Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Bağırsak Kurtlarını Parazitlerini Yok Etmek İçin Bitkisel Çözüm 5 Doğal Besin 2022

Bağırsak Kurtlarını Parazitlerini Yok Etmek İçin Bitkisel Çözüm 

Bağırsak Kurdu Nedir ve Neden Oluşur?

Bağırsak kurtları, yani parazitler sıklıkla görülen yaygın hastalıklar arasında yer almaktadır. İyi yıkanmamış sebzelerden, kirli sulardan, pişmemiş etlerden, topraktan, hatta kimi zaman hayvanlardan bile bulaşabilir. Örneğin; sokak kedisini ya da köpeğini severken ona yakınlaşıp öpmeye çalıştığınızda ağız yoluyla temas etmiş olursunuz. Aynı şekilde bağırsak parazitleri en yaygın olarak yıkanmamış sebzelerden bulaşmaktadır. Büyüklerinizin size dediği o öğütü hatırlayın; yıkamadan yeme! Gerçekten de sebzeler yıkanmadan yendiği zaman bağırsak kurtlarına yani parazitlerine yol açabilmektedir.

Bağırsak parazitlerine tipik olarak protozoa (tek hücreli organizmalar) veya helmintler (solucanlar ve larvalar) neden olur. ABD’deki en yaygın protozoa türleri arasında Giardia ve Cryptosporidium bulunur. En yaygın helmintler kıl kurdu, kancalı kurt, tenya ve yuvarlak kurttur. Çoğu durumda, enfekte dışkı ile temas yoluyla geçerler. Bu, yiyecek, toprak veya su kontamine olursa olabilir.

Parazitlerin yaygın olduğu veya insan veya hayvan atıklarının gerektiği gibi işlenmediği bir bölgede yaşıyorsanız veya bu bölgeyi ziyaret ediyorsanız, parazit kapma riskiniz daha yüksektir. Çocuk bakımı ve uzun süreli bakım tesisleri, parazit riskinin daha yüksek olduğu yerlerdir. Uygun hijyen kullanmazsanız veya bağışıklık sisteminiz gerektiği gibi çalışmıyorsa risk de daha yüksektir.

Evcil hayvanlar önemli bir parazit kaynağıdır. Birçok insan evcil hayvanlarına dokunduktan sonra ellerini yıkaması gerektiğinin farkında değil. Evcil hayvanlar genellikle kendilerini tımarlamak için kürklerini yalarlar. Çoğu zaman parazitler ve yumurtaları kürkün üzerindedir.

Ayrıca Bakınız.  Kefir Nedir? Faydaları nelerdir?

Bağırsak Kurtlanması Belirtileri Nelerdir?

  • Sık sık kusma ve ishal
  • Karın ağrısı
  • Uyurken ağızdan salya akması, sabahları salyalı yastık görüntüsü
  • Geceleri anüs bölgesinde kaşınma ve yanma hissi
  • Dengesiz beslenme, beslenme bozukluğu
Bağırsak Kurtlarını Yok Etmek İçin Bitkisel Çözüm 5 Doğal Besin 2022
Bağırsak Kurtlarını Yok Etmek İçin Bitkisel Çözüm 5 Doğal Besin 2022

Bağırsak Kurtlarından Doğal Yollarla Nasıl Kurtulabiliriz?

Bağırsak kurtlarını dökme işleminde kimisi ilaç kullanırken kimisi doğal yollarla dökmek isteyebilir. Bazı ilaçların yan etki yapmasından dolayı doğal yöntemler tercih edilmektedir. Parazitleri dökmenin en kolay doğal yolları baharatlara başvurmaktır.

Kekik: Kekik, içerdiği öz sayesinde vücudun arınmasını sağlar. Bu sayede vücutta bulunan zehirli kurtların dışarı çıkmasını sağlar. Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu, kekik suyunun 1 hafta boyunca düzenli olarak içilmesinin bağırsak kurtlarını dökmede işe yaradığını söylemiştir.

Papatya Çayı: Papatya çayının, birçok faydası olduğu gibi vücudu arındırmada da etkisi vardır. Önemli bir söktürücü olarak görülebilir. Regl düzensizliğinde adet söktürücü olarak da kullanılan papatya çayı vücutta bulunan olumsuz maddeleri dışarı atmada yardımcı rol oynar. Bu yüzden oldukça değerli bir çaydır. Antioksidan özelliği sayesinde bağırsak kurtlarını yok edecektir.

Yeşil Çay: Hastalıkların doğal çözümleri arasında, başlarda yer alan yeşil çay oldukça önemli bir çaydır. Diyetisyenler, özellikle danışanlarına yeşil çay önerirler. Bunun başlıca sebebi yeşil çay bağırsakları çalıştıran bir çaydır. Bu özelliği sayesinde bağırsaklarınızı çalıştırarak parazitleri yok edebilecektir.

Sarımsak: Sarımsak vücudu enfeksiyonlara karşı koruyan önemli bir gıda ürünüdür. Birçok deri hastalığında da kullanılan kremlerin içerisinde az miktar sarımsak bulunur çünkü oldukça güçlü bir antioksidandır. Parazitlerin gitmesi için sarımsak tüketmek oldukça işe yarayacaktır.

Bağırsak Kurtlarının Tedavisinde Kullanılan Bitkisel Çözüm 5 Doğal Besin 2022
Bağırsak Kurtlarının Tedavisinde Kullanılan Bitkisel Çözüm 5 Doğal Besin 2022

Bağırsak Kurtlarından Parazitlerinden Kurtulmaya Yardımcı 5 Doğal Besin

Bağırsak parazitlerinin tedavisine yönelik gerçekleştirilen bazı araştırmalar, bazı bitkilerin parazitleri tedavi etmek için bitki bazlı ilaçlara dönüştürülebilen bileşiklere sahip olabileceğini öne sürüyor.3

A vitamini ve selenyum ve çinko minerallerinden zengin bir diyetin vücudunuzun parazit enfeksiyonuna karşı doğal savunmasını iyileştirebileceğine dair bazı kanıtlar da bulunuyor. Bazı araştırmalar bağırsak parazitine karşı tedavi sürecinde bitkilerin kulanılabileceğini göstermekle birlikte bu araştırmaların büyük bir çoğunluğunun hayvanlar üzerinde gerçekleştirildiğini de hatırlamakta fayda var. Peki bağırsak paraziti tedavisinde kullanılabilecek bitkiler nelerdir?

Ayrıca Bakınız.  Disleksi nedir, nasıl anlaşılır?

İşte araştırmadan elde edilen birkaç önemli bulguya bir bakış:

Bağırsak Parazitlerine Karşı Berberin

Berberin bileşiği, Avrupa kızamık (Berberis vulgaris) gibi bitkilerde bulunabilir. Birkaç çalışma, berberinin parazitleri azaltabileceğini sonucunu ortaya koymuştur.

2014 yılında İran Parazitoloji Dergisi’nde yayınlanan bir raporda, örneğin, kızamıkçıktan elde edilen berberin, tenya enfeksiyonuna karşı korunmaya yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Berberini ayrıca goldenseal ve coptis gibi bitkilerde de bulabilirsiniz.

Bağırsak Parazitlerine Karşı Papaya Tohumu

2015 yılındaki bir denemede, Kenya’nın bir ilçesindeki bir grup okul çocuğu, birkaç ay boyunca içinde öğütülmüş papaya tohumları bulunan yulaf lapası yediler. Diğer gruplara anti-paraziter ilaç eklenmiş yulaf lapası veya tedavisiz sade yulaf lapası verildi.

Papaya tohumu lapası yiyen grubun, testten sonra dışkılarında %63.9 daha az yuvarlak kurt yumurtası vardı. İlaçlı yulaf lapası yiyen grupta %78,8 daha az yumurta vardı. İşlem görmemiş yulaf lapası yiyen öğrencilerin genel olarak daha yüksek yumurta sayıları vardı.6

Bağırsak Parazitlerine Karşı Kabak Çekirdeği

Ülkemizde de kolaylıkla temin edebileceğiniz kabak çekirdeğinin bağırsak parazitlerinin tedavisinde etkili bir yöntem olduğu bilinmektedir. Kabak çekirdeği amino asitler ve yağ asitleri bakımından yüksektir. Özellikle berberin, cucurbitin ve palmatin bakımından zengindirler. Bunların tümü, belirli parazitlere zarar verdiği bilinen amino asitlerdir.

Uluslararası Moleküler Bilimler Dergisi’nde 2016 yılında yayınlanan bir hayvan araştırmasında, araştırmacılar kabak çekirdeği ekstrelerinin farelerde yumurta ve yetişkin parazit sayısını azalttığını ortaya kıydular.

Çalışmadaki parazitin insanları değil fareleri enfekte ettiğini belirtmek önemlidir. Bilim adamları bu paraziti inceliyor çünkü insanları enfekte edebilen parazitler gibi davranıyor.

Bağırsak Parazitlerine Karşı Pelin

Fareleri içeren bir çalışmada, yetişkin tenyaları ve yumurtalarını öldüren, felç eden veya zarar veren tatlı pelin çalısından yapılan bir ekstrakt. 2017 araştırması, Journal of Helmintology’de yayınlandı.9

Ayrıca Bakınız.  Depresyon nedir? Nasıl tedavi edilir?

Pek çok ilaç, tatlı pelin bitkisindeki bileşiklerden yapılır.10 Yine de, bitkinin kendisinin enfeksiyonları tedavi etmenin güvenilir bir yolu olduğu netleşmeden önce daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bağırsak Parazitlerine Karşı Diyet

Doğal tıp uzmanları, mide asidinin sizi yiyeceklerdeki parazitlerden korumaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Size şunları tavsiye ederler:

  • Kahve, şeker, alkol ve rafine tahıllardan kaçının.
  • Yemeklerinize daha fazla sarımsak ekleyin.
  • Yediğiniz havuç, tatlı patates ve kabak miktarını artırın. Bu gıdalar, vücudunuzda A vitaminine dönüşen beta-karoten bakımından yüksektir. A vitamini vücudunuzun helmintlere direnmesine yardımcı olur.
  • Yoğurt gibi probiyotik açısından zengin gıdalarla bağırsaklarınızdaki “iyi” bakterileri yeniden oluşturun.
  • C vitamini ve B vitamini yönünden zengin besinler tüketin.
  • Çiğ et veya balıktan kaçının.

Bazı sağlık hizmeti sağlayıcıları ayrıca bağırsak temizliği veya detoks önermektedir. Bu, bağırsaklarınızı temizlemek için yüksek lifli bir diyeti takviyelerle eşleştirmeyi içerir. Bu takviyeler arasında psyllium, pancar ve keten tohumu bulunur.

Bağırsak Kurtlarından Kurtulmanın Yolları İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu Türkiye’nin en bilinen hekimlerinden birisi. Sağlıklı ve doğal yaşam için önerileri, kendisinin geliştirdiği bitki kürleriyle gerçekleştirdiği tedaviler ile çokça ve yakından takip edilen birisi. Bağırsak kurtlarından kurtulmaya yönelik İbrahim Saraçoğlu’nun geliştirdiği kürü öğrenmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla Bilgelik için Aplikasyonumuzu indirebilirsiniz. İndirmek için simgeye tıklayınız.

Kaynak: https://www.verywellhealth.com/natural-remedies-for-intestinal-parasites-88232



Cevap bırakın