Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Virüslere karşı bağışıklığı güçlendirme Koronaya iyi gelen yiyecekler

Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir? Virüslere karşı bağışıklığı güçlendirmeKış aylarıyla beraber git gide artan virüslerden korunmanın en daha sağlıklı yolu beslenme ve egzersizdir. Özellikle kovid -19 testi pozitif çıkan ve evde tedavi gören hastalar için profesyonel kişiler, daha sağlıklı beslenmenin şart olduğunu hatırlatıyor. Antioksidan ve vitaminler yönünden zengin olması gerekli olan bu beslenme şeklini siz kıymetli okurlarımız için araştırmaya koyulduk. Peki Kovid-19 testi pozitif olanlar nasıl beslenmelidir?

Solunum yolu ile bulaşan Kovid- 19 virüsü 2019 yılının son aylarından ibu yana yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü aracılığı ile ise 2020 yılının Mart ayından itibaren pandemi ilan edildi. Kronik hastaları daha çok olumsuz etkileyen koronavirüs esasında genel olarak bağışıklığı zayıf her birey için tehlikelidir. Koyulan sağlık kaidelerinın bunun beraberinde bağışıklığında güçlenmesi gerekir. Uzmanların genelinin daimi olarak uyardığı bağışıklık sistemimiz ise virüslere karşı vücudumuzdaki tek koruma kalkanıdır. Lakin sadece virüse karşı bağışıklığı güçlendirmek yetmez. Aynı zamanda virüse yakalanmış bireylerinda bağışıklıklarını güçlü tutması şarttır. Bunun yanında vücudumuz virüsle çok daha iyi mücadele vererek hızla iyileşmeyi sağlar. Koronavirüse karşı kesin çözüm değildir. Lakin alternatif ve etkili yollardan birisidir. Bundan dolayı özellikle virüse yakalananların izole oldukları sırada beslenmelerine dikkat etmeleri gerekir.

koronavirüs testi pozitif olanların mutlaka daha sağlıklı beslenmeleri gerekir.

KOVİD-19 TESTİ POZİTİF OLANLAR NASIL BESLENMELİDİR?

Koronavirüs testi pozitif çıkanların hepsi hastanede tedavi edilmez. Vücudunda az miktarda virüs tespit edilen ya da grip gibi atlatanlar profesyonel kontrolünde evde izole olmaları sağlanır. Bu arada ise vücut az miktarda da olsa virüsle savaşırken bazı sağlık komplikasyonları yaşar. Bunun için bağışıklık sisteminin güçlenmesi için vitamin ve antioksidan yönünden zengin bir beslenme şekline sahip olması gerekir. Ayrıca bunun bunun beraberinde egzersiz de mühimdir. Bol su tüketimini de unutmamakta yarar var. İzole sırasında vücudun direncinin artış göstermesi ve ruhsal olarak enerjik hissetmek her hastalıkta olduğu gibi koronavirüs nasıl tedavi edileceğinde de gereklidir. Öncelikle vücudun direncini artıran protein bunun bunun beraberinde sindirim sistemi için lif ve hücrelerin sağlıklı çalışması için vitamin, antioksidan yönünden zengin besinler tüketilmelidir.

Ayrıca Bakınız.  Çin'de bu kez de bunyavirüs salgını çıktı

koronavişrüs testi poziitif olan hastaların bol bol meyve tüketerek vücutlarındaki antikor sayılarını artırmalarında fayda var

VİRÜSLERE KARŞI BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRME!

– Vücut direnci için ana kaynak proteindir. Bunun içinde kırmızı ve beyaz et tüketimini arttırmakta yarar var. Kas ve kemik sistemini de güçlendiren protein hastalığın şiddetini de azaltır. Et tüketemeyenler mantar gibi gıdaları tüketebilir. Ayrıca yumurta ile de destek verilebilir. Hastalar bu sürede genel olarak iştahsız olurlar. Bundan dolayı gıdaların çorba tarzında alınması öneri edilir.

protein kas ve kemik sistemini güçlendirerek vücudun daha enerjik kalmasını destekler

– Omega-3 yağ asidi yönünden zengin olan balık ve ıspanak gibi besinlerde virüsün etkilediği sinir sisteminin kısa bir sürede iyileşmesini destekler. Bu da hastanın beyin ve ruhsal olarak daha dinç olmasını sağlar.

omega-3 yağ asidi sinir sistemini güçlendirir

– Lif yönünden zengin olan kayısı ve şeftali de sindirim sisteminin çalışmasını sağlayarak hastanın virüsü bu yolla hızla atmasını sağlar. Bunun bunun yanında ise hastanın günde mutlaka 3 litreye yakın su tüketmesi gerekir. Böylelikle hasta daha bi hayli hızlı bir iyileşme sürecine girer. Ayrıca yeşil sebzeleri kuru baklagiller ve ekmekte lif yönünden zengindir. Lakin tüketirken miktarlarına dikkat edilmesi gerekir. Uzmanların çoğu bununla birlikte egzersiz kısa yürüyüş veya hareket yapılması gerekir.

lifli besinler sindirimin daha sağlıklı çalışmasını destekler

– Öğün aralarında mutlaka mevsimine uygun meyveler eklenmelidir. Meyvelerin çoğunda antioksidan bulunur. Antioksidanlar bağışıklık sistemindeki antikorların sayısını çoğaltarak virüslerin yok olmasını sağlar. Etkilerini de azaltarak virüsün akciğere veya kana karışmasını önler.

antioksidan bakımından zengin olan besinler vücuda giren virüslere karşı bağışıklık sistemini dirençli hale getirir

– Soğan, sarımsak ve maydanoz virüsün meydana geldiğindan ibu yana uzman kişilerın tüketilmesi hususunda ısrar ettikleri gıdaların başında gelir. Güçlü antioksidan olan bu besinlere ek salatalık, nane ve fesleğen gibi besinlerde dahil edilmedir. Vücut sağlıklı gıdaları düzenli tükettikçe virüslere karşı savaşı da bir o kadar bi hayli hızlı olur.

– Ayrıca probiyotik yönünden zengin olan ev turşusu ve yoğurtta etkili besinlerden biridir.

Ayrıca Bakınız.  Çenede sivilce neden çıkar? Çenedeki sivilce nasıl geçer?


Cevap bırakın