Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Anaokulu, İlkokul Oryantasyon Haftasında Ne Yapmalı – 2023

Anaokulu ve ilkokullarda çok kısa bir süre sonra 2023-2024 eğitim-öğretim yılı diğer tüm eğitim düzeyleriyle birlikte başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu eğitim-öğretim yılı için başlangıç tarihini 11 Eylül 2023 pazartesi olarak ilan etti. Yeni eğitim-öğretim yılının öncelikle başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim paydaşlarına hayırlı olmasını diliyoruz. Bu süreçte okullara yeni başlayacak öğrencilerimizin uyumlarını kolaylaştırmak için 4 Eylül 2023 tarihinden başlayarak 5 gün süreden uyum programları anaokulu ve ilkokullarda gerçekleştirilecek. Uyum programlarına anaokulu ve ilkokullara yeni kayıt yaptıran öğrencilerin katılması bekleniyor. Peki uyum (oryantasyon) haftası önemli mi? Öğrenciler bu hafta okula gitmeli mi? Gelin hep birlikte bakalım.

Eğitim-öğretim ülkemizde 12 yıl kesintisiz ve zorunlu olarak uygulanıyor. Evlatlarımız 12 yıl süreyle eğitim-öğretim süreçlerinin içerisinde yer alıyor ve bu kesintisiz olarak devam ediyor. Bu sürecin sonucunda ise hepimiz temel beceriler kazanmış, akademik olarak gelişmiş, entelektüel birikime sahip, analitik düşünebilen, eleştirebilen, haklarının ne olduğunu bilip bunun savunuculuğunu yapabilecek evlatlar olarak mezun olmalarını ve bir üst öğrenim düzeyi olan yükseköğrenime geçmelerini bekliyoruz. İşte tüm bu beklentilerimizin istemdik biçimde gelişebilmesindeki en önemli başlangıç 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak oryantasyon programları. Bu nedenle öncelikle şunu ifade etmeliyiz ki kesinlikle okula yeni başlayan öğrenciler bu programa katılmalıdır.

Oryantasyon programları çocuğun okula uyumunu kolaylaştırır ve bu durum ise onun için okulu kabul etmesi anlamına gelir. Okula uyum sağlayan ve kabul eden öğrenciler ise çok hızlı bir şekilde sürece dahil olur ve öğrenmeye başlar. Bununla birlikte çatışmaların önüne geçilmiş olur ve öğrencinin mutluluğu güvence altına alınmış olacaktır.

Oryantasyon Programında Ne Yapılır?

Oryantasyon programı öğrencilerin okulla tanışması için çok önemli bir olanak. Öncelikle öğrencinin öğretmeni ve arkadaşlarıyla  tanışmasının sağlandığı bu süreçte buna ek olarak okulun fiziki olanakları, tuvalet, kantin, spor salonu, yemekhane gibi yerler de öğrencilere gösteriliyor. Teneffüs süreleri, öğle arası ve okulun kapanış saati. Okul giriş ve çıkış saatleriyle ulaşım olanakları da bu dönemde öğrencilerle paylaşılıyor, gösteriliyor.

Ayrıca Bakınız.  DGS kontenjanları ve taban puanları 2020

Sonuç olarak yukarıda ifade edilen birçok gerekçe ile öğrenciler kesinlikle oryantasyon programlarına katılmalıdır. Özellikle büyük şehirlerde ve metropollerde bu durum daha da büyük bir gereksinim. Eğitime dahil olmak için yaşanacak her türlü gecikme evlatlarımızın uyumunu zorlaştıracaktır. Uyum programları ise çocuğunuzun öğrenim göreceği okulun web sitesinde bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için ise Milli Eğitim Bakanlığının https://www.meb.gov.tr  adresini ziyaret edebilirsiniz.



Cevap bırakın