Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Bal yüze sürülür mü? Balın cilde faydaları nelerdir? Bal özlü maske tarifleri

Bal yüze sürülür mü? Balın cilde faydaları nelerdir? Bal özlü maske tarifleri

Cildinizdeki pek çok sorunu ortadan kaldırmak için doğadan gelen mucizeleri kullanmak profesyonel kişilerın daimi olarak öneri ettiği yöntemlerden birisidir. Bu doğadan gelen mucizeler içinde bal da yer almakta. Hastalıklarının kurtarıcısı olan balla cildinizi güzelleştirmeye ne dersiniz? Siyah noktalardan sivilcelere, ciltteki çukurlardan ölü derilere kadar tüm poblemleri ortadan kaldıran balın cilde yararları paylaşımımızda bulacaksınızdır. Bal her evde bulunan, kahvaltı sofralarında kaymakla beraber servis edilen,arıların binlerce çiçeğin nektarını toplayarak meydana getirdiği bir gıdadır.
Vücut için yaşamsal değeri olan enzim, mineral ve aminoasitler yönünden zengin çok mühim bir besin olan balın 100 gramında tam 304 kalori yer almakta. İçerisinde 15 çeşit şekerle beraber pek çok enzim ve aminoasit bulunan bal, şeker hastalığı olan yahut aşırı kilosu bulunan bireyler aracılığı ile, doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Bitkilerde bulunan ve en etkili antioksidanlardan birisi olan polifenol yönünden, zengin olduğu için çeşitli hastalıklara karşı koruyan balı muhakkak her sabah bir kaşık tüketilmesi profesyonel kişiler aracılığı ile öneri edilir. M.Ö 700 yılından beri beslenme ve medikal amaçlı olarak üretilen bal mumyalama işleminden dini merasimlere, halk içinde hazırlanan ilaçlardan yemeklere kadar çok geniş bir kullanım alanına sahiptir.bal maskesi

Yapılan bir araştırmaya göre bal; Cilt yaraları, enfeksiyonlu cilt hastalıkları, mantar ya da egzama nasıl tedavi edileceğinde kullanılabilir. Belirgin bir zararlı etkisi bulunmayan bal gönül rahatlığıyla bireyler aracılığı ile uygulanabilir. Lakin sık rastlanılan polen alerjisi bal kullanımı sırasında alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar cilt kuruluğu, cildin pullanması ve tahriş olarak görülebilir. Bala karşı alerjiniz olup olmadığını denemek için elinizin üst bölümünde ufak bir alana sürüp 4-5 saat bekleterek kontrolünü yapabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Sofralarınız için en güzel runner modelleri

Direk olarak yüze bal sürüleceği gibi çeşitli karışımlar ile hazırlanan bal maskeleri birden çok cilt sorununun kısa bir sürede ortadan kalkmasını sağlar. Bal, sivilceli ve akneli ciltlerde ise bu sorunlara bağlı olan izlerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Anti-aging niteliğinde olan bal kırışıklar, kaz ayakları gibi sorunlar için de oldukça faydalıdır.

Son günlerde özellikle sivilce tedavilerinde kullanıldığı gözlemlenen bal bunun bunun beraberinde kolajen desteği sağlar. Cildin onarımına katkıda bulunan bal, yeni hücrelerin de oluşmasını sağlar. Gözenekleri temizler, siyah nokta oluşumunu önler.

PEKİ BAL CİLDE NASIL UYGULANIR?

NEMLENDİREN BAL MASKESİ

1 adet şeftali
1 yemek kaşığı bal

Şeftalinin kabukları soyun ve çekirdeklerini çıkararak rondodan geçirerek püre haline getirin. Şeftali püresine balı ilave edin ve iyice karıştırarak maskeyi hazır hale getirin. Parmaklarınızla masaj yaparak yüzünüze uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayabilirsiniz. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

bal maskesi

GÖZENEKLERİ TEMİZLEYEN BAL MASKESİ

1 adet elma
5 Yemek kaşığı bal

Elmanın kabukları soyun ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra mikserde balla birlikte iyice krem kıvamına gelen kadar karıştırın. Temiz cildinize direkt uygulayın ve hemen hemen 15 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

10 YAŞ GENÇLEŞTİREN BAL MASKESİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı bal
1 yumurtanın akı

YAPILIŞI

Öncelikle yumurtanın akını ayırın. İyice köpürtün.

Ardından balı ilave edip, biraz bilave edin. Maskeyi yüzünüze ve özellikle kaz ayaklarının olduğu bölgeye iyice yedirin. 15 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla iyice temizleyin ve durulayın.

Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.



Cevap bırakın