Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Doğalgaz Tüketimini Azaltmak için Ne Yapılmalıdır – 2022

Doğalgaz Tüketimini Azaltmak için Ne Yapılmalıdır?

Soğuk havalarının en önemli etkilerinden birisi de ısınmak için harcanan yakıt. Gerek katı yakıt ile ısınmak gerekse doğalgaz ile ısınma yöntemini tercih edin bu süreç size çok büyük bir ekonomik yük olarak geri dönecektir. Bu nedenle yaşanacak bu ekonomik zorluktan en az etkilenmek için ise aşağıda sıraladığımız ve çok kolay alınabilecek önlemleri almak sizi belirli oranda tasarrufa götürecektir.

Doğalgaz Tüketimini Azaltmak için Ne Yapılmalıdır
Doğalgaz Tüketimini Azaltmak için Ne Yapılmalıdır

Kombinizi Devamlı çalıştırın.

Birçok kullanıcı evde yada çalışma ortamında bulunmadığı zamanlarda tasarruf için kombiyi kapatmayı tercih ediliyor. Bu aslında doğru bilinen en büyük yanlışlardan bir tanesi. Özellikle evinizi terk ettiğinizde kombinizi kapatmanız tesisatınızın ve doğal olarak evinizin de soğuması anlamına gelecektir. Bu nedenle tekrar evinizi ısıtmak istediğinizde kombinizi açtığınızda kaybedilen ısının tekrar kazanılması için çok büyük bir performans ve yakıt tüketimi gerecektir.

Doğru kapasite seçimi.

Doğalgazla ısınırken kombi kullanıyoruz. Kombi tercihinde bulunmak ısınmak ve tasarruf etmenin en önemli aşamalarından birisi. Evinizin büyüklüğü ve kullanacağınızın petek boyutu tercih edeceğiniz kombiyi belirleyen ana parametrelerdir. Bu konuda profesyonel bir destek almanız önerilmektedir. Böylelikle ihtiyacınız kadar bir kombi tercih edebilir ve gereğinden fazla yakıt tüketiminden korunmuş olursunuz. Kombi tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise yoğuşmalı ve enerji tasarruflu olmasıdır.

Oda Termostatları

Evinizde ve ofislerinizde oda termostatı kullanmak tasarrufunuz için çok önemlidir. Termostatlar ortamların sıcaklıklarını gerçek zamanlı olarak ölçer. Buna bağlı olarak ortamdaki ısı değişimlerine uygun bir şekilde kombinizi devreye alır veya devre dışı bırakır. Bu durum sizin üşümenizin önüne geçtiği gibi yakıt tasarrufuna da katkı sunar.

Ayrıca Bakınız.  SMA hastası Hamzaya! 'Hamza'ya Nefes Ol!' Kampanyası

Doğalgaz Faturasını %70 Düşürmek ister Misiniz?

Yalıtım.

Yalıtım ısının korunması için çok önemlidir. Evlerinizi veya binaları doğru yalıtım malzemesiyle yalıtmak ısı kaybının büyük oranda önüne geçecektir. Bunun için tercih edilen malzeme çok önemlidir. Yalıtım malzemesi tercih ederken doğal olarak bütçeniz önemli olmakla birlikte ihtiyacınızı da doğru belirlemelisiniz.

Isı Yalıtım Levhaları

Radyatör arkaları ısı kaybının en fazla olduğu yerlerdir. Taşınım yoluyla çıkan ısı, radyatörlerin arkasındaki duvarı ısıtır. Bu da ısı kaybına neden olur. Isı kaybını önlemek için alüminyum folyolu ısı yalıtım levhaları yerleştirildiğinde büyük oranda tasarruf sağlayabiliriz.

Doğalgaz Faturasını %70 Düşürmek ister Misiniz?
Doğalgaz Faturasını %70 Düşürmek ister Misiniz?

Evi Yeteri Kadar Havalandırma.

Evimizi havalandırmadığımızda iç havadaki nem oranı arttığı için ortamın ısıtılması daha geç olacaktır. Evimizi günde 1 kez havalandırmamız halinde nem oranı düşecek. Evimiz daha hızlı ısınacaktır.

Peteklerin Önünü Açmak.

Radyatörle eşyalar arasında en az 30 cm mesafe olmalıdır

Muslukları Gereksiz Yere Sıcakta Tutmamak.

En çok doğalgaz sarfiyatı musluk ilk açıldığında olmaktadır. Suyun ısınmasıyla birlikte de sarfiyat azalmaktadır. Bundan dolayı en basit olarak elimizi yıkarken musluğun soğuk tarafını açmalıyız.

Kombi bakımı ve Petek Temizliği

Kombimizi yılda 1 kere kışa hazırlık olarak bakımını yetkili servislere yaptırmalıyız. Peteklerimizi de 2 -3 yılda bir temizletmemiz gerekmektedir. Peteğin üst kısmıyla alt kısmı arasında ciddi bir ısı farkı varsa peteklerimiz kirlidir. Bundan dolayı petek temizliği yapılmalıdır.

Kombi Kullanımında En Ucuz Isınma ve Tasarruf Yöntemleri Nelerdir 2021-2022

Doğalgaz Faturasını %70 Düşürmek ister Misiniz?



Cevap bırakın