Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

MAC’te Ekran Nasıl İkiye Bölünür Split Screen Nedir- 2022

MAC’te Ekran Nasıl İkiye Bölünür Split Screen Nedir- 2022

MAC dünyanın en fazla kullanılan bilgisayarlarından birisi. Steve Jobs’ın kurucusu olduğu Apple Firmasının amiral gemilerinden biri olan MAC bilgisayarlar sahip olduğu donanım ve işletim sistemiyle dünyada milyonlarca kullanıcının ilgisini çekmeyi başarıyor. Özellikle Amerika ve Avrupa’nın ekonomik koşulları ile çok sayıda kişinin kullandığı MAC cihazların ülkemizde de hatırı sayılır sayıda kullanıcısı olduğu söylenebilir. Sahip olduğu donanım özellikleriyle grafik tasarımlarda muhteşem çözümler üreten MAC cihazlar aynı zamanda ergonomisi ve hafifliğiyle de tercih ediliyor. Bu yazımızda MAC’te Ekran Nasıl İkiye Bölünür ona bakalım istedik.

Split Screen Nedir

Apple, bölünmüş ekran işlevine sahip macOS Catalina işletim sistemini piyasaya sürdü. Pencereyi yeniden boyutlandırmadan ve sürüklemeden 2 uygulama ile ekranınızı doldurabilirsiniz. Catalina veya eski bir sürüm kullanıyorsanız, bu özelliğe erişebilmelisiniz. Burada nasıl olduğunu açıklıyoruz.

Mac’te Ekran Nasıl Bölünür?

MAC’te ekranı bölmek için Pencerenin sol üst köşesindeki kırmızı, sarı ve yeşil düğmeleri arayın. Yeşil düğmenin üzerine gelin veya tıklayıp basılı tutun; Ekranınızı görüntülemek için bir dizi seçenek göreceksiniz.

Ayrıca Bakınız.  Android Widget Nedir, Ana Ekrana Nasıl Eklenir, Kaldırılır 2021-2022
Mac'te Ekran Nasıl Bölünür
Mac’te Ekran Nasıl Bölünür

“Ekranın Soluna Döşenmiş Pencere” (Tiled Window To The Left Of The Screen)veya “Ekranın Sağına Döşenmiş Pencere” (Tiled Window To The Right Of The Screen) üzerine tıklayın ve mevcut pencereniz gerektiğinde ekranın solunda veya sağında görünecektir.

Mac’inizde açtığınız diğer tüm pencereler, bölünmüş ekranınızın karşı tarafında görünecektir. Görüntülemek istediğiniz pencereye tıklayın. Artık bölünmüş ekran modundasınız.

Bölünmüş Ekran (Split View) Görünümünde Görev Kontrolü (Mission Control) nasıl kullanılır
Bölünmüş Ekran (Split View) Görünümünde Görev Kontrolü (Mission Control) nasıl kullanılır

Bölünmüş Ekran (Split View) Görünümünde Görev Kontrolü (Mission Control) nasıl kullanılır?

Artık bölünmüş ekran modunda iki pencere arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Diğer uygulamaları bölünmüş görünümde açmak istiyorsanız, Görev Kontrol tuşuyla Görev Kontrolü’nü, klavyelerde F3’ü veya dokunmatik ekrandaki üç dikdörtgenli düğmeyi açın. İşlev Tuşları görüntülenir görüntülenmez veya:

Bölünmüş Ekran (Split Screen) Modundan Nasıl Çıkılır Nasıl Kapatılır
Bölünmüş Ekran (Split Screen) Modundan Nasıl Çıkılır Nasıl Kapatılır
  1. Ctrl tuşuna ve yukarı oka basın
  2. İzleme dörtgeninizi yukarı kaydırmak için üç veya dört parmağınızı kullanın
  3. Magic Mouse’unuza 2 parmağınızla çift dokunun

Açtığınız diğer pencereler görüntülenecektir. Bu pencereler ve bölünmüş ekran görünümünüz arasında geçiş yapmak için üzerine tıklamanız yeterlidir.

Bölünmüş Ekran Görünümü (Split Screen View) Nasıl Ayarlanır?

Taraf değiştirmek ister misin? Bölmeyi görüntülemek için bir pencereyi bir yandan diğer yana taşımak için, o pencerenin gri menü çubuğunda herhangi bir yeri seçerek o pencereyi diğer tarafa sürükleyin. (Bölünmüş görünüm modunda menü çubuklarının varsayılan olarak gizlendiğini unutmayın, ancak imleci ekranın en üstüne götürebilirsiniz, menü çubukları yeniden görünecektir.

E-tablonuzda biraz daha fazla görüntüleme alanına mı ihtiyacınız var? Pencere boyutunu değiştirmek için iki ekran arasındaki siyah kenarlığa tıklayın. Pencereyi beğeninize göre yeniden boyutlandırmak için imleci sürükleyin.

Bölünmüş Ekran (Split Screen) Modundan Nasıl Çıkılır? Nasıl Kapatılır?

Bölünmüş ekran modunu tamamladığınızda, çıkmak oldukça kolaydır. Gri menü çubuğu tekrar görüntülenene kadar fare işaretçisini pencerelerden birinde ekranın üst kısmına getirin. yeşil daire düğmesini seçin ve otomatik olarak bölünmüş ekran modundan çıkacaksınız. Alternatif olarak, fare imlecini üzerine getirin ve “Tam ekran modundan çık” seçeneğini seçin.

Ayrıca Bakınız.  Makrome anahtarlık yapımı resimli anlatım!

Bu pencere normal görünümüne dönecek, ikinci pencereniz ise tam ekran modunda kalacaktır. Bu pencereye gitmek için Görev Kontrolünü kullanın. Gri çubuğu yeniden görüntülemek için imleci ekranın üst kısmına getirin ve tam ekran görünümünden çıkmak için yeşil düğmeye tıklayın.

Bölünmüş ekran görünümü, çok görevliler için bir zorunluluktur, ancak hemen hemen herkes için kullanışlı bir özelliktir; çift monitör kurulumu gerekmez.

Bölünmüş Ekranı Görüntüle için Sistem Gereksinimleri Nedir?
Bölünmüş Ekranı Görüntüle için Sistem Gereksinimleri Nedir?

Bölünmüş Ekranı Görüntüle için Sistem Gereksinimleri Nedir?

Bölünmüş ekran, 2014 yılında OS X El Capitan’ın piyasaya sürülmesiyle kullanıma sunuldu. Ne yazık ki, OS X’in önceki sürümleri aynı anda iki uygulamayı görmenize izin vermiyordu. Bazı uygulamalar, özellikle web’den indirilen üçüncü taraf uygulamalar bunu yapmaz. Bölünmüş ekranları desteklemez. Bir uygulamanın tüm ayarlar orada görünmesine rağmen ekranın yarısını kaplamayı reddettiğini fark ederseniz, büyük olasılıkla bu şekilde görüntülenmek üzere tasarlanmamıştır. çoğu standart MacBook uygulamasının tam olarak desteklendiğini gösterir.

Mac Bölünmüş Ekran (Split Screen) Kullanmak İçin Alternatifler Nelerdir?

Kariyerinizde veya eğitiminizde ilerledikçe, aynı anda daha üretken olmanız ve daha fazla iş yapmanız gerektiğini fark edeceksiniz. Mac’inizdeki açık pencerelerin ve uygulamaların sayısı katlanarak artarken, ekranınızdaki boş alan artıyor gibi görünüyor. Çekmek

Ne yazık ki, bölünmüş ekran görünümü sınırlı şansa ve ayarlara sahiptir. Aynı ekrandaki 2 uygulama nihai üretkenlik için yeterli değilse, Bölünmüş Görünüm’ün sizi hayal kırıklığına uğrattığını göreceksiniz. İhtiyaçlarınız için iyi bir uygulama bulmaya çalışmak için epey zaman harcamanız muhtemeldir. Neyse ki, Mıknatıs veya Bölünmüş Ekran gibi bazı programlar aynı anda ikiden fazla pencerenin görüntülenmesine izin verir.

Mac Bölünmüş Ekran (Split Screen) ile İlgili SSS

1. Bir Mac’te iki pencere bir ekrana nasıl sığdırılır?

İki uygulamayı aynı anda çalıştırmak için Bölünmüş Görünüm modunu kullanabilirsiniz. Bölünmüş Görünüm’de bir uygulama açmak için pencerenin sol üst köşesindeki yeşil daireyi basılı tutun ve ekranın kenarına sürükleyin. Ardından ekranın diğer tarafına gitmek için ikinci uygulamayı seçin. Siyah ayırıcıyı basılı tutup ekranın bir tarafına sürükleyerek pencereleri bölünmüş görünümde yeniden boyutlandırabilirsiniz. Pencerelerin hangi tarafta olduğunu değiştirmek için, pencerelerden birinin üst gri kısmına basılı tutun ve ekranın karşı tarafına sürükleyin.

Ayrıca Bakınız.  Hassas Güdüm Kiti-84 Lazer Arayıcı Başlık Testi

2. Mac’te bölünmüş ekranın kısayolu nedir?

Mac’te bir ekranı geçici olarak paylaşmak için her pencerenin sol üst köşesindeki özel yeşil düğmeyi kullanabilirsiniz. Mac’te iki pencereyi yan yana yerleştirmek için yeşil tuşu basılı tutun ve pencereyi ekranda sola veya sağa sürükleyin.

3. Mac’imde Bölünmüş Ekran çalışmıyorsa ne yapmalıyım?

Bölünmüş ekran çalışmıyorsa, önce sistem ayarlarınızı kontrol edin. mac menüsü → Sistem Tercihleri ​​→ Görev Kontrolü’ne gidin. Ekranlarda Ayrı Alanlar Var’ın yanındaki kutuyu işaretleyin. Ayarlar iyi görünüyorsa ancak yine de Bölünmüş Görünüm’e erişemiyorsanız, sorun işletim sistemi sürümünüzle ilgili olabilir. macOS El Capitan veya sonraki bir sürümünü kullandığınızdan emin olun. Bu da bir sorun değilse, uygulamanın kendisi muhtemelen Split’i desteklemiyor. Ekran modu.

Detaylı bilgi almak için https://support.apple.com/tr-tr/guide/mac-help/mchl4fbe2921/mac adresini ziyaret edebilirsiniz.

MAC Split Screen Nasıl Kullanılır

 



Cevap bırakın