Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Astım ve Alerjisi Olanlara Ev Temizliği Önerileri 2022

Astım ve Alerjisi Olanlara Ev Temizliği Önerileri

Solunum rahatsızlıklarından; astım ve alerji sorunu olanların daha rahat yaşamaları için bulundukları ve yaşadıkları alanların temiz olması çok önemlidir. Atakların tozdan kaynaklı olması ve bazı etkenlerden tetiklenmesi nedeni ile ev içi yaşam alanının temizliği oldukça önemlidir. Kullanılan ürünlerden ve yıkanılan çamaşır deterjanına kadar, ürünlerinde alerjik etkiye neden olmayan ürünlerden seçilmesi gerekmektedir.

Astım Ve Alerjiyi Tetikleyen Nedenler 

Kişinin astım ya da alerji sorunu varsa bulunduğu tozlu ortamdan etkilenmesi kaçınılmazdır. Öksürük nöbetlerinin tetiklenmesi için hayvan tüyü, toz ve kıl gibi maddeler astım hastaları için hayatı daha zor bir hale getirir. Temizliğe önem verilmesi bir durum olan sağlık sorununda temizlik oldukça önemlidir. Eve dağılan toz ve tüyden etkilenen kişinin astım ve alerjik sorunu ortaya çıkarak öksürük krizlerinin geçirilmesine neden olur. Temizliğe ilk başladığınızda öncelikle toz almaya başlamak gerekir.

Astım Ve Alerjiyi Tetikleyen Nedenler 
Astım Ve Alerjiyi Tetikleyen Nedenler

Bezin nemli bez olması ve mikro fiber olmasına dikkat edilmelidir. Bezin sıkça yıkanması ve temizlenmesi önem taşır. Görünen yerlerdeki tozların temizlenmesinin yanında ayrıca gizli yerlerde oluşan toz ve kirlerinde temizlenmesi gerekir radyatör arkası, pencerenin önü, mobilyaların alt kısımları dâhil olmak üzere temizlenmesi gerekir. Hayvan beslenilen ortamlarda en çok kıl ve tüy gibi etkenlerden astım hastaları daha çok etkilenmektedir. Tüylerin toparlanması için mutlaka toparlayıcı aparatların kullanılması gerekir.

Astım ve Alerji Durumlarında Ev Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Solunum hastalıkları rahatsızlığı olan kişilerin, temizlik yaptıklarında pratik şekilde yapılan temizlik yöntemlerinden faydalanmaları gerekir. Özellikle kimyasal maddelerin çıkardığı buhar oldukça rahatsız edicidir. Kullanılan deterjanın cildinize zarar vermeyen ürünlerden seçilmesi oldukça önemlidir. Halıların silkelendiği zaman çıkardığı tozlar gözle zor görülecek durumdadır. Halıların ve kilimlerin süpürülerek temizlenmesi daha sağlıklı olur. Süpürmelerde ise su filtreli modellerin tercih edilmesi gerekir.

Ayrıca Bakınız.  Hamileler Koronavirüs Aşısı Olabilir Mi - 2021
Astım ve Alerji Durumlarında Ev Temizliği Nasıl Yapılmalı
Astım ve Alerji Durumlarında Ev Temizliği Nasıl Yapılmalı

Halı ve kilimlerin yıkamaya gönderilmesi temizleme yöntemlerinden biridir. Toz ve tüye karşı hassas yapıda olan hastaların mutlaka maske kullanmaları gerekir. Kimyasal ürünlerden çamaşır suyu, tuz ruhu ve bazı deterjanlardan astım ve alerji sorunu olan kişilerin uzak kalmasında fayda vardır. Bu ürünler astımı tetiklediğinden kişinin ataklar geçirmesine neden olabilir. Temizlik ürünleri havada ortamda kullanılmalı, doğal ürünlerden sirke ya da alkollü olan dezenfekte ürünlerden de yararlanılması astım alerji hastalarının kullanabileceği ürünlerdendir.

T.C. Sağlık Bakanlığı’nın astım konusundaki açıklamasına ulaşmak için https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/kronik-hava-yolu-hastaliklari/liste/kronik-hava-yolu-hastaliklari-astim.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Daha fazla Bilgelik için https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bilge.kisi uygulamamızı indirebilirsiniz.



Cevap bırakın