Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Dünyanın En Pahalı 10 Şehri 2022

Dünyanın En Pahalı 10 Şehri 2022

“The Economist” dergisi tarafından yapılan bir ankete göre,  yaşam maliyeti dünya çapında arttı. Özellikle koronavirüs salgınının tüm dünyada etkili olması ve küresel bir salgın olarak tanımlanması da bu maliyetlerin artışında çok önemli rol oynadı. Ekonomist dergisinin yapmış olduğu anketin sonucunda dünyanın en pahalı şehri Paris’i geride bırakan yıl Tel Aviv, Paris’i en pahalı şehir olarak geride bıraktı. Bu yazımızda The Economist’in anketi sonucunda belirlenen Dünyanın en pahalı 10 şehrini sizlerle paylaşacağız.

1- Tel-Aviv

İsrail’in kıyı kenti Tel Aviv, dünyanın en pahalı şehirlerinden “Ekonomist” tarafından yapılan bir ankette en üst sırada yer aldı. 173 şehirde yaşama maliyetini karşılaştıran 2021 araştırması, tedarik zinciri sorunlarının fiyatlarda hızlı bir artışa yol açtığını ortaya koydu. COVID-19 pandemisini kontrol altına almak için getirilen önlemler üretim ve ticareti etkilemeye devam etti.

Dünyanın En Pahalı 10 Şehri 2022
Dünyanın En Pahalı 10 Şehri 2022

2- Paris

Geçen yıl Paris listenin başındaydı. Bu yıl “sadece” ikinci sırada. Fransa’nın başkenti uzun zamandır dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olmuştur, ancak bu turistlerin kalabalığa gelmesini asla engellememiştir. Birçok kişi için Montmartre semtindeki Moulin Rouge en önemli noktalardan biridir.

3- Singapore

Bu yıl, Singapur’un ada şehir devleti Paris’in hemen yukarısında. Zenginliğine ek olarak, Güneydoğu Asya’daki finans merkezi de acımasız yasalarıyla tanınıyor. Örneğin, bir başkasının güvenli olmayan kablosuz ağını gizlice kullanmak kesinlikle yasaktır; Bunu yapan herkes 10.000 € ‘ya eşdeğer para cezasına çarptırılabilir (yakl. $11,300).

4- Zürih

İsviçre’deki yaşam maliyetleri genellikle çok yüksek olsa da, Zürih’te özellikle yasaklayıcıdır. Son yıllarda, kısmen göçün bir sonucu olarak kiralar fırladı ve çok az boş daire var. Resmi istatistiklere göre, ortalama kira metrekare başına 400 € (450 $) eşdeğerdir.

Ayrıca Bakınız.  En Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır Bulunur - 2022

5- Hong Kong

Şu anda Çin’in özel idari bölgelerinden biri olan Hong Kong’un eski İngiliz kolonisi de astronomik kiraları nedeniyle listede üst sıralarda yer alıyor. Metropol, dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biridir ve ayda 2.000 € (yaklaşık 2.260 $) karşılığında kiralanan birçok gökdelenden birinde küçük odalar bulmak nadir değildir.

6- New York

New York sadece Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en pahalı şehir değil, aynı zamanda dünyanın altıncı şehri. Şehirde doğmuş New Yorkluları bulmak nadirdir. Bu günlerde, iyi ücretli finansal analistler bile Manhattan’da uygun fiyatlı bir daire bulmak için mücadele ediyorlar. On milyonlarca dolara en pahalı satış.

7- Cenevre

Cenevre’de normal bir kulüp sandviçinin dünyanın herhangi bir yerinden daha pahalı olduğuna dair bir söylenti var. Ama bu bir ülkede yaşamanın toplam maliyeti hakkında ne diyor? Biraz. Birçok uluslararası kuruluşun merkezi, aynı zamanda ilk 10’da yer alan Cenevre Gölü’ndeki İsviçre şehrinde bulunmaktadır. Bu arada, buradaki ortalama kulüp sandviçi neredeyse 30 İsviçre Frangı (yaklaşık 28 € / 32 $).

8- Kopenhag

Danimarka’nın başkentindeki yaşam da ucuz olmaktan uzak. Gıda, alkol ve tüketim malları burada AB ortalamasından% 40 daha pahalıya mal oluyor. Ancak bu, insanların orada yaşamak istemelerini engellemez, özellikle de genç öğrenciler. Sakinleri İskandinavya’nın geri kalanını veya feribotla ulaşılabilen Avrupa anakarasını keşfetmek istiyorsa, aynı zamanda iyi bir konumdadır.

9- Los Angeles

Melekler Şehri. Hollywood. Yıldızların yaşadığı yer. ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki bu metropol gibi lüksü ve zenginliği çağrıştıran çok az yer var. Multi-milyar eğlence sektörünün bu merkez üssü, dünyanın dört bir yanından gelen yaratıcı taklitçilerin yanı sıra hevesli aktörler ve film yapımcıları için bir mıknatıs.

10- Osaka

Milyonlarca nüfusuyla Osaka, başkent Tokyo’nun yanı sıra Japonya’nın iki ana finans merkezinden biridir. Ziyaretçiler, özellikle konaklama için cömert bir bütçe planlamalıdır. Metrekare başına kira, ucuz olmaktan uzak olan ülkenin geri kalanından önemli ölçüde daha yüksektir.

Ayrıca Bakınız.  Gizli Cennet: Dünya'nın En Uzak ve Büyüleyici Tatil Köyleri - 2023

Kaynak: https://www.economist.com/graphic-detail/2021/11/30/tel-aviv-is-the-worlds-most-expensive-city



Cevap bırakın