Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Sırt ağrısı nasıl geçer? Sırt ağrısına ne iyi gelir?

Ev hanımlarının, masa başı çalışanlarının ve sürekli ayakta çalışanların en sık yaşadığı problemlerden biri olan sırt ağrısıdır. Kişinin yaşam kalitesini düşüren ve biçim bozukluğuna yol açar. Peki sırt ağrısına ne iyi gelir? Sizler için toplumun yüzde 80’inin yaşadığı bu yaygın rahatsızlıkla alakalı araştırılan her şeyi biraraya getirdik. Oturma uzanma sırasında bile acıya neden olur.

Genel olarak masa başı çalışanlarının sıklıkla yaşadığı sırt ağrısı dikkate alınmadığında ileride ciddi rahatsızlıklar neden olabilir. Bundan dolayı uzman kişiler bu rahatsızlığın belirtilerinin ortaya çıkması ile bireylerin bir doktora görünmelerini öneriyor. Boyundan belin alt kısmında kadar ağrı, sızı, yanma, boyun tutulması, belde şiddetli sancı ve kalçalarda kemik batması gibi belirtilerle kendini gösterir. Birçok durumdan dolayı yaşanan sırt ağrılarına: fibromiyalji, sırt fıtığı, sedanter, kemik erimesi, romatizmal hastalık, deformite, tümörler ve deteneratif gibi hastalıklarda yol açar. Son zamanlarda ise koronavirüsün bir belirtisi olarak kayıtlara geçti. Genel olarak 20 ve 50 yaş arası sıklıkla rastlanır. Erkeklere oranla kadınlarda görülür. İleri düzeydeki sırt ağrıları uykuların bile ayırınmesine yol açar. Bu durumlarda mutlaka bir uzmana danışılması gerekir. uzman kişiler zamanında tedavi edilmediğinde kronik ağrılara dönebileceğini vurguladı. Sırt ağrılarında sıklıkla fizik tedavi uygulanır.

PEKİ SIRT AĞRISI NEDEN ORTAYA ÇIKAR?

Uzun süre hareketsizlikten sonra aniden hareket etme

Üst solunum yollarına bağlı kas spazmı geçirme

Dikkatsizce ağır yük kaldırma

Yanlış oturma

Böbreklerin enfeksiyon kapması

Ağır çanta kullanmak

SIRT AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Kronik bel ve sırt ağrısı çeken bireylerin tamamen doğal yollara baş vurmadan bir uzmana görülmelidir.

SARIMSAK

Sarımsak içerdiği anti-bakteriyel maddeler aracılığıyla vücuttaki iltihaplanmaları atar. Kasların duyarlı olan yüzeylerini onarır. Her sabah aç karna bir diş sarımsağı ilaç gibi yutarak bu maddesinden faydalanabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Çoçuklarda karın ağrısı nasıl geçer?

EPSOM TUZU

Magnezyum sülfat yönünden zengin olan epsom tuzunu duş aldığınız sırada bir kovaya sıcak su koyunuz içerisine göz kararı epsom tuzu ekleyiniz. Daha sonra bu suyu boynunuzdan aşağı yavaş yavaş dökünüz. Ya da yine sıcak suyun içerisine eprom tuzu ekleyiniz. Sonra bu suya temiz bir havlu batırıp ağrıyan bölgenizde 15 dakika beklemede bırakıniz.

ZERDEÇAL

Vücuttaki iltihaplanmaları temizleyen ve ödemi atan besinlerden biri olan zerdeçaldan 2 yemek kaşığına bir yemek kaşığı bal karıştırınız. Daha sonra 3 yemek kaşığı ılık süt ekleyip macun haline getiriniz. Bu macunu ağrıyan bölgeye sürünüz. 10 dakika masajla uyguladıktan sonra ılık su ile yıkayınız.

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı yorgunluk ve bitkinliğe iyi gelir. Günde bir barda papatya çayı tüketerek vücudunuzu sakinleştirmiş olursunuz.



Cevap bırakın