Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

iOS 15 Canlı Metin Nedir Nasıl Kullanılır 2021 – 2022

iOS 15 Canlı Metin Nedir Nasıl Kullanılır 2021 – 2022

Apple iOS 15’in dağıtımının başladığını duyurdu. Her yıl Eylül ayı içerisinde yeni cihazlarının lansmanıyla birlikte iOS işletim sisteminin de yeni versiyonunu duyuran Apple bu yıl iOS 15 ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Çok sayıda yeni özelliği duyuran Apple iOS 15’le birlikte gelen bir yeni özellik olarak Canlı Metin uygulamasını da müşterilerinin kullanımına sundu.

Günümüz dünyasında akıllı cihazların artması hayatın hemen hemen her anında yanımızda olması nedeniyle bu cihazlardan beklentilerimiz de farklılaşıyor. Öğrenciler başta olmak üzere ofis işleriyle ilgilenen çok sayıda kişi için başta cep telefonu olmak üzere akıllı cihazlar birçok işi yerine getiren olmazsa olmaz hale geldi. Kullanıcıların bu tür cihazlardan beklediği bir diğer özellik ise OCR uygulaması. OCR deyince kafanız karışmasın tarayıcı ve taradığı metni tanıma özelliğinden bahsediyoruz. iOS 15’te Canlı Metin özelliğiyle kullanıcıların bu gereksinimlerine yanıt vermeye hazırlanıyor. Peki iOS 15 Canlı Metin Nedir ve iOS 15 Canlı Metin Nasıl Kullanılır?

iOS 15 Canlı Metin Nedir?

iOS 15 ile gelen Canlı Metin uygulaması bir OCR uygulamasıdır. Canlı Metin özelliği ile bir basılı metni tarayabilir, onu düzenlenebilir hale getirebilirsiniz. Böylelikle herhangi bir tarayıcı ve bir OCR uygulamasına gerek kalmaksızın tek bir cep telefonu ve uygulama ile gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz.

iOS 15 Canlı Metin Nedir
iOS 15 Canlı Metin Nedir

iOS 15 Canlı Metin Nasıl Kullanılır?

Yöntem 1: iPhone ve iPad’deki Kamera Uygulamasında Canlı Metin Kullanın

Canlı Metin, iOS 15’teki stok kamera uygulamasına düzgün bir şekilde entegre edilmiştir. Böylece, aramak, kopyalamak, paylaşmak veya çevirmek istediğiniz bir şeyle karşılaştığınızda, bunu son derece kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Süper Bilgisayar Nedir, Ne İşe Yarar En Hızlı 2021 - 2022
iOS 15 Canlı Metin Nasıl Kullanılır
iOS 15 Canlı Metin Nasıl Kullanılır
  1. Cihazınızda Kamera uygulamasını başlatın ve bir nesneye veya metne doğrultun. Bundan sonra, “Canlı Metin” simgesini arayın ve üzerine dokunun. Canlı Metin simgesinin dikey yönlendirmede sağ alt köşede ve yatay yönlendirmede sol alt köşede göründüğünü unutmayın.
  2. Şimdi, Canlı Metin görüntüdeki metni tanıyacaktır. Ardından istediğiniz metni seçebilir ve aşağıdaki seçeneklerden birini kullanabilirsiniz;
    • Kopyala: Seçili metni kopyalamak için buna dokunun.
    • Tümünü Seç: Çıkarılan tüm metni seçmek için buna dokunun.
    • Ara: Seçilen kelimenin anlamını öğrenmek veya web’de arama yapmak için buna dokunun.
    • Çevir: Seçili metni çevirmek için buna dokunun.
    • Paylaş: Çıkarılan metni e-posta, iMessage veya başka bir uygulama aracılığıyla paylaşmak için buna dokunun. Metni Dosyalar uygulamasına da kaydedebilirsiniz.

Bir telefon numarasına dokunduğunuzda, FaceTime, mesaj gönderme, kişilere ekleme ve kopyalama gibi birden çok seçeneğe sahip yeni bir bağlam menüsünün görüneceğini belirtmekte fayda var. Aynı şekilde, bir e-posta adresine dokunursanız, hemen e-posta gönderme seçeneğini görürsünüz.

Yöntem 2: iPhone ve iPad’deki Fotoğraflar Uygulamasında Canlı Metin Kullanın

Canlı Metin, Fotoğraflar uygulamasında da sorunsuz bir şekilde çalışır. Bu nedenle, herhangi bir görüntüyle (ekran görüntüleri dahil) karşılaşırsanız ve ondan metin çıkarmak isterseniz, bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip ediniz;

  1. iPhone veya iPad’inizde Fotoğraflar uygulamasını açın. Ardından, metni çıkarmak istediğiniz resme gidin.
  2. Şimdi, ekranın sağ alt köşesindeki küçük Canlı Metin simgesine (üç çizgili kare bir vizöre benziyor) dokunun. Canlı Metin, görüntüdeki mevcut tüm metni anında tanıyacaktır.
  3. Ardından, kopyalamak, paylaşmak, aramak veya çevirmek istediğiniz metni seçin.

iOS 15 Canlı Metin özelliğini bir de videodan izlemek ve nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak takip etmek istiyorsanız lütfen aşağıdaki videoyu seyrediniz.

Detaylı bilgi için https://support.apple.com/en-us/HT212630 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Türkiye'de ve Dünyada En Çok Kullanılan Şifreler Neler 2021-2022

 



Cevap bırakın