Site icon Bilmediğini Bilmek En iyisidir – Bilge Kişi

2021 Ramazan Bayramında Zincir Marketler Açık Mı

Ramazan Bayramında Zincir Marketler Açık Mı?

Bu yıl geçtiğimiz tüm yıllardan çok daha farklı bir şekilde Ramazan Bayramını yaşamaya hazırlanıyoruz. Tam kapanmanın yaşandığı ve Ramazan Bayramında da yaşanacak olması hepimiz için birçok sorunu da birlikte getiriyor. Ramazan bayramı diğer tüm bayramlarda olduğu gibi herkesin bir arada olmayı istediği zamanlar. Bu bayram ne yazık ki öyle olmayacak ama ihtiyaçlarımız doğal olarak devam edecek. Peki bir ihtiyacımız olduğunda bunları temin etmek için zincir marketler açık olacak mı?

Zincir Marketler Razaman Bayramında Açık Mı

Ramazan Bayramında Zincir Marketler Açık Mı?

İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu genelgede zincir marketlerle ilgili olarak;

1.2- Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir.

Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Yukarıdaki ifadeden de anlaşılacağı üzere tam kapanma dönemlerinde zincir marketlerde faaliyetlerine belirtilen zaman aralıklarında gerçekleştirebilmektedir.

2021 Ramazan Bayramında Zincir Marketler Açık Mı

Ramazan Bayramına ilişkin ne tür bir uygulama yapacaklarını BİM, A101, ŞOK, Migros, Carrefour, DiaSA, Ekomini, Tansaş, Seç Market gibi zincir marketler halen açıklamadırlar

Süreci yakından takip etmeye ve gelişme olması durumunda da buradan paylaşmaya çalışacağız.

Şimdiden hepinize iyi bayramlar.

Exit mobile version