Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

En Etkili ve Sağlıklı Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir 2022-2023

En Etkili Saç Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Saç kadın yada erkek olsun insanların dış görünüşünde en çok önemsedikleri unsurların başında geliyor. Saç sorunu denildiğinde ilk akla gelen saçın dökülmesi olsa da birçok kişi için saçın uzamaması veya çok geç uzaması da bir sorun olarak görülüyor ve haklı olarak bu kişiler de en kısa sürede saçlarını uzatmak için yöntemler arıyorlar. Saç uzatma konusunda piyasada organik ve inorganik çözümler bulunuyor. Biz de bu yazımızda bu yöntemleri birlikte sunmaya çalışacağız. Umarız beklentilerinizi karşılar. Hepinize iyi okumalar.

En Çok Saçı Ne Uzatır?

En çok saçı ne uzatır diye sorulduğunda net bir yanıtı yoktur. Çok sayıda yöntem bulunuyor. Yazımızın devamında bu yöntemleri göreceksiniz. Şunu belirtmeliyiz ki kişilerin tercih ettikleri yöntemin etkisi biyolojik yapısına ve anatomisine de bağlıdır. Bu nedenle aşağıdaki yöntemlerden birisini tercih etmeniz ve uyguladıktan sonra etkisine göre karar vermenizdir.

En Çok Saçı Ne Uzatır
En Çok Saçı Ne Uzatır

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Saç Yıkama Şeklinizi Değiştirin

Saçınızı yıkama şeklinizi değiştirmeli veya gözden geçirmelisiniz. Birçok kişi saçlarını yıkarken temizlenmemesi kaygısıyla çok sert bir biçimde saç diplerini yıkar. Bu durum saç diplerinizin zarar görmesine neden olduğu gibi saçlarınızın geç uzamasına da neden olur. Bu nedenle saçlarınızı yıkarken daha yavaş ve mümkün olduğunca masaj yapar gibi yıkamalısınız. Bu hareketler saç diplerinizi uyardığı gibi kan dolaşımını da hızlandırır.

Ayrıca Bakınız.  SuÇiçeği Belirtileri, Aşısı, Nasıl Bulaşır, Geçer 2022

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Uyurken Saçınızı Serbest Bırakın

Saçlarınızı uyurken serbest bırakmalısınız. Uyuma şekli birçok kişi için bazı gereklilikleri içerisinde barındırır. Uyurken saçlarının yüze veya boynuna değmesinden rahatsız yada başka gerekçeleri olanlar uyumadan önce saçlarını toplayarak yatmayı tercih eder. Bu tercih saçların yıpranmasına ve güçsüzleşmesine neden olur. Sonuç saçlarınızın geç uzaması ve zarar görmesidir. Bu sebeple uyurken saçlarınızı açık ve özgür bırakmak çok önemli.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Saçınıza Yumurta Akı Sürün

Saç uzatmak için yumurta akı mı dediğinizi duyar gibiyiz. Evet yumurta sizi doyurduğu gibi saçlarınız için de çok besleyicidir. Yapmanız gereken yumurtanın akını ayırmak ve saçlarınıza masaj yaparak uygulamak. Sonrasında saçınızı streç filmle sarınız ve birkaç saat bu haliyle bekleyiniz. Saçlarınızı masaj yaparak yıkayınız. Bu uygulamayı saçınızdaki gelişimi göz önünde bulundurarak uygulayınız.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Tarayınız

Saçınızı uygun bir tarak ile tarayınız. Uygun bir tarak demekteki nedenimiz ise saçı taramak doğal bir masaj yöntemidir. Uçları kapalı ve oval bir tarak tercih etmek bu masajın daha konforlu bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Tarayarak yaptığınız masaj kan akışının artmasına ve saçlarınızın beslenmesine neden olacaktır.

Saç Sağlığı için Saç Kaç Günde Bir Yıkanmalı
Saç Sağlığı için Saç Kaç Günde Bir Yıkanmalı

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Yağ Karışımlı Kür Uygulayın

Saçlarınız için çok sağlıklı kürler bulunmaktadır. Çok düşük bütçelere yapabileceğiniz bu kürler ile saçınızın çok hızlı uzayacağını göreceksiniz. Üçer damla biberiye yağı, jojoba yağı ve lavanta yağına, ikişer damla kekik ağacı yağı ve sedir ağacı yağını karıştırın. Oluşan yağ karışımını kısık ateşte ısıtıp, saç diplerinize masaj yaparak yedirin.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Patates Suyu Kullanın

Haşlanmış patatesin suyu, bal ve yumurta sarısını karıştırarak oluşturduğunuz maskeyi, saç diplerinizden başlayarak aşağıya doğru uygulamalısınız. Bu maske ile saçlarınız hem hızlı uzayacak hem de nemli saçlarınız olacaktır.

Ayrıca Bakınız.  Teknolojinin Yararları ve Zararları Nelerdir 2022

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Aloe Vera Maskesi

Saçlarınızın hızlı uzaması ve güçlü bir görüntüye sahip olması için aloe vera maskesi kullanabilirsiniz. Yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 fincan aloe verayı güzelce karıştırın. Karışımı saçlarınıza sürdükten sonra yarım saat bekleyin ve ardından saçlarınızı durulayın. Bu maskeyi düzenli aralıklara yaparsanız, canlı, parlak ve uzun saçlarınız olacaktır.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Elma Sirkesi Kullanın

Saçlarınızın hızlı uzaması için kullanabileceğiniz diğer bir doğal ürün ise elma sirkesi. İsterseniz kendiniz yapabileceğiniz gibi isterseniz de her yerden kolaylıkla temin edebileceğiniz sirkeyi  Saçlarınızı uzatmak için yapacağınız tek şey, durulama suyunuza 2-3 damla elma sirkesi katmak. Elma sirkesi saç köklerinizi besleyecek ve sonunda daha uzun saçlara sahip olabileceksiniz.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Soğan Kürü

Saçlar için de soğan mı dediğinizi duyar gibiyiz. Öyle ki soğan her yerde karşınıza çıkıyor. Aslında biraz bizi de bu özelliğiyle de şaşırtıyor.  Soğanı haşlayın ve daha sonra suyunu sıkın. Soğumuş soğan suyunu saçınıza iyice yedirin. Soğan suyunu bir süre saçınızda bekletin ve ardından saçınızı durulayın. Bu kür için kokmuyor diyemeyeceğiz. Bu yüzden, eğer kokusundan rahatsız olursanız, hafta sonu ya da evde daha uzun süre bulunacağınız zamanlarda bu kürü uygulayabilirsiniz.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Saç Şekillendiricilerini Kesinlikle Kullanmayın

Saç şekillendiricisi kullanmak son dönemin en çok tercih edilen yöntemlerinden birisi. Ne yazık ki birçok kişinin kullandığı saç şekillendiricileri de saça zarar veriyor. Bu nedenle mümkün olduğunca saç şekillendiricileri kullanmamaya özen göstermelisiniz. Şayet bundan vazgeçemiyorsanız da bilindik ve kaliteli markaları özellikle tercih etmelisiniz. Çünkü belirli bir ısının üzerine çıkıldığında saçlarınız zarar görmektedir.

Saçlarınızın Hızlı Uzaması için Saç Bakım Kremi Kullanın

Saç bakım kremleri de saç uzamasına katkı sağlayan ürünler arasındadır. Ancak, yine kreminizin doğal olmasına özen göstermelisiniz. Haftada 1 kere saçınıza saç bakım kremi sürerek, saç diplerinizin daha güçlü ve saçlarınızın daha parlak olmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Hindistan cevizi yağının faydaları
Saç 10 Günde1 Ayda Ne Kadar Uzar
Saç 10 Günde 1 Ayda Ne Kadar Uzar

Saç 1 Ayda Ne Kadar Uzar?

Saç bir ayda ne kadar uzar sorusunun net bir yanıtı yok. Nedeni ise her kişi sahip olduğu biyolojik yapısı ve özellikleriyle biriciktir ve diğerinden ayrılır. Fakat yine de ortalama bir değer vermek gerekirse;* Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 – 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.

Saç 10 Günde Ne Kadar Uzar?

Saçla ilgili yukarıda yaptığımız açıklama geçerli olmakla birlikte yine de bir saç sağlıklı bir kişide ortalama 10 günde 1 santimetrenin üçte biri oranında uzar.

Saç Sağlığı için Saç Kaç Günde Bir Yıkanmalı?

Saç yapısı itibariyle farklılıklar gösterir. Bu nedenle bazıları çok kuruyken bazıları da çok yağlı olabilir bazıları da normaldir. Bu saçın anatomisiyle ilgiliyken bir de kişinin yaşadığı çevre ve çalışma ortamı saçın da etkilenme durumunda farklılıklara neden olur. Aynı zamanda saçın ve derisinin sağlık durumu da saçın yıkanma sıklığını belirleyen parametreler arasında yer alır. Neden bu açıklamayı yapıyoruz birazdan önereceğimiz yıkama sıklığı en uygun olan aralık değildir. Sağlıklı bir saçı her gün saç yıkamamalısınız. Sağlıklı saçlar için saç yıkama sıklığı haftada 3 kere olmalıdır. Ancak aşırı yağlanan saçlara sahipseniz haftada 2 kere yıkayabilirsiniz.

Saç hakkında daha fazla bilgi için https://tr.wikipedia.org/wiki/Sa%C3%A7 adresini ziyaret edebilirsiniz.



Cevap bırakın