Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

5G Teknolojisi Nedir ve Hayatımıza Ne Katacak Nasıl Çalışır 2021 – 2022

5G Teknolojisi Nedir ve Hayatımıza Ne Katacak Nasıl Çalışır 2021 – 2022

5G, önceki nesilleri takip eden beşinci nesil mobil ağlardır; 2G, 3G ve 4G. 5G, önceki ağlardan çok daha hızlı bağlantı hızları sunacak şekilde ayarlanmıştır. Ayrıca, daha düşük yanıt süreleri ve daha yüksek kapasite ile daha güvenilir olma.

‘Ağlar ağı’ olarak adlandırılan, mevcut birçok standardı birleştirmesi ve Endüstri 4.0’ın etkinleştiricisi olarak farklı teknolojileri ve endüstrileri geçmesi nedeniyledir.

5G Nasıl Çalışır?

Kablosuz iletişim sistemleri, bilgileri hava yoluyla taşımak için radyo frekanslarını (spektrum olarak da bilinir) kullanır.

5G de aynı şekilde çalışır, ancak daha az dağınık olan daha yüksek radyo frekansları kullanır. Bu, daha fazla bilgiyi çok daha hızlı bir şekilde taşımasını sağlar. Bu daha yüksek bantlara ‘milimetre dalgaları’ (mmdalgalar) denir. Daha önce kullanılmamışlardı, ancak düzenleyiciler tarafından lisanslamaya açıldılar. Onları kullanacak ekipman büyük ölçüde erişilemez ve pahalı olduğu için halk tarafından büyük ölçüde dokunulmamıştı.

5G Teknolojisi Nedir ve Hayatımıza Ne Katacak Nasıl Çalışır 2021 - 2022
5G Teknolojisi Nedir ve Hayatımıza Ne Katacak Nasıl Çalışır 2021 – 2022

Daha yüksek bantlar bilgi taşımada daha hızlı olsa da, büyük mesafelere göndermede sorunlar olabilir. Ağaçlar ve binalar gibi fiziksel nesneler tarafından kolayca engellenirler. Bu zorluğun üstesinden gelmek için 5G, kablosuz ağdaki sinyalleri ve kapasiteyi artırmak için birden fazla giriş ve çıkış anteni kullanacak.

Teknoloji ayrıca daha küçük vericiler kullanacak. Tek başına bağımsız direklerin kullanılmasının aksine, binalara ve sokak mobilyalarına yerleştirilir. Mevcut tahminler, 5G’nin 4G’den metre başına 1.000’e kadar daha fazla cihazı destekleyebileceğini söylüyor.

5G teknolojisi ayrıca fiziksel bir ağı birden çok sanal ağa ‘dilimleyebilecek’. Bu, operatörlerin nasıl kullanıldığına bağlı olarak doğru ağ dilimini sunabilecekleri ve böylece ağlarını daha iyi yönetebilecekleri anlamına gelir. Bu, örneğin, bir operatörün önemine bağlı olarak farklı dilim kapasitelerini kullanabileceği anlamına gelir. Böylece, video akışı yapan tek bir kullanıcı, bir işletme için farklı bir dilim kullanırken, daha basit cihazlar, otonom araçları kontrol etmek gibi daha karmaşık ve zorlu uygulamalardan ayrılabilir.

Ayrıca, işletmelerin rekabet halindeki İnternet trafiğinden ayrılmaları için kendi izole ve izole ağ dilimlerini kiralamalarına izin verme planları da vardır.

5G’yi Beşinci Nesil Ağı kim icat etti?

Büyük ölçekte benimseyen ilk ülke, Nisan 2019’da Güney Kore’ydi ve bu noktada dünya çapında 88 ülkede teknolojiye yatırım yapan 224 operatör vardı.

Güney Kore’de, Huawei ekipmanı kullananlar dışında, tüm 5G taşıyıcıları Samsung, Ericsson ve Nokia baz istasyonları ve ekipmanlarını kullandı. Bu tedarikçilerden en büyüğü olan Samsung, o sırada ülkede kurulu toplam 86.000 baz istasyonundan 53.000 baz istasyonunu sevk ederek en büyüğüydü.

Şu anda taşıyıcılar için 5G radyo donanımı ve sistemleri satan dokuz şirket var. Bunlar Altiostar, Cisco Systems, Datang Telecom, Ericsson, Huawei, Nokia, Qualcomm, Samsung ve ZTE’dir.

5G'yi Beşinci Nesil Ağı kim icat etti?
5G’yi Beşinci Nesil Ağı kim icat etti?

5G Ağının 4G Ağına Göre Avantajları Nedir?

Neyin bu kadar özel olduğunu merak ediyor olabilirsiniz?

5G ağlarının 4G’ye göre en belirgin avantajı ağın hızıdır. Bununla birlikte, daha düşük gecikme süresiyle ilgili avantajlar da vardır – bu, daha hızlı yanıt süreleri ve daha hızlı indirme hızları anlamına gelir. Bu, geliştirilmiş operasyonel verimlilik nedeniyle endüstri genelinde çok sayıda potansiyel uygulama açar.

5G uygulamaları arasında sabit hatlara ihtiyaç duymayan süper hızlı geniş bant, 5G mobil telekomünikasyon, akıllı fabrikaların oluşturulması, holografik teknolojiler, televizyonlar, uzaktan sağlık hizmetleri ve 5G iletişimli sürücüsüz arabalar ile arabadan arabaya iletişim yer alıyor.

Ayrıca Bakınız.  Sütaş ineği buzu yapımı - Amigurumi

Bu teknolojik ilerlemelerin çoğu, 5G cihazlarının komutlara daha hızlı yanıt vermesine olanak tanıyan azaltılmış gecikme ile karşılanacak. Gecikme, verilen bir komut ile alınan yanıt arasındaki gecikmedir. 3G 65 milisaniyelik bir gecikme süresine sahiptir, gelişmiş 4G yaklaşık 40 milisaniyelik bir gecikme süresine sahiptir, sabit geniş bant ise 10-20 milisaniye arasında bir gecikme süresine sahiptir. Karşılaştırıldığında, 5G’nin 1 milisaniye kadar kısa bir gecikmeyle çalışması ve kritik görev ve Nesnelerin İnterneti uygulamalarının gelişmiş bir mobil geniş bant hizmeti için 4 milisaniye hedefinin altında çalışmasına izin vermesi bekleniyor.

Teknoloji ayrıca önceki ağ teknolojilerinden daha büyük bir kapasiteye sahip olacak. Daha yüksek frekanslarda daha geniş bir spektruma erişim olacak, bu da ağların aynı anda daha yüksek talepli uygulamaları işleyebileceği anlamına geliyor. Bu, sabit kablosuz uygulamalar için fiber benzeri bir deneyim sunabileceği ve ulaşılması zor alanlardakilerin büyük ölçüde geliştirilmiş geniş bant hizmetinden yararlanmasına olanak tanıyabileceği anlamına gelir.

5G Ağının 4G Ağına Göre Avantajları Nedir
5G Ağının 4G Ağına Göre Avantajları Nedir

Yukarıda bahsedildiği gibi, 5G’nin ana satış noktası ağın hızı ile ilgilidir. Bazıları, en yüksek hızların sonunda 10Gps’yi aşabileceğini iddia ediyor.

Başlangıç ​​hızları daha düşük olacak şekilde ayarlandı ve EE, 1Gps’den daha yüksek tepe hızları talep ediyor, bu hala ortalama olarak 4G hızlarından 100-150 Mbps arasında daha hızlıdır, bu da toplamda yaklaşık 130-240 Mbps’ye eşit olmalıdır. Bu arada, Üç ağ, 5G’yi piyasaya sürdüklerinde 2Gps’nin üzerinde yüksek hızlara sahiptir.

Ancak, bir baz istasyonuna olan uzaklığınız ve ağa aynı anda kaç kişinin bağlandığı gibi dikkate alınması gereken gerçek dünya faktörleri vardır. Ancak, bu koşullar altında bile, indirmeler için kullanıcı deneyimli veri hızının yine de minimum 100 Mbps olması bekleniyor – bu hala 4G’den çok daha hızlı.

5G, 4G ve 3G’ye Göre Ne Kadar Daha Hızlı?

5G, beklenen 10 Gps veri hızlarına ulaşırsa, bu standart 4G’den 100 kat daha hızlı olacaktır. Ayrıca LTE-A gibi gelişmiş 4G standartlarından 30 kat daha hızlı olacaktır. Bununla birlikte, daha muhafazakar tahminlerle bile, hem 3G hem de 4G’yi kolayca geride bırakacaktır.

3G’nin ortalama indirme hızı 8Mbps ve maksimum 384Kbps, 4G’nin ortalama indirme hızı 32.5MBps ve maksimum 100Mbps’dir. 4G+, ortalama 42 Mbps ve maksimum 300 Mbps indirme hızına sahiptir. 5G, karşılaştırmalı olarak, 130-240Mbps ortalama indirme hızına ve teorik maksimum 1-10Gbps’ye sahiptir.

Bu, örneğin, 5G’de bir full HD filmi indirmenin 4G’de 7 dakikadan fazla ve 3G’de bir günden fazla süreceği anlamına gelir.

5G, 4G’nin Yerini Alacak mı? Ne zaman 5G Hayatımızda Yer Bulacak?

5G, yakın zamanda 4G’nin yerini almayacak. Bazıları, 4G’nin tamamen ortadan kalkmasının onlarca yıl alabileceğini tahmin ediyor.

Bu, dağıtım maliyetinin yüksek olabileceği ve düşük gecikme ihtiyacının çok önemli olmadığı kırsal alanlarda çok doğrudur.

5G Ağları için Gerçek Kullanım Ne Zaman Bekleniyor?
5G’nin ilk lansmanları, mevcut 4G LTE altyapısına bağlı olacaktır. Dağıtımların önce en yoğun yerlerde gerçekleşmesi bekleniyor.

Örneğin, Birleşik Krallık, 2019 ile 2020’nin sonu arasında 26 şehirde 5G’nin yayıldığını görecek. Londra, Birmingham, Manchester, Edinburgh, Cardiff ve Belfast, bu yeni teknolojiye hazırlanan ilk yerler olacak.

5G, 4G'nin Yerini Alacak mı? Ne zaman 5G Hayatımızda Yer Bulacak
5G, 4G’nin Yerini Alacak mı? Ne zaman 5G Hayatımızda Yer Bulacak

5G Teknolojisi Yeni Ekipman Almak Anlamına Gelir mi?
Cep telefonları söz konusu olduğunda, sonunda bir 5G telefona yükseltme ihtiyacı olacaktır. 5G LG V50 THINQ ve Xiaomi Mi Mix 3 5G akıllı telefonlar gibi piyasada bulunan birkaç modelden birine sahip değilseniz.

Ancak, önümüzdeki 12 ay içinde pazara daha fazla donanımın ulaşması ve tam olarak piyasaya sürülmesi için beklenen süre ile, mevcut el cihazınızı yükseltmek için henüz gerçek bir aceleniz yok.

Dünya 5G’ye Hazır mı?

5G hizmetleri ABD ve Güney Kore gibi ülkelerde kullanıma sunulmaya başlanmış olsa da, bu şu anda yalnızca sınırlı bir biçimde ve sınırlı kapsama alanındadır. Bu arada, İngiltere’de 5G hala erken aşamalarında. Bununla birlikte, teknoloji sunumu, daha fazla yer hazırlanarak 2020 yılına kadar devam edecek.

Yani şu anda dünya hazır değil ama teknolojinin yaygınlaşması için adımlar atılıyor.

Ayrıca Bakınız.  EML E-postayı PDF'ye Dönüştürmenin En İyi Yolu Nedir Nasıl Dönüştürebilirim

5G Her Şeyi Nasıl Değiştirecek?

5G, geniş bir ürün, hizmet ve endüstri yelpazesinde devrim yaratmaya hazır görünüyor. Teknoloji, mobil teknoloji için (yukarıda bahsedildiği gibi) performans artışları sunacak olsa da, etkilemeye hazır göründüğü bir dizi başka uygulama var.

Beşinci nesil ağ, sabit hat ihtiyacını ortadan kaldırarak ve ulaşılması zor alanlara gelişmiş çevrimiçi erişim getirerek, fiber geniş bantla rekabet edecek çevrimiçi bağlantıya izin vereceğinden, sabit kablosuz erişim hem ev hem de iş kullanımı için bir avantaj olacaktır.

Ayrıca, bir hastanın sağlığındaki önemli değişiklikleri uzaktan izlemek için NHS ile halihazırda yapılmış olan denemelerle birlikte bir dizi uzaktan uygulama sağlayacaktır. Bu uzaktan işlev, LG ve Doosan’ın başka bir kıtadaki bir ekskavatörü uzaktan kontrol ettiğini de gördü.

5G, yapay zeka ve holografik teknolojilerle de denenirken, dünyanın ilk 5G televizyonu için de test ediliyor. Diğer eğlence ile ilgili kullanımlar, festivallerde ve spor etkinliklerinde kapsama alanı sağlamak için yeni ağların dağıtımını içerir.

Bağlantılı arabalardaki gelişmeler ve otonom taşımacılığın ortaya çıkışı da dahil olmak üzere ulaşım da devrim yaratmaya hazırlanıyor (5G ve ulaşım hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz).

Teknolojinin çığır açan diğer kullanımları arasında, gelişmiş güvenlik, daha verimli üretim sistemleri ve hem üreticiler hem de tüketiciler için maliyet tasarrufu vaat eden süper akıllı fabrikaların oluşturulması yer alıyor (5G ve akıllı fabrikalar hakkında daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz).

Bunlar, 5G’nin ev hayatı, ulaşım ve eğlenceden iş ve üretime kadar her şeyi nasıl değiştirebileceğinin sadece birkaç örneği.

5G Geleceğin Teknolojisini Nasıl Şekillendirecek?

İlk ve en belirgin avantajı, 4G veya 3G’den daha hızlı ve daha güvenilir olmasıdır. Bu, 5g ev geniş bandınıza saniyeler içinde bir film indirebileceğiniz veya ara belleğe almadan 4K bir film yayınlayabileceğiniz anlamına gelirken, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarında da bir gelişme olacaktır. 5G’nin yüksek kapasitesi ve düşük gecikme süresi nedeniyle, yerel işleme için mobil cihazlara ve kulaklıklara güvenmek yerine gelişmiş işleme uzaktan gerçekleştirilebilecek.

Bu daha büyük kapasite, buzdolapları, ışıklar, arabalar ve hatta reklam panoları dahil olmak üzere malların birbirine bağlanabilmesi ve iletişim kurabilmesi ile Nesnelerin İnterneti cihazlarının büyümesini sağlayacaktır. Nesnelerin İnterneti cihazları halihazırda piyasada yer edinirken, 5G hemen hemen her cihazın birbirine bağlanabilmesi ve “akıllı” hale gelebilmesi için hızı ve kapasiteyi artıracak.

Bu iyileştirmelerin tümü mevcut teknolojilerdeki ilerlemeler olsa da, otonom araçlar da dahil olmak üzere tamamen yeni pazarların yaratılmasını sağlamalıdır. 5G’nin sağladığı azaltılmış gecikme süresi, bu araçların gecikme süreleri olmadan birbirlerine ve İnternete bağlanabilecekleri anlamına geliyor.

Otonom araçlar, 5G’yi kritik olarak kullanacak tek teknoloji değil, çünkü doktorların dünyanın herhangi bir yerinden prosedürleri gerçekleştirmek için tıbbi robotları kontrol edebilmesiyle uzaktan ameliyat da mümkün olacak.

Daha önce de belirtildiği gibi, kıtalar arasında kontrol edilen bir ekskavatörün başarılı bir denemesi zaten yapıldı, ancak 5G robotları, dronları ve tüm fabrikaları gerçek zamanlı olarak ve daha büyük ölçüde izleme ve kontrol etme yeteneği ile endüstri dünyasını dönüştürmeye hazır görünüyor. bağlantı.

5G Ulaşımda Ne Tür Yenilikler Getirecek?

Nesnelerin İnterneti halihazırda bir dizi uygulamada kullanılıyor olsa da, yeni ağ ile birleştiğinde muhtemelen en büyük etkiye sahip olacağı ulaşım alanındadır.

Sahipler arasında gelişmiş veri paylaşımı, uçaktaki yardımcı sistemlerin yönetimi, güvenlik ve bakım operasyonlarının desteklenmesi, veri akışlarının neredeyse gerçek zamanlı olarak işlenmesi ve elbette gelişmiş uçak içi eğlence ve WiFi hizmeti sağlanması gibi havacılık ve uzay için uygulamalar olacaktır. müşteri deneyimini geliştirmek için yolcular hakkında bilgi toplarken.

Bununla birlikte, bağlantılı ve otonom otomobillerin gelişmesiyle 5G’nin gerçek bir oyun değiştirici olabileceği otomotivde. Sürücüsüz arabalarla karıştırılmaması gereken, bağlantılı araba, İnternet erişimi ve genellikle bir kablosuz yerel alan ağı ile donatılmış bir arabadır. ABS ve hidrolik direksiyon aracılığıyla sürüşe yardımcı olmak için elektronik sistemler, ön cam silecekleri veya ışıklar gibi kontrol işlevleri ve eğlence ve iletişim sistemlerini yönetmeye yönelik elektronik sistemlerle bağlantılı araç bir süredir çalışıyor. Daha yakın zamanlarda, uyarlanabilir hız sabitleyici veya park yardımı, navigasyon telematik, araç izleme ve eller serbest arama gibi gelişmiş sürücü yardım sistemlerinin tümü devreye girdi.

Ayrıca Bakınız.  ESET internet Security 2020
5G Ulaşımda Ne Tür Yenilikler Getirecek
5G Ulaşımda Ne Tür Yenilikler Getirecek

Bu sistemlerin tümü, yaklaşık 70 elektronik kontrol ünitesi aracılığıyla halihazırda binlerce sinyal alışverişinde bulunan mevcut üst düzey otomobillerle gerçek zamanlı olarak birbirleriyle iletişim kurma becerisini gerektirir. Bu ağlar, verilerin kritikliğine bağlı olarak değişen aktarım hızlarına sahiptir, bu nedenle örneğin hava yastığının açılması, bir kaza anında araçtaki klimadan çok daha önemlidir.

Bu sistemler, kestirimci araç bakımı, filo yönetimi ve takibi gibi hizmetler için kullanılan verileri üreterek üreticilerin ürünlerini geliştirmelerine olanak tanır.

Yeni nesil iletişimin araçtan araca iletişime izin vermesi gerektiğinden, araç içi iletişim resmin sadece bir parçasıdır. Bu, sürücülerin etraflarında neler olup bittiğinin daha fazla farkına varabilmeleri ve sürüşlerini buna göre uyarlayabilmeleri için hız ve konum hakkında bilgi paylaşmak için araçların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayacaktır.

Buna ek olarak, araçlar diğer araçlardan trafik ışıkları gibi yol altyapısına ve hatta yolların kendilerine kadar etraflarındaki her şeye bağlanabilir. Bu veriler, trafik ışıklarının sıkışıklığı azaltmak için trafik akışına tepki vermesini sağlayabilir, onarıma ihtiyacı olan yollar kolayca tespit edilebilir ve bu teknolojinin kullanımı sonunda tam otonom araçların habercisi olabilir. Bu arada, karayolu altyapısının bağlanabilirliği, trafik akışının izlenmesine ve yoldaki enkaz gibi olası sorunlar için uyarıların yükseltilmesine yardımcı olabilir.

Maliyet ve güvenlik konusunda zorluklar olsa da, araçlar ve yol altyapısı arasındaki ağ bağlantısı, tamamen otonom ulaşımı gerçeğe dönüştürmek için büyük miktarda verinin gerçek zamanlı olarak değiş tokuş edilmesini sağlayacaktır.

5G ve Akıllı Fabrikalar

HMS Labs tarafından yayınlanan bir teknik rapor, 5G’nin fabrika katındaki üretim süreçlerinde devrim yaratacağı sonucuna vardı. Teknolojinin daha fazla esnekliğe sahip daha güvenli ve daha verimli üretim sistemlerine yol açacağına inanılıyor.

Bu yeni akıllı fabrika modeli, yalnızca maliyetleri düşürmekle kalmayacak, aynı zamanda insan hatası kapsamını ortadan kaldırarak ürün kalitesini de iyileştirecek olan daha fazla otomasyonu mümkün kılacaktır. Bu akıllı fabrikalar ayrıca talebi hızlı, verimli ve uygun maliyetli bir şekilde karşılamak için özelleştirilmiş ürünler etrafında esneklik sunabilecek. Teknik inceleme, tüm bunların 5G’nin sunduğu güvenilirlik, ölçeklenebilirlik ve performansla mümkün olacağını iddia ediyor.

5G, kablosuz teknoloji ve makineler arası iletişim yoluyla lojistik, malzeme taşıma ve fabrika otomasyonunun otomasyonuna olanak tanıyacak. Bu iletişim, 5G’nin sağladığı artan otomasyonla birleştiğinde, malzeme teslimatlarından üretim ve depolamaya ve bitmiş ürünlerin teslimatına kadar her şeyin uzaktan kontrol edilmesini ve izlenmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte, HMS’nin teknik incelemesinde belirtildiği gibi, tüm fabrika uygulamaları mutlaka fayda sağlamayacaktır: “Endüstriyel üretimde 5G için uygun olmayan tek alan, milisaniyenin altındaki döngü süresi gereksinimlerine sahip hareket kontrolüdür.”

5G'nin İş Yaşamı İçin Faydaları Ne Olacak
5G’nin İş Yaşamı İçin Faydaları Ne Olacak

5G’nin İş Yaşamı İçin Faydaları Ne Olacak?

Daha hızlı, güvenilir bağlantı ve daha düşük gecikme süresinin tüketicilere sağladığı faydalar ortadayken, 5G ayrıca işletmeler için bazı gerçek faydalar da sağlayacaktır.

5G, çalışanlar için gelişmiş uzaktan çalışma olanakları sunacak, bunun sonucunda zamandan tasarruf sağlayacak ve seyahate daha az ihtiyaç duyulacağı için daha üretken hale gelecektir.

Ağ dilimleme aynı zamanda şirketlerin kendi özel ihtiyaçlarına uygun kendi ağlarına sahip olmalarını sağlarken, geliştirilmiş hız ve gecikme, operasyonel verimlilik ve dolayısıyla üretkenlik üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacaktır.

Kırsal topluluklar da daha iyi bağlantı kuracak ve bu alanlardaki işletmeler için daha fazla fırsat sağlayacak.

5G, 4G ile mümkün olmayan ürünler ve sektörler için yepyeni fırsatlar da yaratabilir. Qualcomm, 5G’nin 2035 yılına kadar 22 milyon istihdam yaratacağını ve 8,5 trilyon sterlinlik mal ve hizmet üretebileceğini tahmin ediyor. Bu tahminler destekleniyor. 5G’nin 2025 yılına kadar İngiltere ekonomisine yılda 15,7 milyar sterlin ekleyebileceğine inanan Barclays Corporate Banking tarafından açıklandı. Ancak bunlar şu anda sadece tahminler çünkü bu devrim niteliğindeki yeni teknolojinin hizmet ve hizmetler yaratmak için nasıl kullanılacağını tam olarak bilmek imkansız. Şu anda mevcut olmayan uygulamalar.

5G, yeni teknolojilerin yanı sıra bol miktarda üretkenlik tasarrufu da sunmalıdır. O2’nin Mart 2018 tarihli bir raporu, 5G’nin Birleşik Krallık’a yılda 6 milyar sterlin verimlilik tasarrufu sağlayacağını, tüketicilerin ise akıllı ürünler, akıllı ürünler ve akıllı telefonlar sayesinde gıda fiyatları, belediye ve yakıt faturalarındaki düşüş yoluyla yılda 450 sterlin tasarruf edeceğini tahmin ediyor. ızgaralar ve otonom araçlar.

Başka yerlerde, akıllı çöp kutuları ve aydınlatma gibi teknolojilerin kullanımının belediyelere yılda 2,8 milyar sterlin tasarruf sağlayacağı tahmin edilirken, NHS, 5G’nin etkin olduğu uzaktan sağlık hizmetlerinin bir sonucu olarak 1,1 milyon GP saatinin boşa çıktığını görebilir.

5G dünya çapında kullanıma tam olarak hazır olmasa da, bunu gerçeğe dönüştürmek için hamleler yapılıyor. Teknoloji tamamen kullanıma sunulduğunda, hem çalışma hem de yaşama şeklimizi önemli ölçüde değiştirebileceği açıktır.

5G Hayatımızda Neyi Değiştirecek?



Cevap bırakın