Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Doğu Ekspresi nedir? Doğu Ekspresi fiyatı 2021

Popülerliliği gün geçtikçe biraz daha yükselen Doğu Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi ile beraber seferlerini sürdürüyor. Her kesimden vatandaşın binip Doğu Anadolu turuna çıkmayı planladıkları Doğu Ekspresi hakkında cevabı en fazla incelenen suallerın sahip olduğu özelliklerne, haberimizde yer verdik.

Kullanan yolcularına kartpostallık görüntüler sunan, bilet bulmanın bir hayli zor olduğu son vakitlerin popüler ulaşım araçlarından Doğu Ekspresi, özellikle kış mevsiminde yoğun ilgi görüyor. Ankara – Kars arasında gerçekleşen seferde yolcular, kar yağışıyla oluşan görüntülerde Instagram vb. uygulamalarda paylaşılacak pek çok güzel fotoğraf çekimi gerçekleştiriyor. Bu durum da Doğu Ekspresi’ne olan ilgiyi arttırıyor. Peki, Doğu Ekspresi’ne katılım nasıl sağlanır? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar ve sefer detayları nasıl? Doğu Ekspresi hakkında araştırılan tüm suallerın yanıtlarına, haberimizin içerisinde varabilirsiniz.

DOĞU EKSPRESİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi olmak üzere 2 ayrı Doğu Ekspresi yer almaktadır. Her iki tren arasındaki temel fark vagonlardır. 3 çeşit vagon tipi yer almaktadır. Bu vagon tipleri sırasıyla şöyledir:

– Pulman: Normal koltuklu.

– Örtülü Kuşetli: Koltuklar ranza olabiliyor. 4 kişiliktir.

– Yataklı: Oda halindedir ve iki kişiliktir.

Doğu Ekspresi’nde yalnızca örtülü kuşetli, pulman ve yemek vagonu bulunur lakin Turistik Doğu Ekspresi’nde tamamı yataklı vagonlardır.

120 kişilik kapasiteye sahip Turistik Doğu Ekspresi, Ankara- Kars arasındaki parkurunu, 32 saatte bitirmektedir. 2 hizmet, 1 yemekli ve 6 yataklı olmak üzere toplam 9 vagondan bir araya gelmektedir. 29 durakta durur ve mola süreleri saatliktir. Doğu Ekspresi’nde ise bu durum tam tersidir. Yalnızca dakikalık molaları mevcuttur ve tam 50 durakta yolcu indirip alır.

Turistik Doğu Ekspresi’nde Kars’tan Ankara’ya 1 gün 5 saatte varırsınız. Ankara – Kars ise 1 gün 7 saat sürer. Doğu Ekspresi’nde ise her iki yön, 1 tam gün sürer.

Ayrıca Bakınız.  Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Doğu Ekspresi bilet fiyat aralıkları kategorisel olarak ayrımda şu biçimdedir:

– Pulman:

– Tam: 58 TL

– Öğrenci (13–26) ve 60-64 yaş: 49.50 TL

– 65 yaş ve üstü ile Çocuk (7-12): 29 TL

– Basın ve Öğretmen: 49.50 TL

Örtülü Kuşetli:

– Tam: 78 TL

– Öğrenci ve 60-64 yaş: 69.50 TL

– 65 yaş ve üstü ile Çocuk (7-12): 49 TL

– Basın ve Öğretmen: 69.50 TL

Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyat aralıkları ise şu biçimde:

– Yataklı vagonlar tek yön ücreti: 480 TL. İki kişilik alınır ise, yatak başına 249 lira 50 kuruştur.

Doğu Ekspresi,

Doğu Ekspresi nedir,

Doğu Ekspresi Turu,

Doğu ekspresi ekşi,

Doğu Ekspresi kaç gün,

Turistik Doğu Ekspresi bilet al,

Doğu Ekspresi yataklı vagon,

Turistik Doğu Ekspresi fiyat,



Cevap bırakın