Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2021 Dudak Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır, Fiyatı, Ne Kadar Kalıcı

2021 Dudak Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır, Fiyatı, Ne Kadar Kalıcı

İnsanların yaşama amaçlarından birisi yada daha doğru bir ifadeyle yaşantılarındaki en büyük motivasyon araçlarından birisi de beğenilmektir. Bu nedenle kadın erkek fark etmeksizin herkesin belirli bir düzeyde yada fazla estetik kaygısı bulunmaktadır. Bu estetik kaygıları dış görüşünü oluşturan kıyafet, saç, göz, yüz, kulak, burun ve en nihayetinde dudaklar oluşturmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğu ölçüde ve imkan dahilinde birçok kişi estetik müdahaleler yaptırmakta burun estetiği, kirpik ekimi, kalıcı kaş boyaması vb. uygulamalar yaptırmaktadır. Bugünler de ise bu uygulamalar arasında popülaritesini artıran dudak dolgusu kadınlar arasında sıkça tercih edilen ve konuşulan bir estetik operasyon olarak öne çıkmaktadır.

Bu yazımızda dudak dolgusu nedir, dudak dolgusu nasıl yapılır, 2021 dudak dolgusu fiyatları, dudak dolgusu ne kadar kalıcı, dudak dolgusu öncesi ve sonrası ile dudak dolgusu alerji yapar mı konularını konuşacak ve bu soruların yanıtlarını vermeye çalışacağız.

Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu güzel, taze ve genç bir görünüme sahip olmak isteyen herkesin tercih edebileceği estetik bir uygulamadır. Dudak dolgusu dudağınıza geniş bir görünüm kazandırmakla birlikte yaşın ilerlemesiyle birlikte dudak çevresinde ortaya çıkan kırışıklıkların ve sarkmaların da ortadan kaldırılması için etkili bir yöntemdir. Görünümün ve çeşitli mecralarda görünmenin her geçen gün önem kazanması bu yöntemin tercih edilmesinde de önemli bir nedendir.

Ayrıca Bakınız.  Cilt neden solgun görünür? Solgun cilt nasıl canlandırılır?

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudaklar insanların vücudundaki en hassas bölgelerden birisidir. Bu nedenle dudak dolgusu uygulamasının yapılması esnasında acı çekilmemesi ve kanamanın yaşanmaması için önlemler alınır. Uygulama tamamen lokal anestezi altında gerçekleşir ve uygulama süresince buz kompresi uygulanır. Buz kompresi damarların daralmasına ve uygulama esnasında kanama yaşanmasının önlenmesine neden olur.

Dudak Dolgusu Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dudak dolgusu da diğer estetik operasyonlar gibi bir tarafıyla da sanatsal bir işlemdir. Bu nedenle dudak dolgusu yaptırmadan önce kesinlikle doğru hekimi bulmak önemli bu nedenle hekimi belirlemeden önce daha önceki operasyonlarını dolgu dudak öncesi sonrası çalışmalarını görmelisiniz. Bunlar sizin için önemli referanslar olarak değerlendirebileceğiniz araçlardır. Bunlara ek olarak;

  • Dudak dolgusu yapılırken kullanılacak dolgu miktarının belirlenmesi çok önemlidir. Bu oran uygulama yapılacak kişinin dudak yapısına göre 1cc-2cc oranında değişen hyalüronik asittir.
  • Dudak dolgusunun görünümündeki en önemli unsuru dudak kenarlarıdır. Dudak kenarlarının sınırları belirginleştirilmeli ve hafif yukarıya doğru kalkık olması sağlanmalıdır.
  • Dudağınızın alt ve üst dudak olarak uyumlu olması sağlanmalıdır.
  • Dudak dolgusunun nereden uygulanacağının belirlenmesi elde edilecek başarı açısından çok önemlidir. Doğru yeri belirlemek ve uygulamayı bu noktadan gerçekleştirmek dudakların estetik olmasındaki en önemli parametredir.

Dudak Dolgusu Ne Kadar Süre Kalıcı?

Dudak dolgusunun ne kadar süre kalıcı olacağını belirleyen kullanılan hyalüronik asitin kalitesidir. Kullanılan dolgudaki halüronik asit oranı yüksekse dudak dolgusunun 16-18 ay arasında kalıcı olması sağlanabilir.

Kalıcı Dudak Dolgusu Var Mıdır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi dudak dolgusu hyalüronik asit uygulaması ile gerçekleştiriliyorsa belli bir süre sonra kazandırılan görünüm kaybolmaya başlar ve nihayetinde dudaklar eski formuna dönüşür. Bu durum birçok kişiyi rahatsız eder ve genellikle ya yeniletir ya da kalıcı dudak dolgusu tercihine yönelir. Kalıcı dudak dolgusu vardır. Yapısal olarak meme büyütme operasyonlarında kullanılan protezlere benzer protezlerin kullanımı ile gerçekleştirilir.

Ayrıca Bakınız.  Koronavirüs Sonrasında Ortaya Çıkan Hastalıklar Nelerdir 2021

Dudak Dolgusu Acıtır Mı?

Dudak dolgusu operasyonu lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için herhangi bir acı hissetmezsiniz. Burada önemli olan dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gerekenlerdir.

Dudak Dolgusu Yaptırdıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Uygulama sonrasında şişmenin / ödem oluşmasını engellemek amacıyla bol su içilmelidir.
  • Uygulama sonrasında ilk 24 saat spor yapılmamalıdır.
  • Uygulama sonrasında ilk 72 saat yüksek sıcaklığa maruz kalınmamalı. Bu nedenle hamam, saunaya gidilmemeli ve güneşe maruz kalınmamalıdır.

2021 Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolgusu için sabit bir fiyat belirtmek doğru olmayacaktır. Ancak fiyatı belirleyen unsurları belirmek gerekirse. Dudak dolgusu için kullanılan dolgu miktarı, dolgunun yapıldığı klinik ve hekimin kim olduğuna bağlı olarak dudak dolgusu fiyatları değişmektedir. Aynı zamanda ülkemizde yaşanan dalgalı kur nedeniyle kurdaki artışlar da önemli oranda dudak dolgusu fiyatlarında belirleyicidir.

Dudak Dolgusu Alerji Yapar Mı?

Dudak dolgusunda kullanılan Hyaluronik asit nedir FDA tarafından onaylı ve alerjik olmayan bir üründür. Bu nedenle herhangi bir alerjinin oluşması beklenmez. Bununla birlikte uygulamanın yapıldığı noktalarda kızarıklık ve ufak değişikliklerin gözlenmesi normaldir.

Dudak Dolgusu Erkekler Yaptırabilir Mi?

Dudak dolgusu denildiğince ilk olarak kadınların yaptıracağı ya da yaptırabileceğine ilişkin bir kanaat oluşmasına rağmen dudak dolgusu için kadın erkek fark etmeksizin herkes yaptırabilir.

Dudak Dolgusu Öncesi Sonrası – Before After

Dudak Dolgusu Öncesi Sonrası
Dudak Dolgusu Öncesi Sonrası
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır

Dudak Kaldırma

Dudak kaldırma dudak estetik operasyonunun bir başka uygulama şeklidir. Burada temel amaç dudak dolgusundan farklı olarak üst dudağından kaldırılması ve daha estetik, uygun bir görüntünün kazanılmasıdır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır – Video

Dudak dolgusunun nasıl yapıldığını operasyon öncesinde görmek isteyenler için ise aşağıda dudak dolgusu nasıl yapılır videosu paylaşıyoruz. İyi seyirler.

Ayrıca Bakınız.  Geçmeyen boğaz ağrısı nedenleri



Cevap bırakın