Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Android Cihazlarda FaceTime Nasıl Kullanılır Yüklenilir 2021 – 2022

Android Cihazlarda FaceTime Nasıl Kullanılır Yüklenilir 2021 – 2022

FaceTime dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulamalarından birisi. Bunun nedeni ise Apple cihazların kullanıcı sayısının fazla olması ve her geçen bu kullanıcılara yenilerinin de eklenmesi. Buna karşın Android cihaz kullananların da hatırı sayılı bir düzeyde olduğu da aşikar. Her iki taraf açısından bakıldığında farklı gerekçelerle IoS ve Android cihaz üretenler kullanıcılarını kaybedebiliyorlar. Hal böyle olunca da elinde bulunan kullanıcı potansiyelini kaybetmek istemeyen Apple firmasından bir adım geldi. Yapılan açıklamaya göre artık FaceTime uygulaması android cihazlarda da çalıştırılabilecek. Tabi ki bu yine Apple cihaz kullanıcısının inisiyatifine kalacak. Android kullanıcıları FaceTime aramalarına yalnızca Apple kullanıcıları tarafından oluşturulan davet bağlantılarıyla katılabilirsiniz. Bu, Android’de bir FaceTime araması başlatamayacağınız veya FaceTime’ı davet bağlantısı olmadan kullanamayacağınız anlamına gelir.

FaceTime Android Cihaza Nasıl İndirilir
FaceTime Android Cihaza Nasıl İndirilir

FaceTime Android Cihaza Nasıl İndirilir?

FaceTime uygulamasını Android cihazınıza indiremezsiniz, ancak FaceTime’ı iPhone, iPad veya Mac sahibi arkadaşlarınızla davet bağlantılarıyla yapabilirsiniz. Android cihazlarınıza FaceTime uygulamasını indiremezsiniz.

FaceTime Android’de Nasıl Çalışır?

FaceTime üzerinden sohbet etmek istiyorsanız, iOS cihazı olan bir arkadaşınızdan size bir davet bağlantısı oluşturmasını ve göndermesini istemeniz gerekir. Ayrıca, web üzerinden çalıştığı için Chrome gibi desteklenen bir tarayıcının yüklü olması gerekir.

FaceTime, SharePlay gibi özellikler ve videoyu gizle/göster, sesi kapat, kameralar arasında geçiş ve ızgara düzenleri gibi sayısız kontrol sunar. Ancak, bu seçeneklerden bazılarına Android kullanıcıları erişemez. Kısıtlamalar sizi rahatsız etmemelidir çünkü mevcut özellikler, iOS sahibi arkadaşlarınızla bağlantı kurmanıza ve iyi bir sohbet deneyimi yaşamanıza yardımcı olmak için yeterlidir.

Ayrıca Bakınız.  2021'de iOS Uygulama Geliştirme için Bilinmesi Gereken 6 Trend
FaceTime Android’de Nasıl Çalışır
FaceTime Android’de Nasıl Çalışır

IoS Cihazlara FaceTime Nasıl Yüklenir?

IoS cihazlarda FaceTime uygulaması default olarak yüklü geliyor. Şayet yanlışlıkla silerseniz veya kaldırıp yeniden yüklemeye karar verirseniz yapmanız gereken App Store’a bağlanmak ve FaceTime uygulamasını aramak. Bunun dışında aşağıdaki bağlantıyı da kullanarak FaceTime Uygulamasını indirebilir ve IoS cihazınıza kurabilirsiniz.

AppStore Facetime İndirmek için tıklayınız. 

iOS 15 ile Facetime’ı Android cihazlarda nasıl çalıştıracağınızı öğrenmek için lütfen aşağıdaki videoyu izleyiniz.

Son Söz

Dijitalleşen dünyada geleceğini garanti altına almak ve özellikle veri güvenliğini sağlamak için ülke olarak acil çözümlere gereksinim duyduğumuz aşikar. Bu koşullar altında başkalarının geliştirmiş olduğu yabancı menşeili uygulamaları kullanıyor olmak ve bunu başardığı için kendini yeterli görmek büyük bir acziyetin göstergesi. Verinin üretiminden ziyade korunmasının daha da önem kazanacağı yarınlarda bu durum bir hükümet politikası haline dönüşmeli ve acilen önlem alınmalıdır. Bugün dünyanın genelinde kullanılan whatsapp, facetime gibi uygulamalar bir firmanın ürünü gibi görünse de stratejik önemi nedeniyle arkasında hükümetlerin olduğu da biliniyor. Buradan başta hükümet yetkilileri olmak üzere tüm teknoloji geliştiren firmalara buradan çağrıda bulunuyor, ortada bulunan bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını rica ediyoruz.

Okuma Önerileri

Saf, H. H. (2017). Risk Toplumunda Toplumsal Denetim: WhatsApp Darbesine FaceTime Önlemi . TRT Akademi , 2 (3) , 160-180 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/trta/issue/28362/302439

 

 



Cevap bırakın