirsiniz 2022-2023

Öğrenci EDU e-posta Adresiyle Neler Yapabilirsiniz 2022-2023

Ülkemizde üniversitelere yerleşebilmek için öğrencilerin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı merkezi yerleştirme sınavı YKS’den başarılı olması gerekiyor. 12 yıllık zorunlu eğitimin sonunda bir yükseköğretim programına yerleşmek için öğrenciler 3 milyon kişinin (2022 verileri) girdiği Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlik Testi (AYT)’den üstün bir başarı göstermesi ve yaklaşık 1 milyon 100bin kişilik yükseköğretim kontenjanında kendisine yer bulması gerekiyor. Düşünüldüğünde neredeyse insanüstü bir emeği gerektiren bu sınav sonucunda bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler için öğrencilik hayatı yükseköğretim kurumlarında da inanılmaz bir zorluğu da içerisinde barındırıyor. Birçok öğrenci için büyük bir hayal olan üniversite yaşantısı tabi ki sadece derslerden ibaret değil. Üniversite denildiğinde öğrencilerin zihninde sosyalleşebilecekleri ve sosyal olanaklarının çok olduğu bir üniversite yerleşkesi, üniversitenin bulunduğu şehrin sunduğu olanaklar da canlanıyor. Peki bunların dışında üniversiteler öğrencilere öğrencisi olduğunda ne tür hizmetler sunar ve bu hizmetlerin karşılığında öğrenciler neler elde eder?

Yukarıdaki sorunun aslında birçok yanıtı var. En önemli ve öğrenciler açısından değerlendirildiğinde en verimli olanlar şunlar;

  • Üniversite kulüpleri,
  • Akademik çalışmaların sunulduğu ve paylaşıldığı kongreler, sempozyumlar ve seminerler,
  • Üniversite öğrencilerin mesleki gelişimleri için laboratuvar ortamları,
  • Teknik ve sosyal geziler,
  • Ücretsiz veya düşük ücretle barınma olanağı,
  • Spor ve sanat etkinliklerine katılma,

ve son olarak bu yazımızın da başlığını oluşturan @edu.tr uzantılı öğrencilerin üniversite öğrencisi olduğunu gösteren resmi bir e-posta hesabı. Peki bu @edu.tr uzantılı e-posta hesabı neden bu kadar önemlidir ve öğrenciler bu e-posta hesabına sahip olduklarında neler elde ederler buna gelin hep birlikte bakalım.

Ayrıca Bakınız.  Okul Üniformasını En Ucuz ve Kaliteli Nasıl Satın Alabilirim

Edu.tr uzantılı e-posta hizmetini üniversitede öğrenci olduğunuzda direk sahip oluyorsunuz. Bu hizmetten bazı üniversiteler öğrencilerine öğrenci oldukları süre içerisinde kullanma imkanı sunarken bazı üniversiteler öğrencilik yaşantınız bittikten sonra da bu hizmetten faydalanmanız için size olanak sunuyor.

Edu.tr E-posta Adresi Nasıl Alınır? Öğrenci Maili Nereden Alınır
Edu.tr E-posta Adresi Nasıl Alınır? Öğrenci Maili Nereden Alınır

Edu.tr E-posta Adresi Nasıl Alınır? Öğrenci Maili Nereden Alınır?

Edu.tr eposta adresi almanız için yapmanız gereken üniversiteye kayıt olduktan sonra kayıt yaptırdığınız bölümün öğrenci işlerine başvuru yapmak veya üniversitenizde bulunan Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçmektir. Bazı üniversiteler bu bürokrasiyi hiç öğrencisine yaşatmaksızın Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’nın web sitesi veya bu konuyla ilgili olan web sitesinden alabilirsiniz.

Edu.tr Okul E-posta Adresi Uzantılı Mail Adresi Nasıl Kullanılır?

Edu.tr uzantılı mail adresinizin kullanımı diğer @hotmail.com, @gmail.com gibi uzantılı mail adreslerinizin kullanımından neredeyse hiçbir farkı bulunmamaktadır. Çoğunlukla üniversitenizin resmi web sitesinin anasayfasında @edu.tr uzantılı eposta hesabınıza erişmenizi sağlayacak bir link bulunur. Bu link üzerinden eriştiğiniz alanda size verilmiş olan @edu.tr uzantılı eposta hesabınız ve tanımlı şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bazı üniversiteler ilk giriş için de bu alanı kullandırabiliyor. İlk defa eposta hesabı alacaksanız buradan da alabilirsiniz. Sisteme kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra karşınıza neredeyse standart bir eposta kutusu gelecektir. Burada epostalarınızı görebilir, okuyabilir, yeni eposta gönderebilirsiniz. Tabi şunu unutmayınız bu size tanımlanmış resmi bir eposta adresi olduğu için kullanımından kaynaklanan yasal sorunlar da sizi resmi olarak bağlayacak oluşabilecek yasal sorunlardan da sorumlu olacaksınızdır. Bir de 18 yaşınızı büyük olasılıkla geçmiş olacağınızdan başınızı ağrıtabilecek birçok konuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Aman dikkat.

Edu Tr Hangi Kuruma Aittir? Üniversite Kurumsal e-posta Nedir
Edu Tr Hangi Kuruma Aittir? Üniversite Kurumsal e-posta Nedir

Edu Tr Hangi Kuruma Aittir? Üniversite Kurumsal e-posta Nedir?

Edu.tr eposta hesabı birçok kişi için çok tanıdık değildir. Özellikle ülkemizde de sıklıkla kullanılan ücretsiz eposta hizmetleri @hotmail, @gmail, @outlook, @yahoo gibi uzantılı eposta hizmetleri biliniyor. Buna karşın Edu.tr uzantılı eposta hizmeti pek bilindik değildir. Nedeni de bu eposta hesabına erişim için üniversitenin öğrencisi veya üniversitenin öğretim elemanı, memuru olmanız gerekmesidir. Edu.tr ise Türkiye’de bulunan herhangi bir üniversiteye ait olabilir. Üniversite kurumsal e-postası ise üniversitenin bir parçası olduğunuzda size kullanmanız için verilen resmi eposta hizmeti ve hesabıdır.

Ayrıca Bakınız.  TUS nedir? TUS hakkında bilgi

EDU Öğrenci e-posta Adresiyle Neler Yapabilirsiniz 2022-2023



Cevap bırakın