Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Muhafazakar İslami Alkolsüz Herşey Dahil Tatil Oteller 2021-2022

Muhafazakar İslami Alkolsüz Herşey Dahil Tatil Oteller 2021-2022

Tatil yapmak herkesin hayali. Ne yazık ki ülkemizde her geçen gün bu hayale ulaşmak için daha fazla çalışmak gerekiyor. Hatta toplumun çok büyük bir kesimi için otellerde tatil yapmak hayalden öteye geçemez hale geldi. Yaşanan ekonomik zorluklar ve dövizdeki yukarı yönlü değişim otel fiyatlarını da çok yükseltti. Tabi her ne olursa olsun bu tür değişimlerden etkilenmeyen, belki de dövize bağlı gelir elde ettiği için görece gelirinde yukarı yönlü değişim yaşanan bir kitlenin olduğu da biliniyor. Doğal olarak bireyler tatil planlarını yaparken de bir tatil yöresinden beklentilerine uygun olarak arayış içerisine giriyor. Birçok kişi için tatil demek eğlenmek, dinlenmek, yemek, güneş, iyi vakit geçirmek, dönemine göre kar, doğa vs. olarak sayılabilir.

Alkolsüz Herşey Dahil Tatil Oteller 2021-2022.
Alkolsüz Herşey Dahil Tatil Oteller 2021-2022.

Alkolsüz Herşey Dahil Oteller 2021-2022

Muhafazakar kesim için tatil demek ek bazı özellikleri de zorunlu kılıyor. Özellikle alkolün olmadığı, kadın ve erkeğin aynı ortamda denize veya havuza girmediği, hamam, sauna saatlerinin ve ortamlarının tamamen birbirinden bağımsız olduğu, aileler için daha korunaklı ortamların yer aldığı tatil oteller tercih ediliyor. Bu arayış birçok kişi için de ne yazık ki çok sınırlı gerçekleşiyor. Biz bu yazımızda muhafazakar – İslami Alkolsüz otelleri sizler için bir araya getirmeye çalıştık. Umarız arayışınıza ufakta olsa katkı sağlar. Hepinize iyi okumalar.

İslami Muhafazakar Otel Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İslami Muhafazakar Otel Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İslami Muhafazakar Otel Tercih Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İslami muhafazakar otellerden beklenen en önemli özelliklerin başında tatile giden kişilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilecekleri ortamların düzenlenmiş olması gelir. Bir otelin İslami Otel olduğu ise Helal Turizm Sertifika ile kontrol altına alınır. Bir otel Helal Turizm Sertifikasına sahipse şayet bütünüyle İslami hassasiyetlere uygun olarak düzenlenmiş demektir.

Ayrıca Bakınız.  Yerel Turizm: Kültür ve Doğayı Keşfetmenin Yolları - 2023

İslami muhafazakar oteller kadın ve erkek misafirler için ayrı ayrı planlanmıştır. Konuklara aynı cinsiyetteki personel hizmet sunar. Erkekler için erkek, kadınlar için kadın personel istihdam edilir. Tatil boyunca da konuklara bu sınırlıklar içerisinde hizmet ulaştırılır.

İslami otellerde kadınlar için özel havuzlar yer almalıdır. Bu alanların hangi koşullara bağlı kullanılabileceği kontrol edilmeli. Beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığına göre karar vermelisiniz. Şöyle ki haremlik selamlık planlanan havuzlarda tesettür giyimin uygun ve zorunlu olması durumu farklılaşabiliyor.

İslami otellerde odalar da İslami koşullara uygun olarak dizayn edilir. Misafirlerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için seccade, tesbih bulunur. Bununla birlikte otelin konumuna göre kıblenin yönünü gösteren işaretlemeler de yer alır.

En Popüler İslami Muhafazakar Oteller 2022
En Popüler İslami Muhafazakar Oteller 2022

En Popüler İslami Muhafazakar Oteller 2022

Ülkemizde turizm sektörü dünyaya kıyasla çok iyi bir konumda. Özellikle ülkemizin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının içerisindeki yerinin büyüklüğü ve hükümet politikası açısından değerlendirildiğinde bu konumun zorunluluğu da tartışılmaz bir duruma geliyor. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve İstanbul gibi dünyanın göz bebeği bir şehre sahip olan ülkemizde turizm ve otelcilik muhteşem bir konumda. Sahip olduğumuz bu yetkinlik doğal olarak islami muhafazakar oteler için de geçerli. Özellikle Antalya, Bodrum, İstanbul bu tür otellerin sıklıkla bulunduğu tatil şehirlerinin başında geliyor.

İslami Muhafazakar oteller için internette bir araştırma yaptığınızda ise 2022 yılı için ise aşağıdaki listelerdeki oteller karşınıza çıkıyor.

  1. Selge Beach Resort Spa
  2. Adin Beach Hotel (İslami Balayı Oteli)
  3. Altis Resort Hotel Spa
  4. The Qasr Bodrum Resort (Denize Sıfır Muhafazakar Otel)
  5. Hotel Mavi Deniz
  6. Kekova Deluxe Hotel
  7. Wome Deluxe Hotel (İslami Resort)
  8. Lussoro Bodrum
  9. Alya Piynar Villa Hotel
  10. Adenya Hotel Resort
  11. Angels Marmaris Hotel
  12. Katrancı Park Hotel
  13. Lova Hotel Spa Yalova
  14. Selge Beach Resort Spa
  15. Şah Inn Paradise
  16. Adenya Hotel Resort
  17. Adin Beach Hotel
  18. Hotel Mavi Deniz
  19. Zehra Tatil Köyü
  20. Modern Saraylar Halal Hotel Spa
Ayrıca Bakınız.  En Ucuz Tatil Önerileri ve Yerleri 2021-2022

Yukarıda listelenen İslami Muhafazakar Oteller kullanıcılarından 8.5 puan ve üzeri almış olanlardır. Daha detaylı bir araştırma için sizler de internette sorgulama yapabilirsiniz.

Helal Otel konusunda wikipedia da paylaşılan metne ulaşmak için https://tr.wikipedia.org/wiki/Halalbooking.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgi Duyabileceğiniz Akademik Çalışmalar

Bilgin, Y. & Karakaş, A. (2020). HELAL OTELLERİN GÖZÜ NEREYE BAKIYOR? KARŞILAŞTIRMALI BİR ANALİZ . Turkish Business Journal , 1 (1) , 1-14 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/tbj/issue/55476/736815

Akkuş, G. (2017). TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN HELAL KONSEPTLİ OTELLERE BAKIŞ AÇISI . Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi , 10 (1) , 99-119 . DOI: 10.17218/hititsosbil.288925 https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/328489



Cevap bırakın