Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Dövme Sildirmek Zararlı Mı? İz Bırakır Mı? Lazerle Dövme Sildirme

Dövme yaptırmak son dönemde özellikle gençler arasında trend davranışlardan birisi olarak ortaya görülüyor. Popüler kültürün etkisi, görselliği ile kaygıların gençler için hat safhalara yükselmiş olması, verili kavramlar ve daha sayılamayacak birçok nedenden dolayı birçok kişi dövme yaptırmakta. Çoğu zamanda dövme yaptırma konusundaki karar almada da aceleci davranabilmekte. Kız veya erkek arkadaşının ismini yaptıranlar, sonra bu ilişkiyi bitirdikten sonra sildirmek isteyenler, yaptırdıkları bir dövmenin görüntüsünden sıkılanlar, başka bir dövme yaptırma isteğinde olanlar daha sayılamayacak birçok nedenle insanlar yaptırdıkları dövmeleri sildirmek isteyebiliyor. Tabi soluğuda dövme sildirmek için uygun yerlerde alıyorlar. Peki dövme sildirmek zararlı mı? Dövme sildirme işlemi ciltte iz bırakır mı? ve En nihayetinde günümüzün en popüler dövme sildirme yöntemlerinden lazerle dövme sildirme konularına gelin hep birlikte bakalım.

Lazerle Dövme Sildirme
Lazerle Dövme Sildirme

Dövme Sildirmek Zararlı Mı? Dövme sildirme işlemi ciltte iz bırakır mı?

Dövme giderek yaygınlaşan, özelikle gençler arasında ani bir kararla yapılıp sonra pişmanlık duyuluyor ve yukarıda da bahsettiğimiz gibi birçok gerekçeyle sildirmek istiyor. Dövme yaptırmanın insan sağlığına olan zararlarını gelin 5 başlıkta listeleyelim;

1. Mikrop kapma;

Sağlık koşullarının elverişsiz olduğu bir ortamda uygulanan dövmenin kişinin mikrop kapmasına yol açabileceği olağandır. Dövmelerden kaynaklanan enfeksiyonların büyük bir çoğunluğunun bakterilerle ilintili olmalarına karşın, dövmenin mantarlara ve viral enfeksiyonlara da yol açabileceğini, kimi insanlarda siğillerin bile oluşabileceği söylenmekte.

Ayrıca Bakınız.  Bağırsakları temizleyen tarçın kürü ibrahim saraçoğlu

2. Alerjiler;

Araştırmalara göre dövmenin alerjilere de neden olabileceğini belirtiyor. Gerçekten de, dövme yaptırmadan önce hiç bir alerjisi olmayan kişilerin ikinci ya da üçüncü kez dövme yaptırdıklarında alerjik tepkiler verebilecekleri görülüyor. Dövmeye bağlı alerjilerin kolay kolay geçmediğini, deriye uygulanan topikal steroidlerin ya da steroid içeren iğnelerin kimi zaman soruna çözüm getirilmesine yardımcı olduklarını, ancak çok daha ciddi durumlarda zarar gören derinin cerrahi işlemlerle alınması gerektiğini belirtilmektedir.

3. Belirtilerin gizlenmesi;

Derinin dövmelerle kaplanması birtakım sağlık sorunlarının gözden kaçmasına ve erken bir dönemde tanı konup iyileştirilmesine engel olabilir.

Dövmeler nedeniyle melanomlar, bazal hücreli karsinomlar ve yassı (skuamoz) hücreli karsinomlar gibi birtakım dri kanserleriyle ilgili belirtilerin gözden kaçırıldığı yönünde raporlar vardır. 2013 tarihli bir raporda, melanomu ancak dövmesi lazerle silindikten sonra ortaya çıkan bir adamın durumundan söz edilmektedir ve kanserli bölgenin daha önce siyah mürekkeple örtülü olduğu için görülemediği belirlendi.

4. Güneşte kalmak

Derinin güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden korunması her zaman önemlidir. Ancak dövmeler aşırı miktarda güneşte kalmanın yaratabileceği olumsuz etkileri daha da arttırabiliyor.

Derinin dövmelerle kaplanması birtakım sağlık sorunlarının gözden kaçmasına ve erken bir dönemde tanı konup iyileştirilmesine engel olabilir.

5. MRI-kaynaklı yanıklar

Dövmesi olanlar manyetik titreşimli görüntüleme uygulamasından geçmek zorunda kaldıklarında birtakım sorunlarla karşılaşabilirler. Örneğin, 2011 tarihli bir olgu sunumunda siyah dövmesi MRI taraması sırasında “yanan” bir futbolcudan söz edilmekte.

Dövme Sildirmek için Hangi Yöntem Kullanılıyor? Dövme Sildirmek Zararlı Mı?

Dövmeleri silmek için bugüne kadar değişik metotlar denenmişse de genel olarak çok başarılı olmadığı gözlemlenmektedir. Son zamanlarda lazer teknolojisi ile yüksek yoğunlukta ve özel dalga boyundaki lazer ışını ile bu işlemler yapılmaktadır.

Ayrıca Bakınız.  Ruhen Boşanma

Kaç Senasta Dövme Sildirmek Mümkün?

Dövmenin yapıldıktan sonra ne kadar zaman geçtiği ile birlikte silmenin etkili olması için birçok faktör mevcuttur. Dövme sildirme işlemi şuan sunulan teknolojide %100 sonuç garantisi sunmamaktadır. Bazı dövmeler 2 3 seansta tamamen silinirken bazıları 5 6 seansta bile iz kalacak şekilde silinebiliyor. Bunun sebebi ise yaptırdığımız dövmelerin rengi dir , siyah ve gri renkteki dövmeler çabuk silinmekte olup mavi ve yeşil renkteki dövmeler en zor silinen dövmelerdir.

Vücudun Hangi Bölgesindeki Dövmeler Kolay Silinir?

Kol ve bacakların uç kısımlarındaki Dövmeler genel olarak dahazor silinmektedir, Dövme kalbe ne kadar yakın ise silme işlemi o kadar başarılı olmaktadır. Bu kan dolaşımının daha iyi olması ile ilişkilendirilir. Dövmenin profesyonel biri tarafından yapılmış olması silme işleminin başarısını artırmaktadır.

Dövme Silme İşlemi Sonrası Cildimizde Ne Gibi Değişiklikler Olur? Lazerle Dövme Sildirme

Lazer ile dövme silme işlemi sonrası dövme yerinde cilt renginde koyulaşma veya açılmalar görülebilir. Dövme işleminde kullanılan boyanın titanyum içermesi durumunda, işlem sonrası oluşan cilt kararması takip eden uygulamalarda kaybolmaktadır. Dövme silme işlemi yapıldığında yanıklar ve keloid denilen kabarık cilt lezyonları oluşabilir.

TEK SEANSTA DÖVME SİLME



Cevap bırakın