Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2022 Trafik Cezaları Ne Kadar Oldu?

2022 Trafik Cezaları Ne Kadar Oldu?

2022 yılı ile birlikte ne yazık ki hayat şartları daha da zorlaşacak görünüyor. 27 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile 2022 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne göre yeniden değerleme oranı oldu. Resmi Gazetede yayımlanan karara göre 2022 yılında vergi, ceza ve harçlara % 36,2 zam geleceği duyuruldu. Kamuoyu tarafından büyük bir tepkiyle karşılanan artış oranının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından indirilme, artırılma veya sabit tutma yetkisi bulunuyor.

Yeniden değerleme oranı eğer yüzde 36,2 olarak belirlenirse trafik cezaları 2022 yılında şöyle olacak:

2022 Ruhsat Bulundurmama Cezası Ne Kadar?

Araç kullanırken ruhsat bulundurmak zorunludur. Herhangi bir denetim esnasında sorulduğunda ruhsatın gösterilmesi gereklidir. Ruhsat bulundurmayanlar, plakayı farklı yere takanlar: 166 TL

2022 Emniyet Kemeri Takmama Cezası Ne Kadar?

Araç kullanırken kişilerin olası bir kaza durumunda sağlığını korumak için emniyet kemeri takmak zorunludur. Seyir esnasında emniyet kemeri takmayanlar, park ve duraklama yasaklarına uymayanlar, kavşaklarda geçiş hakkına uymayanlar, kask takmayanlar, kurala uymayan yayalar, rahatsız edecek düzeyde yüksek sesle müzik dinleyenler: 196 TL

2022 Engelli Parkına Park Etme Cezası Ne Kadar?

Engellilerimiz için pozitif ayrımcılık yapılır ve bu nedenle park yerlerinde özel park alanları engelliler için ayrılır. Bu park alanlarına sadece engellilerin park etmesi uygundur. Şayet bu kurala uymaz engelli parkını zapt ederseniz ceza-i müeyyide ile karşılaşırsınız. Engelli parkını zapt etmenin cezası ise 2022 yılında 392 TL olacak.

Ayrıca Bakınız. 

2022 Araç Kullanırken Seyir Halindeyken Cep Telefonu Kullanma Cezası Ne Kadar?

Cep telefonu kullanımı hayatımızın her anında artık var. Ne yazık ki hayatın koşturmacasından olsa gerek birçoğumuz araç kullanırken de cep telefonu kullanıyoruz. Bu durum trafik kurallarına aykırı olmakla birlikte trafiği de riske atıyor. Seyir halinde cep telefonu kullananlar 2022 yılında ceza olarak 392 TL ödeyecek.

2022 Kırmızı Işıkta Geçme Cezası Ne Kadar?

Trafik ışıkları trafiği düzenleyen en önemli araçlarından birisi. Özellikle ülkemizde ne yazık ki trafik ışıklarına uyma konusunda büyük sorunlar yaşanıyor. Bu durum büyük kazalara neden olduğu gibi kişilerin canlarının kaybolmasına ve maddi kayıplara neden oluyor. Kırmızı ışıkta geçmenin 2022 yılındaki ceza tutarı 427 TL oldu.

2022 Hız Limitini Yüzde 30 Geçme Cezası Ne Kadar?

Ülkemizde son dönemde yapılan yatırımlarla yollarımız gerçekten dünlere göre çok daha iyi ve korunaklı bir hale getirildi. Bu durum ne yazık ki birçok sürücünün hız yapması için fırsat gibi görüldü. Bir yolda azami hız limiti yasalarla belirlenmiştir. Belirlenen hız limitini yüzde 30 aşanlar 2022 yılında ceza olarak 427 TL ödeyecek.

2022 Aracına Muayene Yaptırmamamın Cezası Ne Kadar?

Araçlar türüne göre 2 yada 3 yılda bir muayene yapılmaktadır. Muayenedeki amaç aracın trafiğe çıkabilmesi için elverişlilik durumunun belirlenmesi aynı zamanda doğaya zarar vermemesi içindir. Aracına belirlenen tarihler arasında muayene yaptırmayanların cezası 2022 yılında 427 TL olacak.

2022 Korsan Taksi Kullanma Cezası Ne Kadar?

Birçok şehirde taksilerin yüksek maliyetleri nedeniyle çok sayıda kişi korsan taksi kullanmayı tercih ediyor. Korsan taksi kullanmayı tercih eden yolcular 2022 yılında 607 TL ceza ödeyecek

2022 Geçersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası Ne Kadar?

Araç kullananlar birçok nedenden dolayı geçersiz ehliyetle ne yazık ki trafiğe çıkmak zorunda kalıyor. Geçersiz ehliyetle araç kullananlar: 739 TL

Ayrıca Bakınız.  Kripto Piyasası Terimleri Fomo Ayı Boğa Sezonu Airdrop ATH Nedir 2022

Milli Eğitim Bakanlığı’nın trafik kurallarına ilişkin sorularına erişmek için MEB Ehliyet Sınavları adresini ziyaret edebilirsiniz.



Cevap bırakın