Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Microsoft Azure Nedir Nasıl Kullanılır Fiyatı Ne İşe Yarar – 2021

Microsoft Azure Nedir Nasıl Kullanılır Fiyatı Ne İşe Yarar – 2021

Microsoft Azure son dönemin en popüler bulut servislerinden birisi. Arkasında dünyanın en güçlü bilişim firmalarından Microsoft firmasının olması ise tanınırlığını ve güveni büyük oranda pekiştiriyor. Sunmuş olduğu hizmetler ile de rakipleri ile rekabette epeyce güçlü bir yer tutuyor. Microsoft Azure, Google Cloud ve Amazon AWS gibi rakiplerinin karşısında da iyi bir yerde bulunuyor. Her geçen gün gelişen bilişim teknolojisi araçlarıyla artan talebi son dönemde yaşanan koronovirüs salgınının etkisi biraz daha artırdı. Bu nedenle de dünya genelinde gereksinim duyulan bulut hizmetlerine olan talep arttı. Bu durum aynı zamanda hizmet sunan firmaların artmasına, sunulan hizmetlerin de farklılaşmasına ve çeşitlenmesine neden oldu?

Microsoft Azure Nedir? Ne İşe Yarar?

Microsoft Azure bulut platformu, günümüzün sorunlarını çözmek ve geleceği şekillendirmek üzere güvenli ve gizlilikle yeni çözümlerinizi hayata geçirmenize yardımcı olacak şekilde tasarlanmış 200’den fazla ürün ve bulut hizmetinden (web sunucusu barındırma, veritabanı sunucusu oluşturma, dosya depolama, kullanıcı dizinleri, mobil uygulamalar, sanal makinalar ve e-posta sunucusu vb.) oluşur. Azure işletmelerin gereksinimlerine uygun çözümleri işletmeler özelinde üretir ve hizmetine sunar. Dünyanın önde gelen en büyük 500 şirketinin %95’i Microsoft Azure’u kullanır. Bu denli tercih edilen bir ürün olmasıyla da ne kadar güvenli ve özel olduğu görülmektedir. Micsosoft Azure Microsoft tabanlı uygulamaların kullanımına ek olarak bilinen tüm açık kaynak kodlu yapıları da barındırabilir.

Ayrıca Bakınız.  Konum Bilgimizi Paylaşmak Sorun Olur Mu?
Microsoft Azure Nedir? Ne İşe Yarar
Microsoft Azure Nedir? Ne İşe Yarar

Microsoft Azure Nasıl Kullanılır?

Microsoft Azure’un en önemli özelliklerinden birisi de kullandığınız kadar ödemenizdir. Birçok hizmet sağlayıcısın da ise bu durum peşin ödeme şeklindedir. Azure birçok hesap seçeneği sunmakla birlikte deneme hesabı açmanıza da olanak sunar. Oluşturduğunuz bir deneme hesabıyla 30 günlük deneme hesabı oluşturabilir ve bu süre için ise 1.699,20TL değerinde bir bütçeyi de kullanabilirsiniz. Azure sunmuş olduğu hizmetlerle tüm sektörlerin gereksinimlerine yanıt verecek özellikleri içerisinde barındırır. Azure için Microsoft diğer tüm bulut sistemleriyle en uyumlu hizmeti sunduğunu iddia ederken aynı zamanda AWS, Microsoft SQL gibi servis sağlayıcılarına göre çok daha uygun bir bütçeyle hizmet sunduğu ifade etmektedir. Tercih ettiğiniz araç ve çerçevelerle birden çok bulutta, şirket içinde ve uçta uygulamalar oluşturun, çalıştırın ve yönetin.

Microsoft Azure Öğrenci Nedir?

Microsoft Azure öğrencilere öğrenci olduklarını ispat etmeleri ABD’de 13 yaşından ABD dışındaki ülkeler için ise 16 yaşından büyük olmaları durumunda ücretsiz hizmet sunar. Ücretsiz sunulan bu hizmetten kişiler öğrencilik yaşantıları devam ettikçe faydalanabilir. Microsoft Azure Öğrenci hesabı ise 12 aylık zaman aralıklarıyla yenilenir. Yenilenme esnasında kişi öğrenci olduğunu ispat ve beyan etmelidir.

Microsoft Azure Öğrenci Nedir
Microsoft Azure Öğrenci Nedir

Microsoft Azure Öğrenci Hangi Hizmetleri Kapsar?

Microsoft Azure firması Azure Öğrenci ile sınırlı özellikleri kullanıma açmaktadır. Bu hizmetler aşağıda sıralanmıştır.

  • Azure Uygulama Hizmetleri.
  • Azure İşlevleri.
  • Notification Hubs.
  • Uygulama içi MySQL’den MySQL veritabanı.
  • Application Insights.
  • Azure DevOps.

Microsoft Azure Öğrenci Ücretli Mi?

Microsoft Azure Öğrenci ücretli değildir. Bununla birlikte sunulan hizmetlerin dışında ek bir hizmet kullanılmak istenildiğinde ücret talep edildiği belirtilmektedir. Sisteme üye olan öğrenciden ise bazı bilgilerle birlikte telefon numarası talep edilmektedir? Aynı zamanda öğrenci olduğunu ispat edebilmesi için sisteme öğrenim gördüğü eğitim kurumuna ait bir eposta hesabı ile üye olmalıdır.

Ayrıca Bakınız.  Youtube'dan nasıl para kazanılır? 2020

Microsoft Azure Fiyatı Ücretlendirme – 2021

Microsoft Azure Fiyatı Ücretlendirme
Microsoft Azure Fiyatı Ücretlendirme

Microsoft Azure Nasıl Çalışır?

Microsoft Azure‘un nasıl çalıştığını Azure Resmi hesabı üzerinden sunulan bir video ile sizinle paylaşmak istedik.

Microsoft Azure ile ilgili daha detaylı bilgi edinmek için wikipedia’nın https://tr.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Azure sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Veeam Nedir Nasıl Kullanılır Ne İşe Yarar – 2021

 



Cevap bırakın