Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Köpükle Varis Tedavisi Nedir, Kaç Gün Sürer, Kalıcı Mı, Zararları – 2021

Varis Nedir?

Köpükle Varis Tedavisi konusunad geçmeden önce varis nedir isterseniz gelin ona bakalım. Varis yani bacaklardaki damar yetmezliği kötü kozmetik görünüm yanında özellikle uzun süre kaldığımızda yada gün sonunda bacaklarda ağrılarla kramplarla ortaya çıkar ciddi semptomlara da yol açar. Rahatsız edici bir hastalık olarak karşımıza çıkabilmektedir. Varisin oluşumda genetik faktörler ön plandadır. Ancak özellikle ayakta hareketsiz ya da uzun süre çalışmak zorunda kalan meslek gruplarında öğretmen, diş hekimi, garson, berber gibi meslek gruplarında sıklıkla karşımıza çıkabilmektedir.

Varis Nasıl Tedavi Edilir?

Varisin tedavisinde cerrahi seçenek en güçlü seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun haricindeki ilaç tedavileri ya da varis çorapları kısmi bir etki sağlamaktadır. Hastanın konforunu iyileştirmekte ama tedavi konusunda hele ki bellik bir basamağı geçtikten sonra çok sonuç verememektedir.

Köpükle Varis Tedavisi Kalıcı Mı Ne Kadar Sürer Ücreti
Köpükle Varis Tedavisi Kalıcı Mı Ne Kadar Sürer Ücreti

Köpükle Varis Tedavisi

Köpükle Varis Tedavisinde Medikal tedavi ile yani ilaç tedavisi ile cerrahi seçenek arasında kalan çok henüz ilerlememiş vakalarda ise köpük diye bilinen Skleroterapi tedavi biçimi oldukça önemlidir. Son 25 yılda tüm dünyada güvenle kullanılan bu tedavi yönteminde çok ince kılcal iğnelerle damar içlerine ultrason ile enjeksiyon gerçekleştirmekte. Damar içeresinde ilerleyen ilaç bir fermuar gibi damarın içeride sönmesine neden olmakta. Bu işlemden sonra hastanın bacağı bandaja alınmakta. Herhangi bir istirahate gerek duymadan hasta günlük hayatına devam edebilmektedir. Bandajın amacı kapatılan ya da söndürülen damarın korunmasına yardımcı olmaktır. Bu köpük tedavilerinde hava ile karıştırılan miçelenle gelinen daha kalın damarları da tedavi ve uygulamaları da mümkün tedavi olabilmektedir.

Ayrıca Bakınız.  Burun Ameliyatı Sonrasında Burun içi Problemleri

Köpükle Varis Tedavisi Kalıcı Mı

Köpükle varis tedavisinde ya da Skleroterapi Tedavisinde unutulmaması gereken en önemli faktör. Bunun tedavi seçeneği olduğu koruyucu yada önleyici bir tedavi olmadığı, dolayısıyla köpük tedavisiyle kapatılan başarılı damarların ileride tekrarlayabileceği, bu damarların yanında yeni varislerin oluşabileceği o yüzden birkaç senede bir revizyon seyanslarının gerekebileceği unutulmamalıdır.

Köpükle Varis Tedavisi Kaç Gün Sürer?

Köpükle varis tedavisi uzun süren bir tedavi değildir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen tedavi yaklaşık olarak 1 hafta sürmektedir. Varis sorunu yaşayan hastanın ana problemi 1 saatlik bir seans ile çözüme kavuşturulur. Hastanın durumuna ve hekimin görüşüne göre birer aylık yada 3er aylık zaman aralıklarıyla hastanın kontrolü gerçekleştirilir.

Köpükle Varis Tedavisi Ücretini Devlet – SGK Karşılıyor Mu?

Köpükle varis tedavisinin ücretini devlet – SGK karşılıyor. Fakat bazı durumlarda ek ücretler çıkabiliyor. Şöyle ki tedavide kullanılan bazı ilaçların yurtdışından geliyor olması ve tercih edilen ürünün ücretinin yüksek olması nedeniyle SGK’nın tamamını karşılamama durumu ortaya çıkabiliyor. Bunun dışında ürünlerin muadillerinin bedelinin tamamı devlet tarafından ödeniyor.

Varis İçin Köpük Tedavisi Nedir – Nasıl Uygulanır

Varis Nedir ile ilgili T.C. Sağlık Bakanlığı’na ait web sitesinden bilgi almak isterseniz. https://kosuyolueah.saglik.gov.tr/TR,352577/varis-nedir-.html



Cevap bırakın