Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Covid-19 Koronavirüs Hızlı Antikor Tanı Kiti Nedir, Nasıl Kullanılır 2021 – 2022

Covid-19 Koronavirüs Hızlı Antikor Tanı Kiti Nedir, Nasıl Kullanılır 2021 – 2022

Koronavirüs salgını ülkemizi ve dünyayı halen etkisi altında tutuyor. 6 Eylül 2021 tarihinde okulların yüz yüze eğitime geçmesi sonrasında ise yükseköğretim kurumlarının (üniversitelerin) da büyük bir çoğunluğunun yüz yüze eğitime veya hibrit eğitime geçmesiyle birlikte koronavirüs salgınına karşı mücadele yeni bir safhaya geçmiş oldu. Özellikle öğrencilerin kapalı mekanlarda geçirdikleri sürenin uzunluğu, önümüzün sonbahar ve ardından kış olması, koronavirüsün mutasyon geçirmesi, ülkemizde vaka sayılarının 21 Eylül 2021 tarihi itibariyle 30 bin dolayında vefat sayısının ise 250nin üzerinde olması tüm vatandaşları endişelendiriyor. Özellikle uzun süre uzaktan eğitim almış öğrencilerin okula gitmesiyle birlikte başta veliler olmak üzere tüm eğitim paydaşları da aynı kaygıyı yaşıyorlar.

Koronavirüsle ilgili bu gelişmeler yaşanırken aynı zamanda virüse karış mücadele de tüm paydaşlar ve eldeki imkanlar dahilinde sürdürülüyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu senaryoya uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında ve üniversitelerde önlemler alınıyor. Fakat ne kadar başarılı olduğu ise tartışmalara neden oluyor. Çünkü bir kişinin koronavirüs olsa bile semptom göstermeden hastalığı yaşama durumu yada PCR testi için hastanelere gitmede gecikme, sıra bekleme gibi durumları yaşayabiliyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Amerika ve birçok gelişmiş ülke koronavirüs için hızlı PCR test kitlerini kullanıma soktu. Okula giden ve yüz yüze eğitime katılan öğrenciler ve tüm çalışanlar için haftalık bu kitler belirli sayıda dağıtılıyor ve kullandırılıyor. Biz de bu yazımızda koronavirüs hızlı test kitlerinden bahsedeceğiz. Ülkemizde de satışa sunulan bu ürünler nedir? Koronavirüs aşısı sonrasında yada hastalığı sonrasında vücutta oluşan antikor düzeyi ne seviyededir bunun için kullanılan bu hızlı test kitleri nasıl çalışmaktadır. Gelin hep birlikte bakalım.

Ayrıca Bakınız.  Hamileliğin ilk günlerinde uykusuzluk olur mu?

ANTİKOR TESTİ NEDİR?

Vücudumuzun savunma mekanizmasında yer alan ve vücudumuzdaki zararlı virüs ve bakterilerle savaşan Y şeklindeki proteinlere tıbbi adıyla antikor veya immünoglobulin denir. Bu antikorları tespit etmek için kullanılan tıbbi cihazlara Antikor Testleri denir.

ANTİKOR TESTİ KİMLERE UYGULANABİLİR?

Vücudunda zararlı bakteri veya virüs olduğundan şüphelenen kişilerde kullanılır. Koronavirüs pandemisi ile gündeme gelen antikor testleri, pandemi sürecinde tüm kurumlara büyük kolaylık sağladı.

COVID-19 Hızlı Test Kiti Nedir?

Covid-19 hızlı tanı kiti, hızlı tarama veya antikor testi olarak da adlandırılır. Koronavirüsün vücuda girmesi ile birlikte vücudun savunma sistemi tarafından virüsle savaşmak için üretilen IgG ve IgM antikorlarının olup olmadığını gösteren kromatografik immünolojik hızlı test kitidir. Koronavirüs virüsünün vücuda girmesinden ortalama 5 gün sonra immünoglobulin M (IgM) antikorları, koronavirüs vücuduna immünoglobulin G (IgG) antikorları. İçeri girdikten ortalama 14 gün sonra kanla ölçülebilir bir seviyeye ulaşır. Hızlı teşhis kiti şeker testi kadar kolay uygulanır. İçerisinde bulunan steril bistüri ile parmak ucundan alınan bir damla kan sayesinde antikorları kısa sürede tespit eder.
Bu hızlı tanı kitleri laboratuvar ortamının olmadığı ülkelerde tanı amaçlı kullanılmaktadır. Ayrıca hasta ile temas halinde olan kişiler için tedbir amaçlı kullanılmaktadır. Yakında havaalanlarında, diş kliniklerinde, AVM girişlerinde ve toplu organizasyonlarda önlem olarak kullanılacak.

COVID-19 IgG-IgM Test Kitinin Sağladığı Kolaylıklar

  • 5 dakika. test kısa sürede yapılabilir.
  • Kullanımı kolaydır ve herkes uygulayabilir.
  • Laboratuvar ve ek donanıma ihtiyaç duymadan test yapılabilmektedir.

HIZLI TEST COVID-19 TEST KİTİ NASIL YAPILIR?

KORONAVİRÜS (KOVİD-19)
2019 yılında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs (COVID-19), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kısa sürede uluslararası pandemi (salgın) ilan edildi. Bütün devletler hızla bu hastalığa karşı önlem ve tedbirler aldı. Bu önlemler kapsamında en önemli faktör hızlı teşhis kitleriydi. Hızlı teşhis kitleri sayesinde kısa sürede birçok kişiye test yaptıran devletler, testleri pozitif çıkan kişilere ve bu kişilerle temas halinde olan kişilere kısa sürede ulaşarak hastalıkla mücadelede önemli bir ilerleme kaydetti.

Ayrıca Bakınız.  İşte doğal probiyotik kaynağı: Çağla meyvesinin faydaları nelerdir? Çağla

Koronavirüs Testi Kimlere Uygulanır?

Koronavirüs (Covid-19) hızlı teşhis kitleri, hastalığın belirtilerini gösteren herkese yapılabiliyor. Bu hastalığın ilk belirtileri nefes darlığı, kuru öksürük ve yüksek ateşti. Bakanlıktan yapılan yeni açıklama ile bu belirtilere mide bulantısı, ishal veya kabızlık, iştahsızlık, halsizlik, kas ve vücut ağrıları, tıkanıklık veya burun akıntısı, tat ve koku kaybı, kusma ve baş ağrısı eklendi. Şu anda sadece hastalık belirtileri gösteren kişilere uygulanan bu testler, yakın gelecekte herhangi bir belirti göstermeseler bile herkese uygulanabilmektedir.
Koronavirüs (Covid-19) virüsünü tespit etmek için iki tür test kullanılmaktadır.
Kovid-19
Hızlı Antijen Test Kiti Covid-19 Hızlı Antijen Test Kiti

HIZLI TEST KİTİ COVID-19 IgM ve IgG TAM ANTİKOR TESTİ

Yeni tip koronavirüs için geliştirdiğimiz Hızlı Test Kitimiz Covid-19 IgM ve IgG Komple Antikor Testi, öncelikle enfekte hastaların tespiti için kullanılıyor. Ayrıca enfekte ve aşılanmış hastaların kanındaki antikorları koronavirüse karşı tespit etmek için kullanılan eksiksiz bir test kitidir. Bu Hızlı Test Kiti Covid-19 Hızlı Teşhis kiti herhangi bir belirti göstermeyen kişilerde tedbir amaçlı kullanılmaktadır.

Covid-19 Koronavirüs Hızlı Antikor Tanı Kiti Nedir, Nasıl Kullanılır 2021 - 2022
Covid-19 Koronavirüs Hızlı Antikor Tanı Kiti Nedir, Nasıl Kullanılır 2021 – 2022

Antikor Testi Nasıl Yapılır?

Hızlı Test Kitimiz Covid-19 Hızlı Teşhis Kitimizin uygulamasında çeşitli yöntemlerle farklı tipte antikorlar test edilmektedir. IgG, IgM ve IgA immünoglobulinler, bu testte görünen antikor türleridir. Hızlı Test Kitimiz Covid-19 Hızlı Teşhis Kitimiz kanla yapılan bir test olduğu için daha güvenilir sonuçlar vermektedir. enfeksiyonu gösterir. Virüs bulaşmış hastalarda negatif bir test, vücudun henüz virüs için antikor üretmediğini gösterir. Hızlı testte pozitif bir IgG antikoru, virüsün vücuda bulaştığını gösterir. Testte IgG antikorunun pozitif çıkması semptomlardan sonra 10 gün sürer. Pozitif bir IgG antikoru, kişinin virüse karşı bağışık olduğunu gösterir. Hızlı Test Kiti Covid-19 Hızlı Teşhis Kiti, herhangi bir hastalık belirtisi göstermeden hastalığı kaçırmış kişilerin belirlenmesinde çok önemli bir rol oynamaktadır. Hızlı Test Kiti, bir Covid-19 Komple Antikor testidir. Diğer antikor testleri ile karşılaştırıldığında bize her iki sonucu da gösterme özelliğine sahip tam bir antikor testidir.

Ayrıca Bakınız.  Yüksek ateş neden olur? Nasıl düşürülür?

Hızlı Test Kiti Covid-19 Hızlı Tanı Kiti, virüs vücuda bulaştıktan sonra virüsle savaşmak için vücudun savunma sistemi tarafından üretilen IgM ve IgG antikorlarını tespit eder. IgM antikorları virüs bulaştıktan sonra 5 gün içinde kanda, IgG antikorları ise 10 gün içinde kanda tespit edilebilir. Kanda IgG antikorları bulunduğu sürece vücudun virüse karşı bağışıklığı devam eder. Koronavirüsü hafif semptomlarla veya herhangi bir hastalık belirtisi göstermeden atlatan kişilerin kanlarında üretilen antikorların bu testle saptanması, kişinin virüse karşı bağışıklık kazandığı anlamına gelir. Bu nedenle Hızlı Test Kitimiz Covid-19 IgM ve IgG Komple Antikor Testimiz pandemi döneminde bize enfekte olmuş kişileri vermiş ve hastalığı atlatmıştır. ve bağışıklığı olan kişilerin tek bir kitleyi algılamasına yardımcı olur.

Koronavirüs Hızlı Tanı Kiti Kullanım Alanları Nelerdir?

Kullanım alanları
Bu hızlı teşhis kiti, işyeri hekimleri tarafından sahada aktif eleman çalıştıran firmalara, pandemi döneminde üretim yapan fabrikalara, askeri birlikler ve güvenlik güçlerine, kargo firmalarına, özel hastanelere, diş kliniklerine, alışveriş merkezlerine, ameliyat öncesi hastalara, ve müşteri ile çok yakın temasın olduğu sektörlerde çalışanlar. Hızlı teşhis kitleri, pandemi riskine karşı testi pozitif çıkan kişileri izole etmede büyük kolaylık sağlıyor.

koronavirüs antikor testi nasıl yorumlanır
koronavirüs antikor testi nasıl yorumlanır

Koronavirüs Hızlı Test Kitisi Sonuçları Nasıl Yorumlanabilir?

Hızlı Test Covid-19 Test Kitimizdeki Çizgilerin Yorumlanması
Kutu içeriğinde bulunan steril bistüri ile parmağınızdan 0,01 ml (1 damla) kanı bir damlalık ile test kiti kasetindeki yuvaya damlatın. Min. 2 – Maks. 6 damla seyreltme solüsyonu ekleyin. 5-15 dk. Sonuçlar, test kiti kasetindeki bölümde görünmeye başlayacaktır.

Test kiti kasetinin üstündeki bölümde sadece ‘C’ çizgisi oluşuyorsa kişinin testi negatiftir.
Test kiti kaseti kısmında ‘C’, ‘G’ ve ‘M’ çizgileri görünüyorsa kişinin testi pozitiftir.
Test kiti kasetindeki bölümde ‘C’ ve ‘G’ (IgG Pozitif) çizgileri görünüyorsa, kişinin hastalığın son evresinde olduğu veya hastalığı atlattığı ve bağışıklık kazandığı anlamına gelir.
Test kiti kasetindeki bölümde ‘C’ ve ‘M’ (IgM Pozitif) çizgileri oluşuyorsa hastalık başlangıç ​​düzeyindedir.
Test kiti kasetinin üstündeki bölümde ‘G’ ve ‘M’ çizgileri görünüyorsa, test geçersizdir.
Test kiti kasetinin üstündeki bölümde ‘M’ çizgisi görünüyorsa test geçersizdir.
Test kiti kasetinin üzerindeki bölümde bir ‘G’ çizgisi görünüyorsa test geçersizdir.

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüsle ilgili resmi web sitesine ulaşmak için https://covid19.saglik.gov.tr/

Covid-19 – Koronavirüs PCR ve Antikor (IgM) Testi Nedir?



Cevap bırakın