Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2021 Yazının En Etkili Güneş Kremleri

2021 Yazının En Etkili Güneş Kremleri

Cildimiz en önemli kıyafetimizdir. Bizler isteriz ki uzun yıllar genç ve etkili bir cilde, görünüme sahip olalım. Hal böyle olunca da cildimizi, özellikle de yüzümüzü korumak isteriz. Bunun için de çok farklı yöntemler araştırır kendimizce uygun bulduklarımızı da tercih eder, uygularız. Bu arayış hiçbir zaman bitmez ve her yıl yenilerini üzerine ekleyerek devam eder.

Cildimize, özellikle yüzümüze ise en fazla olumsuz etkiyi güneş verir. Son dönemde doğa olaylarının farklılaşması, atmosferin değişmesi, sera gazlarının artması gibi olaylar güneş ışınlarının etkisini artırmış ve daha da zararlı hale getirmiştir. Bu yazımızda size güneşten korunmak için en etkili güneş kremleri, 2021 yaz güneş kremleri, 2021 en iyi güneş kremi ve daha birçok başlığı sizlerle paylaşacağız. Şimdiden iyi okumalar.

2021 en iyi güneş kremi
2021 en iyi güneş kremi

İlk olarak yazımıza En İyi Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalı? sorusunu yanıtlayarak başlayalım.

En İyi Güneş Kremi Kaç Faktör Olmalı?

Güneş kreminin koruyuculuk düzeyini belirttiğini düşündüğümüz faktör SPF – Sun Protection Factor – Güneş Koruma Faktörü çok önemlidir. Dermatologlar güneşten korunabilmek için ideal aralığın SPF 15-30 aralığı olduğunu belirtmektedir. 30 faktörün üzerindeki değerlerin önerilmediği belirtilirken nedeni olarak 30 faktörün üzerinde bir koruyuculuğun sağlanabilmesi için kullanılması gereken kimşasalların artırılması olarak ifade edilmektedir.

30 Faktör Krem Mi – 50 Faktör Krem Mi Kullanmalıyım?

Dermatologlar burada durumu şöyle açıklamaktadır. 30 faktör kremin ortalama güneşten koruyuculuk oranı %95 dolayındadır. 50 faktör krem tercih ettiğinizde ise bu oran %97’ye çıkabilmektedir. Bu nedenle vücuda etkisi ve zararları bakımından değerlendirildiğinde 30 faktör kremin tercih edilmesi daha uygun gibi görülmektedir. En nihayetinde tamamen koruyan bir güneş kremi bulunmamaktadır.

Ayrıca Bakınız.  Kakaolu puding kilo aldırır mı?

Güneş Kremi Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Yazımızın girişinde de bahsettiğimiz gibi yaşadığımız dünyada meydana gelen değişimler güneşin etkisini mevsimlerden bağımsız bir şekilde artırmıştır. Bu nedenle daha çok yaz aylarında güneşi ve etkisini görsek bile yılın dört mevsimi güneş cildimizi etkilemektedir. Bu nedenle gereksinim duyduğunuz tüm zamanlarda güneş kremi kullanmalısınız.

Evde Güneş Kremi Sürülür Mü?

Güneş kremi dediğimizde daha çok doğal olarak dış mekanlar aklımıza geliyor ve güneş kremi kullanma tercihimizi daha çok dışarıya çıkarken kullanıyoruz. Peki evde güneş kremi sürülür mü? İç ortamlarda 15 faktör bir ürünün tercih edilmesi uygun olacaktır. Aynı zamanda güneş iç mekan güneş krem tercih ederken UVA korumasının da olduğuna dikkat edilmelidir.

Hangi Güneş Kremi Daha İyi? Hangi Güneş Kremi Alınmalı?

  • Clarins Dry Touch Facial Sun Care
  • Dr.Jart Every Sun Day UV Sunscreen
  • Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense
  • Chanel’s Sublimage La Protection UV
  • La Roche Posay Anthelios Invisible Fluid
  • Murad City Skin Age Defense
  • Dr. Andrew Weil for Origins Mega Defense SPF45
  • Clinique Mineral Sunscreen Fluid
  • Missha All Around Safe Block Essence Sun SPF 45
  • Shiseido Ultimate Sun Protection Lotion
  • Sisley Super Soin Solaire
  • Shiseido Urban Environment Tinted UV Protector
  • La Prairie Cellular Swiss UV Protection Veil Sunscreen Broad Spectrum
  • Laura Mercier Flawless Skin Daily Face Shield SPF 40
  • Beauty Omelette Recover Sunscreen

Yukarıdaki liste vogue tarafından hazırlanmıştır. Ürünler dermatolojik ve koruyuculuk özellikleriyle diğer ürünlerden daha da öne çıkıyor görünüyor. Tabi ki bu durum ürünlerin fiyatına da yansıyor.

Son olarak bir video ile bitirelim.

İzlemeden Güneş Kremi Almayın



1 yorum
  1. […] çarpmasına karşı özellikle çocuklarımızı güneş kremi ile korumak önemli. Bu nedenle çocuklarımız güneşe maruz kalmadan 15 dakika öncesinde […]

Cevap bırakın