Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2021 Ramazan Bayramında Kargolar Açık Mı

Ramazan Bayramında Kargolar Açık Mı?

Bu yıl geçtiğimiz tüm yıllardan çok daha farklı bir şekilde Ramazan Bayramını yaşamaya hazırlanıyoruz. Tam kapanmanın yaşandığı ve Ramazan Bayramında da yaşanacak olması hepimiz için birçok sorunu da birlikte getiriyor. Özellikle bayramlaşma gibi bir ritüelin yaşanamayacak olması, birçoğunun ailesinden ve sevdiğinden uzakta Ramazan Bayramını yaşayacak olması üzücü. Bu yaşanılanları bir nebze azaltmak için ise hediyeleşmeye çalışan sevdiklerine kargolar aracılığıyla armağanlar gönderen çok sayıda vatandaşımız bulunuyor. Tam da bu noktada merak edilen bir konu ortaya çıkıyor.

Ramazan Bayramında Kargolar Açık Mı
2021 Ramazan Bayramında Kargolar Açık Mı

İçişleri Bakanlığı’nın yayımlamış olduğu genelgede kargolarla ilgili olarak;

“”Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar yasaktan muaf sayılacak.” açıklaması yer alıyor. Buna göre kargoların tam kapanma döneminde yasaklarda muaf olduğunu görüyoruz.

Peki kargolar bu muafiyetten faydalanacaklar mı? Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramından birkaç örnek verelim öncelikle;

Yurtiçi Kargo’nun açıklaması: 10 Ağustos günü tüm birimlerimiz normal işleyişlerine devam edecektir. Bayram süresince tüm şube ve acentemerimiz kapalı olup kargo alım teslim hizmetimize 15 Ağustos 2019 tarihi itibariyle başlanacaktır.

MNG Kargo’nun açıklaması: Kurban Bayramı’nda tüm şubelerimiz kapalı olup, hizmet vermeyecektir. 15 Ağustos 2019, Perşembe günü itibariyle tüm birimlerimizde işleyişimiz devam edecektir.

Türkiye’nin en büyük kargo firmalarından ikisi geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında kargo hizmeti vermemişlerdi. Buradan da öngörerek Ramazan Bayramında kargoların kapalı olacağı düşünülebilir.

Yine de kargoların resmi açıklamalarını beklemek ve ona göre hareket etmek en doğrusu.

Unutmadan 2021 Ramazan Bayramı Ne Zaman sorusunun yanıtını verelim.

Bu yıl Ramazan Bayramı 13 Mayıs – 16 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek. Arefe günü ise 12 Mayıs Çarşamba.

Ayrıca Bakınız.  İstanbul'un en iyi 6 kitap kafesi

Şimdiden iyi bayramlar.

 



Cevap bırakın