WhatsApp “Bir Kez Görüntüle” Özelliği Nedir Nasıl Kullanılır – 2021

0

WhatsApp “Bir Kez Görüntüle” Özelliği Nedir Nasıl Kullanılır – 2021

Whatsapp akıllı telefonların ve cihazların yaygınlaşması, internet kullanımının artmasıyla birlikte dünyada en çok kullanılan mesajlaşma programlarından birisi oldu. Diğer tüm mobil uygulamalar da olduğu gibi WhatsApp’ta gereksinimlere bağlı olarak güncellemeler yapıyor ve uygulamasına yeni özellikler ekliyor. Ülkemizde de güvenliğe ilişkin yaptığı güncellemeyle epeyce uzun bir süre toplumun gündeminde yer tutan WhatsApp bugün “Bir Kez Görüntüle” özelliğini duyurdu.

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir
WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nedir?

WhatsApp “Bugün, açıldıktan sonra sohbetten kaybolan ve kullanıcılara gizlilikleri üzerinde daha fazla kontrol sağlayan yeni özelliğimiz, ‘Bir Kez Görüntülenen’ fotoğraf ve videoları kullanıma sunuyoruz” denildi.

Kullanıcılar bu yeni özellikle örneğin, bir mağazada denedikleri bazı yeni kıyafetlerin “Bir Kez Görüntülenen” fotoğrafını, belirli bir andaki hızlı bir ifadeyi veya Wi-Fi şifresi gibi hassas bir şeyi gönderebilecek. “Bir Kez Görüntülenen” medyalar için de uçtan uca şifreleme geçerli olacak. Medya görüntülendikten sonra, o sırada sohbette neler olduğu konusunda herhangi bir karışıklığı önlemek amacıyla mesaj “açıldı” olarak görünecek. Bu haftadan itibaren herkesin kullanımına sunulacak yeni özellikle, kullanıcılar gizli ve kaybolan medya gönderimi yapabilecek.

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nasıl Kullanılır
WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nasıl Kullanılır

WhatsApp Bir Kez Görüntüle Özelliği Nasıl Kullanılır?

Whatsapp “Bir kez görüntüle” özelliğinin kullanımı ve özellikleri şunlardır;

  • Bu medyalar, alıcının Fotoğraflar veya Galeri uygulamasına ya da klasörüne kaydedilmez.
  • Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde gönderdiğiniz fotoğraf veya videoları daha sonra tekrar görüntüleyemezsiniz.
  • “Medyayı bir kez görüntüle” özelliği etkinken gönderilen veya alınan fotoğraf ya da videoları başka kişilere iletemez, kaydedemez, paylaşamaz ve bu içeriklere yıldız ekleyemezsiniz.
  • Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış bir fotoğraf veya videonun alıcı tarafından açıldığını görebilmeniz için alıcının okundu bilgisini etkinleştirmiş olması gerekir.
  • Bu şekilde gönderilen ve gönderildikten sonraki 14 gün içinde açmadığınız fotoğraf veya videolar, süresi dolduğu için sohbetten silinir.
  • Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde göndermek istediğiniz her fotoğraf veya video için medyayı bir kez görüntüle özelliğini seçmeniz gerekir.
  • Bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde ayarlanmış ve yedekleme yapıldığı sırada henüz açılmamış olan medyalar, yedekleme dosyasından geri yüklenebilir. Fotoğraf veya video açılmışsa ilgili medya yedeklemeye dahil edilmez ve geri yüklenemez.
Ayrıca Bakınız.  Turkcell Uygulamalarından Rekor Üzerine Rekor Geliyor

Web WhatsAPP kullanmak için https://web.whatsapp.com


Cevap bırakın