Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

3600 Ek Gösterge Nedir Öğretmen Hemşire Polis İmam Son Durum 2021-2022

3600 Ek Gösterge Nedir Öğretmen Hemşire Polis İmam Son Durum 2021-2022

3600 ek gösterge ülkemiz gündemini çok uzun süredir meşgul ediyor. Ek gösterge memurların elde ettiği gelirlerini çalışırken ve emeklilik sonrasında belirleyen en önemli parametrelerden birisi. Ek gösterge memurun işine ve unvanına göre farklılık gösteriyor. Günümüzde ek gösterge aylık maaşları etkilemekle birlikte asıl etkisini emekli ikramiyesi ve emeklilik sonrasında alınan aylık maaşlarda göstermektedir. Bu nedenle çok sayıda emekliliği hak etmiş memur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında verdiği 3600 müjdesinden bugüne emeklilik kararlarını ve planlarını ertelemekte, 3600 ek göstergenin yasalaşarak hayata geçirilmesini beklemekte. Peki 3600 ek gösterge öğretmen, hemşire, imam ve polislerin emeklilik ikramiyesini, emekli maaşlarını ve aylıklarını nasıl etkileyecek?

3600 Ek Gösterge Nedir? Neden Bu Kadar Önemseniyor?

Ek gösterge memurların özlük haklarının belirlenmesinde kullanılan en önemli parametrelerin başında geliyor. Aylık gelirleri ile emekli ikramiyesi ve emekli maaşlarının belirlenmesinde çok önemli. Bugün çalışan öğretmen, hemşire, imam ve polisler 1. dereceye düşseler bile 2200 veya 3000 ek göstergeye erişebiliyor, bu değer üzerinden emekli olabiliyorlardı. Toplu sözleşmede de kayıt altına alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettiği 3600 ek göstergenin yasalaşmasıyla birlikte 1. dereceye düşen öğretmen, polis, imam ve hemşirelerin emekli ikramiyelerinde ve emekli maaşlarında kayda değer bir artış yaşanacak. Çalışan aylığına ise ortalama 60-80TL civarında bir artış olarak yansıması bekleniyor. 3600 ek göstergeye ilişkin düzenleme, meslek gruplarına göre farklılık göstermeyecek, bu meslekleri kapsayan tek bir düzenleme yapılarak, ek gösterge yükseltilecek.

Ayrıca Bakınız.  İnternetten Para Kazanmanın En Başarılı 5 Yolu - 2022
3600 Ek Gösterge Nedir
3600 Ek Gösterge Nedir

3600 Ek Gösterge Alan / Alacak Meslekler Hangisi?

3600 ek gösterge alabilmek için öncelikle yasal düzenlemenin yapılması gerekli. Yasal düzenlemeyle ilgili son dakika durumuna ilişkin açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı ve 2022’nin başında meclis gündemine geleceğini, çok kısa bir süre içerisinde yasalaşarak hayata geçeceğini duyurdu. Bir önceki açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelmişti. O açıklamada ise 3600 ek göstergenin 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmesinde karara bağlandığını ve 2022 yılının sonunda hayata geçeceğini duyurmuştu. Ülkemizde yaşanan siyasi konjonktür üzerinden değerlendirecek olursak nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından belirlenecek görünmekle birlikte bu nedenle bir aksilik olmazsa 2022 başında yasalaşacak görünüyor.

3600 ek göstergenin yasalaşmasıyla birlikte bu düzenlemeden öğretmen, hemşire, imam ve polisler faydalanacak.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek
3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek?

3600 ek göstergenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 6. Toplu Sözleşme sonrasında yapılan açıklamalara göre ilk olarak 2022 yılının sonunda verilmesi bekleniyordu. Ülkemizde son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve kayıplar nedeniyle olsa gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili bir açıklama yaparak 2022 yılının başında planlanan yasalaşma sürecinin 2022 başına taşınabileceğini belirtti. Bu nedenle 3600 ek göstergenin verilmesinin 2022 başında gerçekleşmesi bekleniyor.

3600 Ek Gösterge Maaş İkramiye Hesaplama

3600 ek gösterge yasalaştıktan sonra öğretmen, polis, imam ve hemşirelerin maaşları ne kadar artacak, emekli ikramiyesi ve maaşı ne kadar olacak. Bu konuyla ilgili T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen bir uygulama mevcut. Bu uygulama kullanılarak emekli ikramiyesi ve maaş hesaplanabilir. Uygulamaya erişebilmek için https://uyg.sgk.gov.tr/IkramiyeMaasHesapla4c/Welcome.do adresini ziyaret edebilirsiniz.

3600 ek göstergenin ne getireceğini isterseniz bir memurdan dinleyelim.

Ayrıca Bakınız.  Yeni vergi affı detayları 2020



Cevap bırakın