Format Sonrası Kurulması Gereken En Gerekli 16 Ücretsiz Program 2021-2022
Hayatımızın her alanında artık bilgisayarlar vazgeçilmez bir araç olarak yerini çoktan aldı. Gündelik yaşantımızda eğlence için kullanabildiğimiz gibi eğitim-öğretimin uzaktan olmasıyla birlikte neredeyse tüm eğitim süreçlerini de içerisine alan bilgisayar ve teknolojileri iş yaşantısının da ayrılmaz bir parçası. Hepimiz için vazgeçilmez olan bu cihazların en önemli ve olmazsa olmazı ise üzerinde bulunan işletim sistemleri ve uygulamalar. Bir bilgisayar almanın donanım maliyetiyle birlikte çok büyük oranda kullandığınız yazılımlara bağlı olarak lisans maliyetleri de bulunuyor. Bu yazımızda paylaşacağımız 16 ücretsiz yazılım ile sizleri ihtiyaç duyduğunuz yazılımlara herhangi bir lisans ücreti ödemeden ulaşabilecek, lisanslı yazılımların sunduğu olanaklara ulaşabileceksiniz. Hatta gerçekten bu uygulamalar ücretsiz mi diye kendinize soracaksınız. Gelin şimdi hep birlikte 2021 – 2022 yılının en kullanışlı ücretsiz programlarına birlikte bakalım.
Not: Aşağıda tanıtımları bulunan uygulamaları indirmek için yapmanız gereken uygulamalara ait resimlere tıklamak. Bağlantılar size ücretsiz uygulamanın son sürümünü indirebileceğiniz alana götürecektir. Sonrası için yapmanız gereken indirmek istediğiniz uygulamaya, sürümüne ve kullanmış olduğunuz işletim sistemine uygun olan yazılımı indirmek ve bilgisayarına kurmak.
En Kullanışlı 16 Ücretsiz Uygulama 2021 – 2022
1. Fire Arpaca

Mac ve Windows platformlarına indirebileceğiniz bu ücretsiz yazılım sayesinde dijital çizimler yaparak güzel işler çıkarabilirsiniz.
2. Calibre

Açık kaynak kodlu bu uygulama, E-kitap formatındaki bütün metinleri okunur bir biçimde size sunuyor. Ayrıca pdf gibi formatları da açabiliyor.
3. VLC Player

Oldukça basit görünümlü bir arayüze sahip olmasına rağmen video oynatma konusunda çok başarılı bir iş çıkartan VLC, kopamayacağınız en önemli yazılımlarınızdan biri haline gelecek.
4. Shotcut

Bu ücretsiz video düzenleme uygulamasıyla, profesyonel video düzenleme uygulamalarından bile daha iyi performans alabilirsiniz.
5. Audacity

Bütün platformlarda kullanabileceğiniz bu ses düzenleme yazılımı, ses kaydetmenize ve ses düzenlemesi yapmanıza olanak sağlıyor.
6. Zotero

7. ShareX
8. Dashlane
9. Darktable
10. Lightworks

Bir diğer ücretsiz dijital video düzenleyici yazılım olan Lightworks, Quentin Tarantino’nun efsane filmi ‘Pulp Fiction’ın post prodüksiyon aşamasında dahi kullandığı ve sürekli geliştirilen bu yazılım oldukça işinize yarayabilir.
11- Unreal Engine

Unreal Engine, video oyunları ve animasyonların yapılabildiği bir tasarım programı. Bu yazılım ile geliştirilen oyunlardan 1 milyon doların üzerine çıkmadığınız sürece program tamamıyla ücretsiz.
12. GarageBand

Apple’ın bütün platformlara ücretsiz sunduğu, yıllardır hayatımızda olan bu uygulama ile, podcast kaydedebilir veya kendi müziğinizi kaydedebilirsiniz.
13. Blender

Ücretsiz 3 boyutlu tasarım yazılımı olan Blender, 3D üzerinde çalışmak isteyenler için iyi bir fırsat. Sitesinin yanında Steam üzerinden indirmek de mümkün.
14. PhotoScape X

Fotoğraf kolajlarını ve düzenlemeyi oldukça hızlı ve düzgün metotlarla yapabildiğiniz ücretsiz yazılım herkesin kullanabileceği türde.
15. 7-zip

Dosya arşivleme ve sıkıştırma yapabildiğiniz özgür yazılım, diğer sıkıştırma yazılımlarından uzaklaşmak isteyenler için iyi bir seçenek.
16. GIMP

Ücretsiz özgür yazılım GIMP, piksel tabanlı fotoğraf düzenleme ve tasarım uygulaması hemen hemen bütün dosya biçimlerine destek veriyor.