Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Yazılım Kodlama Nasıl Öğrenilir – Herkes Yazılımcı Olabilir Mi 2021-2022

Yazılım Kodlama Nasıl Öğrenilir – Herkes Yazılımcı Olabilir Mi 2021-2022

Teknolojinin gelişmesi ve hayatımızın her alanında yer bulmasıyla birlikte yazılım geliştirme konusu da birçok kişinin ilgisini çekmeye başladı. Özellikle son dönemde yaşanan kurdaki artışta ülkemizi ucuz iş gücü açısından özellikle Avrupa ve Amerika için açık bir kaynağa dönüştürdü. Yaşanılan bu olumsuz gelişmeyi bizler de nasıl fırsata dönüştürebileceğimizi düşünerek bu yazıyı hazırlamaya karar verdik. Yazımızda bir başarı hikayesini sizinle paylaşacağız. Umarız yazılımcı/programcı olma yolunda sizlere ufuk katar ve bu yolculukta sizlere kolaylık sağlar.

Yazılım Kodlama Nasıl Öğrenilir?

Herkes yazılımcı olabilir mi? sorusunun çok net bir yanıtı var “Hayır”. Fakat analitik bir zekaya sahipseniz yazılımcı olmanız için ise önünüzde hiçbir engel bulunmuyor. Sistemsel şeylerin nasıl işlediğine ilgi duyuyorsanız ve özellikle bilgisayar başında uzun süreler oturabilecek kadar disiplinliyseniz yazılımcı olabilirsiniz. Aslında bu ön koşul sizin bu süreçte başarılı olmanız için ilk koşul olarak değerlendirilebilir. Çünkü yazılım geliştirme sabırlı olmayı ve çözümleme becerisine sahip olmayı gerektirir.

Herkes Yazılımcı Olabilir Mi?

Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda uygun bir çözüm akışı oluşturabiliyorsanız, bunu adım adım ifade edebiliyorsanız da yazılımcı olmak için ön koşullardan birisini daha sağlamış oluyorsunuz. Yazılımcı olabilmenin en önemli gerekliliklerinden birisi de iyi bir dinleyici olmak ve sabırlı olabilmekten geçiyor. Yazılımcı olacak kişinin karşıdaki kişinin sorunlarını dinleyebilmesi gerekir. Aynı zamanda da sorunu derinlemesine analiz edebilmek için uygun soruları da sorabilme becerisi de yazılımcı/programcı olabilmek için olmazsa olmaz becerilerdendir. Her yazılım bir soruna çözüm üretir yada bir beklentiye yanıt verir. Bu nedenle sorunu ve beklentiyi anlayabilmeli, buna karşılık verebilecek en uygun çözümü üretebilmelisiniz. Sorunlara çözüm üretebilme beceriniz ise zamanla gelişecek ve karşılaştığınız sorun ve çözüm sayısına göre de şekillenecektir.

Ayrıca Bakınız.  Vodafone Sınırsız WhatsApp Kampanyası!
Herkes Yazılımcı Olabilir Mi
Herkes Yazılımcı Olabilir Mi

Yazılımcı/programcılık aslında elinizde aşure yapacak tüm malzemelerin olması yapacağınız aşurenin nasıl olacağına sizin karar verebilmenizdir. Ortaya çıkacak ürünün lezzeti ve kıvamı sizin bu ürünleri nasıl bir araya getireceğinize ve bütünleştireceğinize bağlıdır. Yazılımcıların eli de bu şekilde çok güçlüdür.

Birçok kişinin genel kanaati yazılımcıların genel olarak asosyal olduğu yada olması gerektiği yönündedir. Bence bu durum tam tersi. Çünkü yukarıda da ifade ettiğimiz gibi bir yazılımcının bir soruna çözüm üreteceğini veya beklentiyi karşılayacağını düşünürsek yazılımcının karşısındakiyle çok sağlıklı iletişim kurması şarttır.

Yazılımcı olmayı sadece para kazanmak için tercih etmek ise diğer tüm işlerde olduğu gibi tamamen bir hatadır. Doğal olarak profesyonelliğin gereği para kazanmayı bekliyor ve bunun için çaba harcıyoruz fakat sadece para kazanmak için kodlama yapmaya niyet etmek aslında başarısızlığın büyük oranda da mutsuzluğun garantisi gibidir.

Yazılımcı / Programcı Olabilmek İçin Üniversite Şart Mı
Yazılımcı / Programcı Olabilmek İçin Üniversite Şart Mı

Yazılımcı / Programcı Olabilmek İçin Üniversite Şart Mı?

Yazılımcı / programcı olabilmek için akademik bir yaşam zorunlu değil. Tabi ki bu üniversiteleri yada lise düzeyini değersizleştirmek anlamında ifade edilmedi. Günümüz internet dünyasında yazılıma ilişkin çok sayıda kaynak bulunuyor özellikle UDEMY, Edureka gibi platformlar çok kaliteli eğitimleri çok ucuz fiyatlara yada bedava sunabiliyor. Aynı zamanda YouTube ve GitHub gibi platformlar da yazılımcı olmak için gerekli çok sayıda kaynağı size ücretsiz olarak sunar. Bu araçları takip etmek sizi bu yolculukta epeyce hızlandıracaktır.

Yazılım ve bilgisayar mühendisliği veya bilişim alanıyla ilişkili alanlarda öğrenim görmek de kesinlikle bu süreci sizin adınıza daha da kolaylaştırabilir. Formel anlamda planlanan bu sürecin içerisinde bulunmak planlı öğretim programlarıyla karşılaşmak da sizin yazılımcı olmanız konusunda katkı sunabilir.

Ayrıca Bakınız.  Ramazan Arıtürk kimdir? Nerelidir?

code.org ‘da bu konuda çokça kullanabileceğiniz muhteşem bir kaynak sunar.

Programlamaya / Kodlamaya Hangi Dille Başlamalıyım
Programlamaya / Kodlamaya Hangi Dille Başlamalıyım

Programlamaya / Kodlamaya Hangi Dille Başlamalıyım?

Programlamaya / kodlamaya başlamak için öncelikle algoritma öğrenmelisiniz. Algoritma öğretmen ve sorunları algoritmik ifade edebilmek çok büyük bir adımdır. Algoritma geliştirme becerisini şöyle düşününüz. Bir kişinin konuşabilmesi için öncelikle o kişinin lâl yani dilsiz olmaması gerekir. Konuşabilme becerisine ve öğrenme kabiliyetine sahip herkes doğumundan bir süre sonra içerisinde bulunduğu ailenin dilini konuşmaya başlar. İşte algoritma bilgisine sahip olması demek kişinin lâl olmaması – konuşma becerisine sahip olması demektir. Siz algoritma öğrendiğinizde artık herhangi bir dili öğrenebilir ve kullanabilirsiniz. Bence algoritma öğrendikten sonra öğrenmeye başlayacağınız ilk programlama dili Python olmalıdır. Python hem söz dizimi (syntax) hem de kullanım kolaylığı açısından büyük kolaylıklar içerisinde barındırmaktadır.



Cevap bırakın