Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

SEMrush Guru Nedir Ne İşe Yarar Fiyatı Nasıl Kullanılır 2022

SEMrush Guru Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Kullanılır 2022

SEMrush nedir?

SEMrush, şirketlerin SEO kampanyaları gibi dijital pazarlama yöntemlerini çalıştırmalarına yardımcı olan bir yazılımdır. SEO, tıklama başına ödeme (Pay Per Click – PPC), sosyal medya ve içerik pazarlama kampanyaları yürütmenize yardımcı olan hepsi bir arada dijital pazarlama programıdır. Bu sayfa için SEO için SEMrush kullanmaya odaklanacağız.

SEMrush ile sektörün en özel alanlarında -nişinizde- meydana gelen eğilimleri belirleyebilirsiniz. SEMrush Sayfa içi seo’nuzu denetler ve sayfalarınızı geliştirmenize yardımcı olur. Bu araç sayfanızı daha iyi anlamanızı ve daha iyi müşteri adayı üretimi için SEO için optimize etmenizi sağlayacaktır.

Ayrıca SEMrush, kampanyanız için önemli ve geri dönüşü yüksek anahtar kelimeleri belirlemenize yardımcı olur. Rakiplerinizin hangi anahtar kelimeleri kullandığını ve bunların arama motorlarında nasıl sıralandığını öğreneceksiniz. Rakiplerinizle rekabet etmenizi sağlayacak, onların bıraktıkları alanları belirleyecek ve rekabette onların önüne geçmek için gerekli anahtar kelimeleri biriktirecek kadar fikir bolluğu verir.

Bu yazılım, dijital pazarlama konusunda yardıma ihtiyacı olan kişiler için tasarlanmıştır. Sınırlı deneyiminiz veya bilginiz varsa, SEMrush SEO’yu anlamanızı ve kullanmanızı kolaylaştırır.

SEMrush verileri nasıl çeker?

SEMrush yazılımını kullandığınızda, sizin ve rakiplerinizin sitelerinin nasıl performans gösterdiğini anlamanıza yardımcı olacak verileri çektiğini göreceksiniz. Semrush’ın verileri çekmesinin iki ana yolu vardır.

İlk yol arama çubuğundan geçer. Arama çubuğuna bir web sitesinin URL’sini yazarsanız, o etki alanıyla ilgili raporlar çeker ve anahtar kelime seçimlerini görürsünüz. Bu, rakiplerinizi araştırmanıza ve onlarla rekabet etmenin değerli yollarını bulmanıza yardımcı olur.

Ayrıca Bakınız.  Zyxel WAH7601 Kurulumu ve İncelemesi

İkinci yol bir proje oluşturmaktır. SEMrush projeleri, veritabanlarının dışından veri toplar. Web sitenizin görünürlüğünü analiz eder ve rekabetinizle nasıl rekabet ettiğinizi görmenize yardımcı olurlar.

Semrush Araçları Nelerdir
Semrush Araçları Nelerdir

SEMrush araçları nelerdir?

SEMrush araç takımları, kampanyanızı daha iyi anlamanıza yardımcı olmak için özelleştirebileceğiniz farklı raporların ve araçların birleşimidir. Bir araç seti kullandığınızda, çeşitli raporlara ve araçlara erişebilirsiniz. Sunulan her birine ihtiyacınız olmasa da, araç takımınızı işletmenize uyacak şekilde özelleştirme seçeneğiniz vardır.

Semrush’ı ilk kullanmaya başladığınızda, hangi araçlara ihtiyacınız olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Doğru araçları bulmak için planınızı ve hedeflerinizi düşünün. SEO kampanyanızla neyi başarmaya çalışıyorsunuz ve bu hedefe en iyi şekilde ulaşmanıza hangi araçlar yardımcı olacak?

Semrush‘un sunduğu tüm yöntemler için araç setleri vardır, bu nedenle kampanyanız için en uygun araçları seçmeniz gerekir. Ayrıca, belirli sayıda araç kullanmak zorunda hissetmeyin. En önemli kısım, kampanyanızın başarısını izlemenize yardımcı olacak araçları seçmenizdir.

SEMrush Fiyatı Abonelik 2022
SEMrush Fiyatı Abonelik 2022

SEMrush Fiyatı Ne Kadar ve Abonelik Çeşitleri Nelerdir?

SEMrush kullanıcılarına birkaç farklı abonelik ve ödeme planı sunmaktadırr. Aylık ödemeniz bir diğer ifadeyle kullanımı maliyeti, seçtiğiniz plana ve aylık veya yıllık bir plan kullanmak isteyip istemediğinize bağlıdır.

SEMrush hakkında fikir edinmek için 14 günlük ücretsiz deneme ile kullanıma başlayabilir ve ardından ücretli bir üyeliğe geçebilirsiniz. Aylık üyelikler 99.95 $ ‘dan başlarken, yıllık üyelikler 999.40 $’dan başlamaktadır.

Her paket teknik bir SEO denetimi ve semantik çekirdek aracı sunar. Konum izleme özelliklerine ve geri bağlantıların analizine erişebileceksiniz. Buna ek olarak, SEMrush sitenizde daha fazla trafik kazanmanıza yardımcı olacak fikirler sağlayacaktır.

SEMrush’ın güncel fiyatlarına ulaşmak için https://tr.semrush.com/prices/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Neden SEMrush Kullanmalıyım?

SEO kampanyanızı kendi başınıza yürütmek istiyorsanız, SEMrush bu süreçte ihtiyacınızı karşılamak için biçilmiş kaftandır diyebiliriz. Aynı zamanda SEO için kullanabileceğiniz harika bir yazılımdır. SEMrush kullanmanın birçok faydası vardır.

Ayrıca Bakınız.  Philips 325E1 Monitör incelemesi

1. Sitenizin performansını anlayacaksınız

Bir SEO kampanyası yürütürken, sonuçları göstermek zaman alır. Optimizasyonlarınızın işe yarayıp yaramadığını merak ediyorsunuz. SEMrush ile kampanyanızın performansı hakkında fikir edineceksiniz.

SEMrush, sitenizin nasıl performans gösterdiğini size anlatır. Organik yollarla (ücretli trafiğin yanı sıra) ne kadar trafik elde ettiğinizi göreceksiniz. Web sitenizin trafiğinde bir artış veya azalma görüp görmediğinizi gösterir.

Anahtar kelimeler için nasıl sıraladığınızı da göreceksiniz. SEMrush, anahtar kelimeler için daha iyi veya daha kötü sıralama yapıp yapmadığınızı size bildirir. Bu, anahtar kelimeleriniz için sıralamaya devam etmek için kampanyanızı optimize etmenize veya kampanyanızı onlar için daha iyi sıralamak üzere geliştirmenize olanak tanır.

2. Değerli anahtar kelimeler bulacaksınız

Anahtar kelime seçimi seo’nun ayrılmaz bir parçasıdır. Hedef kitleniz bir arama yaptığında, alakalı arama sonuçlarını bulmak için anahtar kelimeler kullanır. SEMrush ile kampanyanız için değerli anahtar kelimeler bulabileceksiniz.

Kampanyanız için doğru anahtar kelimeleri bulmak için anahtar kelime araştırması yapacaksınız. Bu, işletmenizin kullanabileceği değerli anahtar kelimelerin bir listesini oluşturmanıza yardımcı olur.

Genel olarak, uzun kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak isteyeceksiniz. Bunlar üç veya daha fazla kelime içeren anahtar kelimelerdir. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler SEO kampanyanız için daha iyidir çünkü işletmenizle daha alakalı potansiyel müşteriler elde ederler.

SEMrush ile rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri de belirleyebilirsiniz. Bu, değerli potansiyel müşterilere ulaşabilmeniz için işletmenizin arama motorlarında yer almadığınız sektörünüzle ilgili eksik olabilecek anahtar kelimeler hakkında fikir verir.

3. Rakiplerinizi anlayacaksınız.

Bir SEO kampanyası yürütürken, stratejinizin büyük bir kısmı rekabetinizi izleme etrafında döner. Örneğin, aynı anahtar kelimeler için rekabet edecek düzinelerce işletme vardır, bu nedenle hangi anahtar kelimeleri istediklerini bilmek yararlıdır.

Semrush’u kullanarak rakiplerinizin SEO kampanyasıyla neler yaptığını öğrenebilirsiniz. Bu, SEO kampanyanızı geliştirmenize yardımcı olur, böylece onlardan daha iyi performans gösterebilirsiniz.

Rakiplerinizden öğrenmek de çok değerli. Trafikte başarılı bir şekilde ilerleyen anahtar kelimeler olabilir. Ne olduklarını biliyorsanız, bu bilgiden yararlanabilir ve bu anahtar kelimeleri kendi planınıza uygulayabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız.  Çerez Nedir? Çerezler zararlı mı?

SEMrush, rekabetinizi anlamanıza ve onlarla rekabet etmenize yardımcı olacak değerli bir araçtır. Rakiplerinizi daha iyi tanıdığınızda, daha etkili stratejiler oluşturacaksınız.

4. Mevcut trafiği koruyacaksınız

Değerli trafik elde ettiğinizde, bir sonraki hedefiniz bu trafiği korumak olmalıdır. Trafiği elde etmek için tüm çabayı sadece onları uzaklaştırmak için harcamak istemezsiniz. Potansiyel müşterilerinizin sayfanızla ilgilenmesini ve ilgilenmesini sağlamak için çaba harcamanız çok önemlidir.

SEMrush ile mevcut trafiğinizi mutlu etmek için belirli konumları izlemeyi, anahtar kelime konumlarını izlemeyi, Google analytics’e bağlanmayı ve daha fazlasını seçebilirsiniz. SEMrush, sayfanıza yeni trafik çekerken mevcut trafiğinizi memnun etmek için ihtiyacınız olan tüm araçları sunar.

5. Değerli Backlinkler kazanacaksınız

Backlinkler, çevrimiçi varlığınızın önemli bir parçasıdır. Bunlar yetkili sitelerden edindiğiniz bağlantılardır. Sitenizin otoritesini ve güvenini artırmaya yardımcı olurlar.

Backlink elde ettiğinizde, bunları güvenilir, yetkili sitelerden kazanmanız gerekir. Kitleler tarafından güvenilen yerleşik sitelerden geri bağlantılar kazandığınızda Google sitenize daha fazla güvenir.

SEMrush ile daha değerli geri bağlantılar kazanacaksınız. Bu araç, belirli bir otorite sitesinden henüz kazanmıyorsanız geri bağlantıları nereden kazanabileceğinizi görmenizi sağlar.

Ayrıca rakiplerinizin ne tür geri bağlantılar kazandığını görmenin harika bir yoludur. Kaç tane geri bağlantıya sahip olduklarını bileceksiniz ve bu bilgileri işletmeniz için daha iyi bir strateji oluşturmak için kullanabilirsiniz.

SEMrush mı Bir  SEO şirketi mi: Hangisi daha iyi?

SEMrush, işletmenize sunabileceğiniz birçok harika özelliğe sahiptir. SEMrush gibi yazılımları kullanmanın daha iyi olup olmadığını veya bir SEO şirketi kiralamanız gerekip gerekmediğini merak etmeye başlayabilirsiniz. Peki işiniz için hangisi daha iyi?

SEO hakkında bilgi edinmek için zamanınız ve sabrınız varsa, SEMrush mükemmel bir seçenektir. Bu, SEO kampanyanızı kontrol altında tutmanızı sağlar ve kampanyanızı nasıl çalıştıracağınızı anlamanızı kolaylaştırır. Dezavantajı, stratejinizi uygulamak için ekibinize güvenmeniz gerektiğidir; bu, SEO kampanyanıza diğer projelerden daha fazla zaman harcanması anlamına gelir.

Bir SEO kampanyası yürütmek için zamanı olmayan işletmeler için bir SEO şirketi mükemmel bir seçimdir. SEO şirketiniz kampanyanızı yürütürken işiniz hakkında endişelenebilirsiniz. Bir SEO şirketi, işletmeniz için başarılı bir kampanya yürütecek bilgi ve deneyime sahip olacaktır.

Daha fazla Bilgelik için Aplikasyonumuzu indirebilirsiniz. İndirmek için simgeye tıklayınız.



Cevap bırakın