Bilge kişi: Faydalı ve işinize yarar bilgilerden oluşan güncel paylaşımlar yapan bilgi portalı. Bilge kişi kimdir?, Bilge kime denir?

Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede Kimdir 2022

Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede Kimdir 2022

Devlet Bahçeli Türk Siyaset tarihinin en önemli isimlerinden birisi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olan Devlet Bahçeli 1997 yılından bugüne bu görevi sürdürüyor. Ülkemizin son dönemdeki siyasi değişimini belirleyen ana isimlerden olan Bahçeli çok sayıda farklı rolde Türk siyaset tarihinde rol almıştır. Başbakan yardımcılığı, 21, 23, 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilliği görevlerinde bulunan Devlet Bahçeli Ülkü Ocaklarının kuruluşunda da yer almıştır.

Devlet Bahçeli siyasetten önce Türkiye ve dünya ekonomisi, Türk tarihi ve dış politika konularıyla ilgilenmiştir. Hayatının her anında siyasetin içerisinde yer alan Bahçeli bugün de sürdürdüğü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlık görevine MHP’nin ve ülkücü hareketin Başbuğ’u Alparslan Türkeş’in vefatından sonra 1997 yılında yapılan ilk kurul ile seçilmiştir.

Devlet Bahçeli, 1 Ocak 1948 tarihinde Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde doğdu. Babası Salih Bahçeli, Osmaniye’nin tanınmış çiftçi ve tüccarlarındandır. Annesinin adı Samiye’dir. “Fettahoğulları” olarak bilinen geniş ve köklü bir Türkmen sülâlesine mensup olan Bahçeli, ailesinin 4 çocuğundan biridir. Babasının ilk evliliğinden olan 2 kardeşi vardır. Sol görüşlü bir ailede yetişen Bahçeli’nin babası, Cumhuriyet Halk Partisi taraftarı ve İsmet İnönü hayranıydı.

Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 
Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede

İlk öğrenimini memleketi Osmaniye’de 7 Ocak İlkokulu’nda tamamladı. Ortaokulu kendisinden üç yaş büyük Servet adındaki ağabeyiyle Adana’da Özel Çukurova Koleji’nde yatılı olarak okudu. Lise eğitimi için İstanbul’a akrabalarının yanına gitti ve Emirgan Akgün Koleji’ne yazıldı, lise ikinci sınıfta Etiler’deki Özel Ata Koleji’ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı. 1967 yılında Ankara İktisadî ve Ticarî İlimler Akademisi’ni kazandı ve Dış Ticaret Bölümü’nü 1971’de bitirerek mezun oldu.

Ayrıca Bakınız.  Cam Tavanlar Leyla Kimdir? Bensu Soral Kimdir? Evi Nerede? Nerede Yaşıyor? Evli Mi? Nereli? Kaç Yaşında?

Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede

Devlet Bahçeli‘nin aslen Osmaniyeli olduğunu söylemiştik. Bu nedenle Bahçeli’nin Osmaniye’de de bir evi bulunuyor. Asıl olarak ise Ankara’da Çayyolu’nda bulunan bir evde yaşayan Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere misafirlerinin bir bölümünü burada ağırlıyor.

Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2022
Devlet Bahçeli Nerede Oturuyor Yaşıyor Evi Nerede 2022

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Devlet_Bahçeli



Cevap bırakın