Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

2020 ev dekorasyon modası

Son zamanlarda ev dekorasyonlarında en çok uygulanan ev trendlerinde basitlik ve rahatlık hakim oluyor. En çok beğenilen ev dekorasyonu trendleri içerisinde, ismi çok az duyulanlar da var herkes tarafından bilinenler de bulunmaktadır. Sizler için en çok beğenilen 10 ev dekorasyon trendini biraraya getirdik.

Dekorasyon, kendini sürekli yenileyip güncel tutan bir kavramdır. Her yeni çıkan trendde bir rahatlık ve fonksiyonel kullanım hakim olur. Son zamanlarda bu durum en çok ev dekorasyonu trendlerinde görülmektedir. Çıkan her yeni akımda, işlevsellik ve yalınlik ön planda tutulmaktadır. Geleneksel, İskandinav ve Amerikan kültürünü içerisinde barındıran bu ev dekorasyon tarzları arasında, günümüzde en çok tercih edilenleri içeriğimizde bir araya getirdik. Peki son dönemin en çok beğenilen 10 ev dekorasyon trendi hangileridir? Ve bu dekorasyon trendlerinde nasıl ayrıntılar bulunur? İşte yanıtı.

EN ÇOK BEĞENİLEN EV DEKORASYONU TRENDLERİ

RUSTİK EV DEKORASYONU TRENDİ

Rustik tasarım, ev dekorastyonları için en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Tamamen tamamen doğallığı temeline alan bu dekorasyonda, ahşap ve taş sıklıkla kullanılmaktadır. Zemin ve aksesuarlarda da ahşap kullanılır. Evlerde sıcak bir ortam oluşturur. Modern mobilyalar tercih edilir.

ÇAĞDAŞ / CONTEMPORARY EV DEKORASYONU TRENDİ

Modern ve çağdaş kavramlarını birleştiren bir dekorasyon stilidir. Daima günceli yansıtır. Modern ev dekorasyonuna benzer zannedilir lakin en büyük farkı, bağımsız ve kurallardan uzak olmasıdır. Misal verilecek olursa modern mobilyalar üstünde geometrik stiller olmayabilir lakin çağdaş stilde özel bir tasarım yapılabilir.

GELENEKSEL EV DEKORASYONU TRENDİ

Günümüzde daha çok Anadolu evlerinde uygulanan geleneksel ev dekorasyonu trendi, klasik tasarım ve süslemeleri içerisinde barındırır. Mobilyalar ise modern ve gösterişli de olabilmektedir. Bu mobilyalarda klasik desenler ile beraber daha koyu tonlar kullanılır.

Ayrıca Bakınız.  Taze sarımsak nasıl soyulur?

SALAŞ ŞIKLIK EV DEKORASYONU TRENDİ

Salaş şıklık denilen bu ev dekorasyonu trendinde, vintage ev dekorasyonunun etkileri görülmektedir. Yumuşak bir havaya sahiptir. Ahşap, eski mobilyaların yüzeylerinde kullanılır. Genel olarak krem, pastel ve beyaz renkler kullanılmaktadır.

ENDÜSTRİYEL EV DEKORASYONU TRENDİ

Bu dekorasyon tarzı, diğerlerine göre oldukça farklıdır. Bu uygulamada, tercih edilen mobilyaların hepsinde bir tamamlanmamışlık görünümü vardır. Ve bu dekorasyon genel olarak çatı katı dairelerde uygulanır. Bu ev dekorasyonlarında fonksiyonel mobilyalar tercih edilmektedir.

YÜZYIL MODERNLİĞİ EV DEKORASYONU TRENDİ

Adını büyük bir olasılıkla ilk kez okuyor da olabilirsiniz. Bu ev dekorasyonu trendi, 1900’lü senelerin ortalarına daha doğrusu 1950 ve 60’lı senelerin tasarımlarına dayanan bir stili sahiptir. Yani bu tarzda, minimalizim ve retro tesiri bir arada görülebilmektedir. Bu dekorasyon tarzında da fonksiyonellik ve onun oluşturmuş olduğu rahatlık hissi hakimdir. Mobilyalarda ise çağdaşlık tesiri hakimdir.

MODERN EV DEKORASYONU TRENDİ

Modern dekorasyon, en bilinen ev dekorasyon stillerindendir. Bu ev dekorasyonu, basitlik ve temiz görünüm düşüncesine hakimdir. Tamamıyla yalınlik hakim olur. Dekorasyon uygularken çok kargaşadan uzak kalmanız gerekir.

İSKANDİNAV TARZI EV DEKORASYONU TRENDİ

Kuzey ülke dekorasyon trendi olan İskandinav tasarım, İskandinav ülkelerinin sahip olduğu yaşam tarzını olduğu gibi yansıtır. Bu ev dekorasyonunda da basitlik ve yalınlik hakimdir. Lakin bazı mobilyalarda dikkat çekicilik taşıyan çizgi ve desenler de bulunabilmektedir.

HOLLYWOOD EV DEKORASYONU TRENDİ

Hollywood ev dekorasyonu trendi de ilk kez duyulanlardan olabilmektedir. Bu ev dekorasyonunda ihtişam, lüks ve gösteriş hakimdir. Kadife kumaş mobilyalar, antikalar ve Victoria Dönemi’ne ait tasarımlar sıkça kullanılır.

BOHEM EV DEKORASYONU TRENDİ

Son olarak Bohem tarzı ev dekorasyonu… Bu dekorasyonda, vintage mobilyalar ve kilimler kullanılmaktadır. Bu dekorasyon stilinde minder kullanımı fazladır. Halı ve aksesuarlar Orta Çağ stili hakimdir.

Ayrıca Bakınız.  2021 Adil Kullanım Kotası Neden Çabuk Doluyor Nedir Kotam Neden Çabuk Bitiyor

2020 ev dekorasyon modası

Modern ev Dekorasyonu 2020

Modern ev dekorasyon örnekleri

2020 Salon Dekorasyonu

2020 iç mekan trendleri

2021 ev dekorasyonu

2020 salon renkleri

Yeni nesil ev dekorasyonu



Cevap bırakın