Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Embriyo Donasyonu Nedir, Nasıl Yapılır, Yaptıranlar, Fiyatları 2021 – 2022

Embriyo Donasyonu Nedir, Nasıl Yapılır, Yaptıranlar, Fiyatları 2021 – 2022

Günümüz dünyasının en büyük sorunlarından birisi infertilite toplumun kendince ifade ettiği şekliyle kısırlıktır. Yaşam biçimlerimizin ve koşullarımızın değişmesi ile birlikte infertilite oranların da tüm dünyada ne yazık ki her geçen gün artış yaşanmaktadır. Bu durumu tetikleyen nedenler ise beslenme ortamları, alkol, yabancı madde kullanımı, stres, yaşam biçimlerimiz, genetik yapılarda ki değişim başta sayılabilir. Bununla birlikte bu gerekçeler ifade edilse bile net bir şekilde kısırlığa şu neden oluyor denilememektedir. Çocuk sahibi olmak ise tüm çiftlerin en büyük hayallerinden birisi. Bunun için de ellerinden gelen her türlü girişimde bulunuyorlar ve olanakları dahilinde yöntemleri de deniyorlar. Tıp ve bilimdeki gelişim ise kısırlık sorununa çözüm üretmek için ise elinden gelen tüm çabayı gösteriyor ve sürekli yeniliklerle sorunun çözümüne ilişkin yeni öneri ve uygulamalar sunuyor.

Bu yazımızda kısırlık konusunda tüp bebek tedavisi dahil olmak üzere tüm süreçleri denedikten ve başarısız olduktan sonra en son çare olarak değerlendirilen embriyo donasyonu konusundan bahsedeceğiz. Yazımızda Embriyo donasyonu nedir? Embriyo donasyonu nasıl yapılır? Embriyo Donasyonu yaptıranlar ve son olarak Embriyo Donasyonu fiyatları başlıklarından bahsedeceğiz.

Yine de şunu hatırlatalım tüm tıbbi gelişmelere rağmen çiftlere evlat nasip edecek olan Yüce Allah (C.C.)’dır. Bizde böyle bir süreçten geçtik ve hekimimizin ilk görüşmede bize söylediği “biz elimizden gelen her şeyi pozitif bilim ışığında yapacağız ama veren de alan da Allah’tır” demişti. Hatırlatmakta ki amacımız ise şu ne yazık ki bu alan birçok kişi tarafından suistimal edilebilir ve başta kadınlar olmak üzere çiftleri psikolojik, fizyolojik ve ekonomik olarak büyük sorunların içerisine götürebilir. Şimdi hepinize iyi okumalar.

Ayrıca Bakınız.  Eksimer Lazer
Embriyo Donasyonu Nedir
Embriyo Donasyonu Nedir

Embriyo Donasyonu Nedir?

Embriyo donasyonu aslında tüm kısırlık tedavisi yöntemlerinin bittiği noktada tercih edilen bir durum. Embriyo donasyonunda çiftlerin her ikisinde üreme hücrelerinin de yetersiz ve eksik olduğu durumlarda, yani hem yumurta, hem de spermle gebelik elde etmenin mümkün olmadığı durumlarda, embriyo donasyonu dediğimiz, her iki üreme hücresinin de donörlerden alınarak embriyo elde edildiği yöntem uygulanmaktadır.

Embriyo Donasyonu Nasıl Yapılır
Embriyo Donasyonu Nasıl Yapılır

Embriyo Donasyonu Nasıl Yapılır?

Embriyo donasyonu toplamda 5 aşamada gerçekleştirilir. Burada ki en önemli aşama çiftlerin embriyo donasyonu işlemini yaptırmaya yönelik birlikte karar vermeleri ve bu konudan emin olmalarıdır. Sonrasında sırasıyla;

  • Donör Belirleme
  • Anne adayının ve donörünün tedavi için hazırlanması
  • Dölleme
  • Transfer

Embriyo donasyonu özellikle azospermi ve erken menopoz durumunu aynı anda yaşayan çiftler için, evlat sahibi olma yolunda mucizeler yaratmaktadır. Embriyo donasyonu yönteminde, anne adayının fiziksel özelliklerine uygun ve taze olarak hazırlanan yumurta hücreleri, sperm bankasından, babanın özelliklerine göre getirtilen sperm hücreleri ile döllenir. Döllemenin ardından 3 ya da 5 gün sonra sağlıklı embriyo transferi gerçekleştirilir.

Embriyo Donasyonu Caiz Midir
Embriyo Donasyonu Caiz Midir

Embriyo Donasyonu Caiz Midir?

Embriyo donasyonunun yapılış şekli değerlendirildiğinde birçok kişinin zihninde birçok soru işaretinin de oluşmasına neden oluşmasına neden oluyor.Embriyo donasyonunun İslam dini için caiz olup olmadığına ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yaptığı açıklama şöyle;

Tüp bebek yönteminde, evliliği fiilen devam eden eşlerin dışında üçüncü şahıslara ait sperm, yumurta, embriyo ya da rahmin kullanılması; çocuk sahibi olmanın evlilik kurumunun dışına taşınması, nesep ve nesil güvenliğinin zedelenmesi ve mahremiyet ilkelerinin ihlal edilmesi sebebiyle dinen caiz değildir.

Bu itibarla, tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olma yönündeki cevazın, nikâhlı karı-koca (evliliği fiilen devam eden çift) ile sınırlı olduğu bilinmelidir.

Kaynak: Embriyo donasyonu caiz midir?

Ayrıca Bakınız.  Piriformis Sendromu Nedir?

Embriyo Donasyonu Yaptıranlar

Embriyo donasyonu yaptırma niyetinde ve bu konuyla ilgili karar aşamasında olanlar için kararlarını destekleyecek en önemli etmenlerden birisi de daha önce embriyio donasyonu yaptıranların görüşleri ve sürece ilişkin tecrübeleridir. Bu nedenle çok sayıda aday embriyo donasyonu yaptıranlar ne hissetmiş ve neler yaşamış öğrenmek için arama yapıyor.

Embriyo Donasyonu Yaptıranlar Kadınlar Kulübü

Embriyo donasyonu konusunda en net tecrübelere Kadınlar Kulübü web sitesinde bulunan aşağıdaki bağlantı üzerinden erişebilirsiniz.

https://www.kadinlarkulubu.com/konu/kibris-firdevs-uguz-tip-hastalari-buraya.767839/ 

Embriyo donasyonuna ilişkin tecrübelerinizi bu web sitesi üzerinden üye olarak bizlerle de paylaşabilirsiniz.

Embriyo Donasyonu Fiyatı 2021-2022

Embriyo donasyonu fiyatları Türk Lirası bazlı olarak değişkenlik gösterse bile uygulamanın yapıldığı yerin Kıbrıs olması nedeniyle euro bazlı olarak 5000 avro ile 7000 avro arasında değişiklik gösteriyor. Burada fiyatı belirleyenin hizmeti sunan yerin neresi olduğu ve hizmetin sunuluş şekli olduğu görülüyor. Yine de fiyat konusunda nihai kararı verebilmek için Embriyo donasyonu yapan yerlerle görüşmeniz ve onların sunacağı hizmete uygun olarak karar vermeniz daha uygun olacaktır.

Embriyo Donasyonunu Nerede Yaptırabilirim – Yapılan Yerler Nelerdir?

Embriyo donasyonu Türkiye’de yapılmıyor. Böyle bir tedavi yöntemini tercih etmeye karar verirseniz çözümü en yakın olarak Kıbrısta arayabilirsiniz. İnternette biraz araştırma yaptığınızda Bahçeci Tüp Bebek Merkezi’nin biraz daha öne çıktığı görülüyor. Yine de en doğru yeri belirlemek ve kararı vermek çiftlerin kendisiyle ilgili. Bizim size önerimiz ise embriyo donasyonu yaptırmadan önce yaptıracağınız yerle görüşmeniz mümkünse yerlerinde ziyaret etmeniz ve size sunacakları hizmeti bire bir görerek karar vermenizdir. Çünkü bu sürecin en önemli parametrelerinden birisi de size bu hizmeti sunacak ekip ve başındaki hekimin kim olduğudur. Psikolojinin büyük önem taşıdığı bu tür bir arayışta sizin motivasyonunuzu düşürecek yada tamamen size umut vererek bambaşka bir tarafa taşıyabilirler buna dikkat etmelisiniz.

Ayrıca Bakınız.  2021 Gardasil Aşı - HPV Aşı nedir Kimlere Yapılır Ne İşe Yarar Fiyatı Zararlı Mı

Embriyo Donasyonu Nedir nasıl yapılır konusunda daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Tüp Bebek Nedir – 2021 Tüp Bebek Fiyatları – Aşamaları – En İyi Tüp Bebek Merkezi

 



Cevap bırakın