Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Üniversiteler Yüz Yüze Mi Uzaktan Mı Olacak 2022-2023

Üniversiteler Yüz Yüze Mi Uzaktan Mı Olacak 2022-2023

Üniversitelerimizin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz döneminin başlamasına çok kısa bir süre kaldı. Malum tüm dünyada ve ülkemizde 2019 yılında başlayan koronavirüs Covid-19 salgınının etkisi devam ediyor. Büyük oranda kontrol altına alınmış olsa da yaz döneminde ülkemizde koronavirüs salgını birden yükselme eğilimi gösterip pik yaptı ve sonradan tekrar yatay bir seyre bürünerek azaldı. Tabi bu süreçler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Sağlık Bakanlığı tarafından çok yakından takip ediliyor. Gelişmelere bağlı olarak da sürecin tüm paydaşları çok yakından bilgilendiriliyor. Tam bu noktada üniversitelerin açılmasının çok yakın olduğu bu günlerde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz döneminde üniversitelerde derslerin yüz yüze mi yoksa uzaktan mı gerçekleştirileceği öğrenci ve öğretim elemanları tarafından merak edilir durumda. Bu yazımızda ülkemizde bu konuyla ilgili gelişmeleri paylaşacağız.

Üniversitelerimizde 2 Eylül 2022 tarihi itibariyle 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz döneminde derslerin yüz yüze yapılması planlanıyor. Bununla birlikte Yükseköğretim Kurulu’nun kararı ile derslerin %40’ına kadar uzaktan yapılabilmekte. Aynı zamanda ortak dersler olarak tanımlanan 5-i dersleri Türk Dili, Yabancı Dil ve Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi derslerinin uzaktan yapılması kararı alınmıştı. Bununla birlikte bazı üniversitelerin senatoları aldığı karar ile bazı dersler ve programlar uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilebiliyor. Bundan sonraki süreç için alınacak kararlara ilişkin üniversitelerin senato kararlarını  ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun açıklamalarını takip etmek doğru alacaktır. Bu yazıda üniversitelerin açıkladığı kararlar sürekli güncellenerek paylaşılacaktır. İlk olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin almış olduğu kararı paylaşalım.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Senatosunun almış olduğu karar ile 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz dönemi yüz yüze gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda bu üniversitede 2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz ve bahar dönemlerinde 30 dakika olarak gerçekleştirilen derslerin süresi 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz döneminden itibaren tekrar yüz yüze ve uzaktan eğitim için 45 dakika olacak şekilde karar bağlandı. Sınavlar ise ders uzaktan ya da yüz yüze yapılsın yüz yüze gerçekleştirilecek. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nde önceki dönemlerde olduğu gibi eğitim-öğretim süreçlerinde AYDEP Ahi Yeterliğe Dayalı Eğitim Projesi’de uygulanmaya devam edecek. AYDEP üzerinden yüz yüze ve uzaktan eğitimdeki tüm dersler yer alacak. Öğretim elemanları derslerine ait belirtke tabloları, öğretim programları, çevrimiçi ders öğrenme materyalleri, ödevleri, görüşleri ve sınavları öğrencilerle paylaşmaya devam edecek.

Ayrıca Bakınız.  Masalın çocuk gelişimine etkisi

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi dışındaki diğer üniversitelere ilişkin açıklamaları da buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim-öğretim yılında tüm yükseköğretime kayıt olan öğrencilere başarılar dileriz. Üniversite öğrencisi olmak ülkemiz açısından büyük bir başarı ve bu başarının nihai amaca ulaşabilmesi öğrencinin bu süreci nasıl değerlendirdiğine ve yararlandığına bağlı olarak değişecektir. Öğrencilerin başarısındaki en önemli anahtar ise kendisine sunulanla yetinmemesi daha fazlasını talep etmesiyle olacaktır. Aynı zamanda içerisinde bulunduğu ekosistemin farkında olması ve bu ekosistemin sunduklarından da faydalanmalıdır. En nihayetinde mezun olduktan sonra o ekosistemin bir parçası olarak üniversiteden ayrılacaktır. Beklentilerini bu ekosistem üzerinden karşılayacağı gibi aynı zamanda bu ekosistemin gelişmesine yönelik katkıda da bulunmaktan geri durmamalıdır.



Cevap bırakın