Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2021 APK Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Açılır? Zararlı Mı? Nasıl Kullanılır?

2021 APK Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Açılır? Zararlı Mı? Nasıl Kullanılır?

Teknoloji hayatımızın artık her anında ve her alanında kendisine yer edinmiş durumda. Her geçen gün de bu etkisini artırmakta ve edindiği alanı genişletmekte. Özellikle akıllı cep telefonu ve cihazların geliştirilmesi, yapay zeka uygulamalarının artmasıyla birlikte durum daha görünür ve belirgin bir hal aldı. Bu yazımızda dünyada en çok kullanılan cep telefonu işletim sistemlerinden birisi olan Android’e ait APK Nedir? – Android Package Kit nedir? APK Ne İşe Yarar? APK Nasıl Açılır? APK Zararlı mı? APK Nasıl kullanılır? gibi birçok başlığa birlikte bakacağız. Hepinize iyi okumalar.

APK – Android Package Kit Nedir? Ne İşe Yarar?

APK dosyası, Google’ın mobil işletim sistemi olan Android için oluşturulmuş bir uygulamadır. Bazı uygulamalar Android cihazlarda önceden yüklenmiş olarak gelirken, diğer uygulamalar Google Play’den indirilebilir. Bazen de APK uygulamaları Google Play dışındaki kaynaklardan indirilebilir. Burada uygulamayı hangi kaynaktan indirdiğiniz kurulumun nasıl gerçekleşeceğini belirler. Google Play’den indirilen uygulamalar cihazınıza otomatik olarak yüklenir, diğer kaynaklardan indirilenler ise manuel olarak kurulmalıdır.

APK Zararlı Mı? APK Güvenli Mi?APK Android, uygulama yüklemesini Google Play veya başka bir uygulama dağıtım platformu aracılığıyla arka planda yaptığından, genellikle kullanıcılar APK dosyalarını asla görmez. Ancak, uygulamaları manuel olarak yüklemek isteyen Android kullanıcıları için doğrudan APK dosyası indirmeleri sunan birçok web sitesi vardır. Bu durumda, APK dosyasının kaynağına güvenmeye dikkat etmelisiniz, çünkü kötü amaçlı yazılım, tıpkı Windows ve .EXE dosyalarında olduğu gibi APK dosyalarında da dağıtılabilir.

Ayrıca Bakınız.  SolarWinds nedir? Amacı, Uygulamaları ve Yatırımı 2021-2022

APK Nasıl Yüklenir? İndirilen APK Dosyası Nasıl Yüklenir?

APK Android işletim sistemi ile Apple’ın iOS’u arasındaki farklardan biri, Android’in üçüncü taraf uygulamalarını özgürce yüklemenize izin vermesidir. Google Play mağazasından indirilen uygulamalar otomatik olarak yüklenirken, Google Play dışında indirilen uygulama yükleyiciler .APK dosyaları olarak kaydedilir ve manuel olarak yüklenmelidir.

APK Nasıl Kullanılır?

APK dosyası indirdiğinizde, Android işletim sistemi tarafından otomatik olarak tanınır. Bu, Android cihazınızdaki dosya simgesine dokunarak bir APK dosyasını açabileceğiniz anlamına gelir. Ancak, doğrulanmamış bir uygulama yüklemek için Android cihazınızdaki varsayılan güvenlik ayarlarını üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesine izin verecek şekilde değiştirmeniz gerekebilir.

Bu özellik, Google Play’de (eski adıyla Android Market) bulunmayan uygulamaları yüklemek istiyorsanız yararlıdır. Google’ın Uyumluluk Gereksinimlerini karşılamayan bir Android cihazınız varsa veya kendi özel uygulamanızı yüklemek istiyorsanız da yararlıdır.

ÖNEMLİ: Yalnızca güvendiğiniz kaynaklardan gelen uygulamaları yüklemelisiniz.

APK Nedir Nasıl Yüklenir
APK Nedir Nasıl Yüklenir

Aşağıda yukarıdaki görsele ait tüm aşamalar teker teker açıklanmıştır. Bu aşamaları takip ederek APK dosyasını Android cihazınıza yükleyebilirsiniz.

APK Dosyalarının Kurulumuna İzin Verme

APK dosyası yüklemek için öncelikle Android cihazınızın bilinmeyen kaynaklardan uygulama yüklemesine izin vermelisiniz. Bunu aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz:

Ayarlar ekranını açın (Ana ekranda İngiliz anahtarı/tornavida simgesine dokunun).

Android Ayarları Ekranı

Güvenlik’e dokunun, Android Güvenlik Ayarları ekranına yönlendirileceksiniz.

Bilinmeyen Kaynaklardan Kuruluma İzin Ver

“Bilinmeyen kaynaklardan uygulamaların yüklenmesine izin ver” yazan “Bilinmeyen kaynaklar”ın yanındaki onay kutusuna dokunun. Bilinmeyen uygulamaların yüklenmesiyle ilgili riskler hakkında sizi bilgilendiren bir iletişim kutusu açılır. Bu özelliğe izin vermek istediğinizi onaylamak için Tamam’a dokunun.
Bilinmeyen Kaynaklardan Yükleme Uyarısı

Bu kutuyu işaretledikten sonra, Google Play mağazasını ziyaret etmenize gerek kalmadan APK dosyalarından uygulamalar yükleyebilirsiniz.
Bilinmeyen Kaynaklar Onay Kutusu İşaretli

Ayrıca Bakınız.  Blockchain Teknolojisi Nedir, Nerelerde Kullanılır 2022

APK Dosyası Yükleme

APK dosyaları web’den indirilebilir veya bir e-posta eki olarak kaydedilebilir. E-postayla bir APK dosyası alırsanız ve onu yüklemek istiyorsanız, uygulamayı tabletinize veya akıllı telefonunuza yüklemek için eke tıklayın ve Yükle’ye dokunun. Web’den bir APK dosyası indirdiyseniz, onu İndirilenler klasörünüzde bulabilirsiniz (Uygulamalar ve Widget’lar → İndirilenler). Aşağıdaki örnekte, İndirilenler klasörü Fact.apk adlı bir uygulama içerir.

APK Dosyası Nasıl Yüklenir

APK Yükleme işlemine başlamak için APK dosyasına dokunmanız yeterlidir. Yükleme işleminin tamamlanması için belirli izinlere izin vermeniz istenebilir. APK dosyası başarıyla açıldıktan ve yüklendikten sonra, aşağıdakine benzer bir onay mesajı görmelisiniz.

APK Dosyası Yüklendi

Artık yeni yüklenen uygulamaya Ana ekranınızdan erişebilirsiniz.

Size APK indirebileceğiniz bir web sitesini öneriyorum. Umarım işinize yarar.

holidaytactis.com adresini de ziyaret edebilirsiniz.

 



Cevap bırakın